reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam testów ani monitoringu z synem udało nam się w 5 cyklu po tym jak kupiłam mężowi tabletki exstra sperm
Teraz akurat miałam wizytę wczoraj u gina na cytologie i ogólne badanie i usg A przy okazji powiedział że owulacja będzie zaraz , więc trzeba było wykorzystać potwierdzenie, bo tak to na kalendarzyk się opieram

reklama
Uff, przebrnęłam przez pracę w biurze dzis, do końca tygodnia na szczęście już home office. Dzis 11dc, zaczynam zabawę z testami owulacyjnymi. Owulacja teoretycznie kolo 16dc, ale jajniki powoli budzą się do życia i od czasu do czasu zakłują.
To będzie moj drugi cykl z duphastonem.
Niebiosa, potrzebują Waszego wsparcia 😀

Może tak lepiej będzie dodać 😁
co to za apka ? ❤️ ja czekam na 30.04 ale już dziś podejrzewam, ze nic z tego(?) nie wiem, nie potrafię widzieć siebie z ⏸ 🥲 to czekanie to jednak NAJGORSZE co może być. Dni się wleką 🤯 owulacja tydzień temu (monitoring) a ja już myśle o testowaniu - choć na szczęście mam dwie osobowości, ta druga mnie prostuje i schodzę na ziemie ale to ciagle kłócenie się ze sobą ☹️

Hmm to skoro był pęcherzyk super rozmiarów to czemu się nie udało? :)
Bo mogę mieć np niedrożność jajowodów o czym jeszcze nie wiem, mogą być puste pęcherzyki w których nie ma komórek jajowych a to można wykluczyć tylko punkcją pęcherzyków, może plemniki nie dotarły, mogło się udać i zarodek mógł się nie zagnieździć i dostałam normalnie miesiączkę, może być mnóstwo różnych przyczyn 🤷🏻‍♀️ u zdrowych osób u których wszystko normalnie funkcjonuje jest zawsze, w każdym cyklu, tylko 30% szans na zajście w ciążę także może byłam w tych 70% 😊

Taka aplikacja

Załączniki

• 01db46fa-7046-4dc3-989c-35ece3b44763.jpg
    01db46fa-7046-4dc3-989c-35ece3b44763.jpg
    4,9 KB · Wyświetleń: 65
co to za apka ? ❤️ ja czekam na 30.04 ale już dziś podejrzewam, ze nic z tego(?) nie wiem, nie potrafię widzieć siebie z ⏸ 🥲 to czekanie to jednak NAJGORSZE co może być. Dni się wleką 🤯 owulacja tydzień temu (monitoring) a ja już myśle o testowaniu - choć na szczęście mam dwie osobowości, ta druga mnie prostuje i schodzę na ziemie ale to ciagle kłócenie się ze sobą ☹️
nie dam rady odpowiedź zdjęciem, ale wysłałam apke

Ja mam tyle że chce oczywiście, ale nie mam takiego parcia jak mój M , staram się podejść z dystansem do tego

reklama
Opowiem Wam jak bylo z 3 dzieckiem
4 cykle nic w 5 miały być starania , ale zachorowalismy na grypę, więc myślałam że cykl znowu stracony
Może to mało romantyczne , ale w dzień owulacji mąż mnie zaczepił, mówię odejdź , bo chora jestem A on do mnie cicho, bo dziecko robię!!
I wiecie że zrobił!!! To był jeden raz za cały cykl a test 3 dni przed pozytywny
Także Ja uważam że dużo w głowie siedzi jednak
Trzeba podejść na luzie 🙃 tylko czasami trudno wiem

Do góry