reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ciąża? A Ty nie miałaś torbieli czy poronienia? Może Mi się nicki pomyliły[emoji2356]
Przykro Mi bardzo, że musisz przez to przechodzić
Witam bylam u ginekologa. Okazalo sie, ze 8 tydzien ciazy, tak jak w szpitalu zapewnili, ze moge isc do domu, bedzie ok tak ciaza martwa rosnie we mnie. Jutro mam zabieg łyżeczkowania, za mc kontrol i stymulacja. [emoji6]

reklama
Hej mam takie pytanie o badanie drożności jajowodów. Jakie są wskazania do rpzeprowadzenia takiego badania? Czy to jest jedno z 'podstawowych' badań diagnostycznych?
Ogólnie wszystko ze mną jest ok, hormony w normie (nie robiłam amh, powinnam zrobić od razu?)
Po tym jak okazało się, że Mąż ma słabe nasienie skupiliśmy się bardziej na nim.
A ja się zastanaiwam, czy mimo naprawdę dobrych wyników hormonalnych, książkowych owulacji moze być coś, co powinnam zbadać na tym etapie? Np właśnie drożność?

Hej mam takie pytanie o badanie drożności jajowodów. Jakie są wskazania do rpzeprowadzenia takiego badania? Czy to jest jedno z 'podstawowych' badań diagnostycznych?
Ogólnie wszystko ze mną jest ok, hormony w normie (nie robiłam amh, powinnam zrobić od razu?)
Po tym jak okazało się, że Mąż ma słabe nasienie skupiliśmy się bardziej na nim.
A ja się zastanaiwam, czy mimo naprawdę dobrych wyników hormonalnych, książkowych owulacji moze być coś, co powinnam zbadać na tym etapie? Np właśnie drożność?

Czytałam gdzieś jakiś artykuł że badanie drożności powinno wykonać się jako jedne z pierwszych 😌 Ale nie wiem ile w tym prawdy :)

Byłam dziś na swoim pierwszym monitoringu, 10dc, na prawym jajniku pęcherzyk 17mm, na lewym pęcherzyk 24mm (tu pani doktor nie była w stanie określić czy już pękł czy jest to torbiel prosta), endometrium podobno książkowej grubości 8mm :) W czwartek mam się pojawić ponownie żeby skontrolować co z tym lewym jajnikiem.

Moja mama widziała dziś latającego bociana nad domem, który aktualnie budujemy z mężem. Mam nadzieję, że to dobry znak 😊

Hej. Miała ktoraś z was taka sytuacje, że w dzien spodziewanej miesiączki beta hcg z krwi negatywna a dokładniej 2,73. Przy czym na następny dzień dostalam jakiś plamień. Zawsze @ byl bardzo obfity a tym razem lekkie plamienia. Zrobiłam test w niedziele Bo nie podobal mi się ten okres i zobaczyłam 2 kreski. Na następny dzień poleciałam szybko na bete hcg i wynik 15 mlU/ml zadzwoniłam do ginegologa kazal zrobic przyrost bety za 2 dni i zadzwonic. Jak myślicie moze cos z tego być ? Dalej niestety plamie jest to 6 dzień plamień :(

Hej. Miała ktoraś z was taka sytuacje, że w dzien spodziewanej miesiączki beta hcg z krwi negatywna a dokładniej 2,73. Przy czym na następny dzień dostalam jakiś plamień. Zawsze @ byl bardzo obfity a tym razem lekkie plamienia. Zrobiłam test w niedziele Bo nie podobal mi się ten okres i zobaczyłam 2 kreski. Na następny dzień poleciałam szybko na bete hcg i wynik 15 mlU/ml zadzwoniłam do ginegologa kazal zrobic przyrost bety za 2 dni i zadzwonic. Jak myślicie moze cos z tego być ? Dalej niestety plamie jest to 6 dzień plamień :(

Po przyroście bety będzie można coś więcej powiedzieć. Ile dni minęło między pierwsza a druga beta która dotychczas zrobiłaś?

Sama się nad tym samym zastanawiam wiec poczytam odpowiedzi.

Ja AMH robiłam, moja ginekolog chciała, ale nie wiem czy chciała po prostu je mieć, czy chciała zweryfikować potencjalne PCO wraz z innymi badaniami.

reklama
może masz po prostu za mało progesteronu i stad krwawienie w ciąży? Jutro powtarzasz betę, tak? TRZYMAM KCIUKI ☺️

Do góry