reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej, dziś jestem po wizycie u ginekologa. Trafiłam na tak zabawnego doktora że szok ;) naprawdę w końcu po złych doświadczeniach 4 lata temu wiem że mam się nie sugerować tym co się wtedy okazało, nieraz warto skonsultować wyniki badań A nie polegać tylko na tym co jest na wypisie... ;) dziś głównie rutynowo kontrola czy owulacja się przesunela bo testy o dziwo pozytywne wychodzą ( te owulacyjne) 😅 A tu się na usg okazuje że nie ma pęcherzyka dominującego. Także dla tych które wierzą w zabawę testami póki nie pójdziesz sprawdzić po pozytywnym wyniku czy rzeczywiście się odbyła nie bądź pewna koloru kresek na teście. Ja jednak wiem że czeka mnie wizyta na 4 dni przed @ znów i badanie progesteronu. I zapowiedź lekarza że jeśli wtedy wyskoczy że była owulacja to postara się zaradzić tym by ta 2 faza była dłuższa i była szansa ale to znów zależy wszystko od wielkości endometrium na obecny moment jest fajne heh, formalnie lepsze niż wcześniej , gorzej jak ładne endo w nieowulacyjnym cyklu to chyba pierdolne. Mamy fajnie dobranych lekarzy ;) także dziewczyny kobietki babeczki mam nadzieję że te estt tak w 100000 pro nie wierzą że to tak wypada. jednak wysoki poziom lh wylapany na teście to nie zawsze owulacja

reklama
U mnie też ciąża pozamaciczna, jajowod pękł, miałam krwotok wewnętrzny ale uratowali mnie i jajowód, miałam dwa poronienia 6/7tc i dwa biochemy... Mnóstwo badań, w sumie bardziej zalecają in vitro z diagnostyką preimplantacyjną czyli to wg pro liferow już w ogóle eugenika, bo wybierają zdrowy zarodek do transferu. Chcę się naturalnie starać ale na dłuższą metę w tym kraju się boję. Mam teraz taka wielka nadzieję, że się udało i żeby to było szczęśliwe, żeby czym prędzej mieć to za sobą... Już teraz wiem, że z amniopunkcją będę miała problem bo szpitale państwowe niechętnie ją robią, będę musiała prywatnie...
My dajemy sobie czas do października jak się naturalnie nie uda to spróbujemy z in vitro tez z diagnostyka. Generalnie u mnie jest dużo nieprawidłowości. Wprawdzie leczymy się u profesora Malinowskiego i biorę już leki przed staraniem, ale póki co się nie udało :( 2 cykle były stracone od kwietnia zaczynamy na nowo! Mam nadzieje, ze się w końcu nam wszystkim uda!

Staram się mierzyć zawsze o 7 rano (+-15min) zanim wstanę z łóżka. Do tej pory temperatura utrzymywała się na poziomie 36,5 a dziś skoczyła o trzy kreski i test na owu już negatywny. Czyli że owulację miałam 1-2dni temu. Bo wczoraj i przedwczoraj wychodziły dwie kreski a dziś już wcale jej nie widać prawie.

To obstawiam, ze owu była wczoraj [emoji6]

My dajemy sobie czas do października jak się naturalnie nie uda to spróbujemy z in vitro tez z diagnostyka. Generalnie u mnie jest dużo nieprawidłowości. Wprawdzie leczymy się u profesora Malinowskiego i biorę już leki przed staraniem, ale póki co się nie udało :( 2 cykle były stracone od kwietnia zaczynamy na nowo! Mam nadzieje, ze się w końcu nam wszystkim uda!
Masakra, duzo sily zycze ! Oby w koncu udało się.

Dziewczyny to czy to jest okej żeby dwa dni po owu występował mleczny biały śluz ?

3322FBEA-7647-400C-AA2C-6BA0DCF53CF0.png

reklama
Do góry