reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Hej, dziś jestem po wizycie u ginekologa. Trafiłam na tak zabawnego doktora że szok ;) naprawdę w końcu po złych doświadczeniach 4 lata temu wiem że mam się nie sugerować tym co się wtedy okazało, nieraz warto skonsultować wyniki badań A nie polegać tylko na tym co jest na wypisie... ;) dziś głównie rutynowo kontrola czy owulacja się przesunela bo testy o dziwo pozytywne wychodzą ( te owulacyjne) 😅 A tu się na usg okazuje że nie ma pęcherzyka dominującego. Także dla tych które wierzą w zabawę testami póki nie pójdziesz sprawdzić po pozytywnym wyniku czy rzeczywiście się odbyła nie bądź pewna koloru kresek na teście. Ja jednak wiem że czeka mnie wizyta na 4 dni przed @ znów i badanie progesteronu. I zapowiedź lekarza że jeśli wtedy wyskoczy że była owulacja to postara się zaradzić tym by ta 2 faza była dłuższa i była szansa ale to znów zależy wszystko od wielkości endometrium na obecny moment jest fajne heh, formalnie lepsze niż wcześniej , gorzej jak ładne endo w nieowulacyjnym cyklu to chyba pierdolne. Mamy fajnie dobranych lekarzy ;) także dziewczyny kobietki babeczki mam nadzieję że te estt tak w 100000 pro nie wierzą że to tak wypada. jednak wysoki poziom lh wylapany na teście to nie zawsze owulacja

reklama
U mnie też ciąża pozamaciczna, jajowod pękł, miałam krwotok wewnętrzny ale uratowali mnie i jajowód, miałam dwa poronienia 6/7tc i dwa biochemy... Mnóstwo badań, w sumie bardziej zalecają in vitro z diagnostyką preimplantacyjną czyli to wg pro liferow już w ogóle eugenika, bo wybierają zdrowy zarodek do transferu. Chcę się naturalnie starać ale na dłuższą metę w tym kraju się boję. Mam teraz taka wielka nadzieję, że się udało i żeby to było szczęśliwe, żeby czym prędzej mieć to za sobą... Już teraz wiem, że z amniopunkcją będę miała problem bo szpitale państwowe niechętnie ją robią, będę musiała prywatnie...
My dajemy sobie czas do października jak się naturalnie nie uda to spróbujemy z in vitro tez z diagnostyka. Generalnie u mnie jest dużo nieprawidłowości. Wprawdzie leczymy się u profesora Malinowskiego i biorę już leki przed staraniem, ale póki co się nie udało :( 2 cykle były stracone od kwietnia zaczynamy na nowo! Mam nadzieje, ze się w końcu nam wszystkim uda!

Staram się mierzyć zawsze o 7 rano (+-15min) zanim wstanę z łóżka. Do tej pory temperatura utrzymywała się na poziomie 36,5 a dziś skoczyła o trzy kreski i test na owu już negatywny. Czyli że owulację miałam 1-2dni temu. Bo wczoraj i przedwczoraj wychodziły dwie kreski a dziś już wcale jej nie widać prawie.

To obstawiam, ze owu była wczoraj [emoji6]

My dajemy sobie czas do października jak się naturalnie nie uda to spróbujemy z in vitro tez z diagnostyka. Generalnie u mnie jest dużo nieprawidłowości. Wprawdzie leczymy się u profesora Malinowskiego i biorę już leki przed staraniem, ale póki co się nie udało :( 2 cykle były stracone od kwietnia zaczynamy na nowo! Mam nadzieje, ze się w końcu nam wszystkim uda!
Masakra, duzo sily zycze ! Oby w koncu udało się.

Dziewczyny to czy to jest okej żeby dwa dni po owu występował mleczny biały śluz ?

3322FBEA-7647-400C-AA2C-6BA0DCF53CF0.png

reklama
Do góry