reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

A czemu miałabyś brać luteinę?
Bo brałam luteine żeby wogole wywołać okres. Jeśli potwierdzą się przypuszczenia ginekolog i mam niedobory progesteronu to powinnam brać luteinę dopóki nie wyklucze czy nie jestem w ciąży... Choć coś mi mówi że nie jestem :frown: choć dziś mam dziwne uczucie w podbrzuszu coś mnie tam kłuje jakby coś tam się działo. Ciężko mi to określić.

reklama
Jestem po moim pierwszym w życiu monitoringu. Endo 4mm - powiedział że w normie, pecherzyk 17mm, owy powinna być koło poniedziałku - dziś mam 8dc. Jeśli będzie owu dostanę skierowanie na progesteron i jak znowu będzie taki niski jak ostatnio to da mi progesteron od kolejnego cyklu bo to pewnie coś z cialkiem żółtym. Ostatnie poronienie też mogło być tego przyczyną 😭.
Ja miałam dziś badanie progesteronu i też się boję że mam za niski 😭 boje się pomyśleć nawet o tym co mogło by się stać jeśli w tym cyklu nam się udało a progesteron za niski. W dodatku na wyniki muszę czekać az do po świętach.

To super! Dobrze, że sama się oczyściłaś i nie było trzeba żadnych zabiegów do tego. W takim razie trzymam kciuki za szybkie zajście! Ja w styczniu też samoistnie się oczyściłam i odczekałam msc ze staraniami.
Ja moge zaczac w sumie jak skonczy sie krwawienie, moja gine tak mowila. Dlatego biore dalej suple i rozpoczynamy juz tuz tuz.

Hej dziewczyny, nie wiem jak mam to interpretować, robiłam dzisiaj badanie krwi i progesteron wyszedł mi
1,69ng/mL w 5tym dniu cyklu... nie jest on za wysoki?

Byłam dziś znowu na monitoringu, żaden z pęcherzyków nie urósł (we wtorek prawy 17mm lewy 24mm), endometrium urosło do 11mm więc nadal jest książkowe. Jeśli chodzi o te pęcherzyki to albo kwestia pomiaru ostatnio (inna osoba robiła tamten monitoring) albo stanęły w miejscu. Pani doktor zaleciła żebym się skontaktowała ze swoim lekarzem prowadzącym ale nie ma żadnych teleporad dostępnych na dziś albo jutro 🤬 Myślicie że coś z tego jeszcze może być? Lekarka twierdziła, że szansa niby jeszcze jest ale najlepiej jakbym to skonsultowała ze swoim lekarzem bo ona nie chce się wpierdzielać w jego kompetencje...

reklama
Jestem po moim pierwszym w życiu monitoringu. Endo 4mm - powiedział że w normie, pecherzyk 17mm, owy powinna być koło poniedziałku - dziś mam 8dc. Jeśli będzie owu dostanę skierowanie na progesteron i jak znowu będzie taki niski jak ostatnio to da mi progesteron od kolejnego cyklu bo to pewnie coś z cialkiem żółtym. Ostatnie poronienie też mogło być tego przyczyną [emoji24].
Na moje owu może być i pojutrze, zobaczymy przy ilu pęknie [emoji16][emoji110] bo chyba może i przy 20

Bo brałam luteine żeby wogole wywołać okres. Jeśli potwierdzą się przypuszczenia ginekolog i mam niedobory progesteronu to powinnam brać luteinę dopóki nie wyklucze czy nie jestem w ciąży... Choć coś mi mówi że nie jestem :frown: choć dziś mam dziwne uczucie w podbrzuszu coś mnie tam kłuje jakby coś tam się działo. Ciężko mi to określić.
Brałaś żeby wywołać bo cykl bez bezowulacyjny i się wydłużył? Niekoniecznie musisz brać ta luteinę z tego powodu zawsze. Narazie poki nie masz wyników proga w celach diagnostycznych niedoboru proga to bym się aż tak nie przejmowała, wiem o co Ci chodzi bo sama jestem na luteinie w drugiej fazie cyklu. Miewasz plamienia?

Do góry