reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja brałam przez 4dni przed owulacją 2x1 tabletka w dodatku to była 800[emoji17]
Miałam zęba leczonego. U dentysty mówiłam, że się staramy o dziecko więc dostałam leki dozwolone. No ale przeciwbólowe dał Mi ibuprofen. Mój gin powiedział, że mogę. Ale wczoraj byłam w końcu u innego bo mam bliżej. On robił Mi cc i zajomawał się mną przed porodem. Jest ordynatorem ginekologii I zajmuje się niepłodnością. I po rozmowie ze Mną właśnie sam powiedział, że jak najbardziej ibuprofen miał wpływ. Ja z owulacjami ogólnie problemu nie mam.
Ze może blokować owulacje. Mi bardziej chodziło o to czy wykluczyłaś wszystkie inne możliwości niewystąpienia owulacji. Jak nie wiedziałam na początku to zdarzyło mi się zażyć ibuprofen i owu była, nie jest powiedziane ze zawsze ją zablokuje. Jest wiele czynników zmniejszających płodność u kobiety czy mężczyzny, ale nie znaczy to ze zawsze u każdego sprawią, ze staną się niepłodni.

reklama
Ciekawe ile jest kobiet, które "nie odpuściły" i zaszły :D
Ja znam jedną, moja koleżanka, ale ona zaszła w 3 cyklu... no to szybko :D to może nie zdążyła się nakręcić :D
Oczywiście nie chcę nikogo oceniać. DLa niektórych 3 cykle to może być długo, dla innych nie.
Koleżanka miała 2ke dzieci, nowy cykl..miesiączka, nagle w połowie odstawiła tabletki anty, mówi że chcą dziecko, będzie to będzie, za miesiąc 2 kreski. No ja pier.. Szok.

Ojej! To cudownie, że wszystko dobrze wyszło 🥰 Bardzo się cieszę! Szkoda, że się tyle nameczylas z tym cewnikiem 😔 ale dobrze, że chociaż samo badanie nie bylo takie nieprzyjemnie to już pozniej pewnie z górki poszło i nie wspominasz tego tak źle 😊 Ogromne dzięki za ten opis! Jakos tak od razu mi lżej na duszy 😊 to co- jakie kroki teraz? Masz umówiona wizytę u gin?
Przed samą miesiączka mam się umówić do gina. Dostanę receptę na letrozol i od następnego cyklu już stymulacja. Pewnie jeszcze jakieś badania krwi będzie kazała zrobić znając ją.. Jestem bardzo zadowolona :D przed samą miesiączka czyli generalnie nie wiadomo kiedy :( ale to chyba nie będzie miało takiego znaczenia skoro chodzi o receptę. Teraz oczekujemy Twojej @, Twojej drożności i Twojej recepty :) zaczniemy w sumie pewnie w podobnym czasie :)

Może tobie udaje się zajść za pierwszym razem, ale wiele kobiet stara sie dość długo nakręcają sie psychicznie i dopóki sobie nie odpuszczą ciąży w głowie to nic z tego nie ma. Znam kilka kobiet w tym ja 8 miesięcy się staraliśmy jedno drugie nakręcało że mogłoby coś już być. Później okazało sie że mam torbiel więc psychicznie odpuściłam na kilka miesięcy i wiesz co odpuściłam i się udało. Więc odpuszczanie ciąży w głowie dużo daje. I nie pierdziel głupot.
Mi się również nie udaje. I nie pierdziele głupot, tylko wyrażam swoje zdanie. Zdrowe osoby decydujące się na dziecko zachodzą w ciąże od raz. Jednak gdy ktoś ma jakieś problemy to nie zachodzi - a nie jakaś tam blokada psychiczna. Zdrowym jednak się udaje

Koleżanka miała 2ke dzieci, nowy cykl..miesiączka, nagle w połowie odstawiła tabletki anty, mówi że chcą dziecko, będzie to będzie, za miesiąc 2 kreski. No ja pier.. Szok.
haha :D to w ogóle powinno być inaczej, że wiesz od razu czy tak czy nie, albo wciskasz jakiś przycisk i już :p

jej też miałam hsg A ten cały sprzęt zakładany na stole A nie przed wjazdem na salę hehe chyba się pozmienialo ciutke
Pewnie co szpital to obyczaj :) gdyby u mnie wczoraj tak było to nic by nie bolało i nie leżałabym półtorej godziny z cewnikiem :( najważniejsze że mam już to z głowy mam nadzieję że na zawsze. I już nic nie boli:)

Mi się również nie udaje. I nie pierdziele głupot, tylko wyrażam swoje zdanie. Zdrowe osoby decydujące się na dziecko zachodzą w ciąże od raz. Jednak gdy ktoś ma jakieś problemy to nie zachodzi - a nie jakaś tam blokada psychiczna. Zdrowym jednak się udaje
Sorry, ale nie pierdziel. My z partnerem jesteśmy zdrowia i popatrz, ze jakos od razu cyk sie nie uda. 😊 takze to nie kwestia zdrowia, nie tylko. Do zapłodnienia ma szansę kazda zdrowa kobieta na 30 % procent aby doszło a nie 90%, wiec to ze wszystko pójdzie jak po mysle nie znaczy, z3 na bank uda się.

Jak staraliśmy sie o corke to niestety ale nie pyklo odrazu, a przy 3 cyklu.

reklama
Mam wrażenie ze od was dowiaduje się więcej niż od mojego ginekologa 😂 w życiu mi żaden lekarz nie powiedział ze leki przeciwbólowe mogą mieć wpływ na owulacje a sama się tym nigdy nie zainteresowałam.

Do ten pory średnio 3 razy w tygodniu byłam na mocnych lekach przeciwbólowych i może to był cały problem w naszych staraniach? Chyba spróbuje się teraz przemęczyć i postaram się ich w ogóle nie brać i może się uda :) jakas nadzieja jest ☺️

Jestem pod stała opieka 3 lekarzy i każdy z nich wiedział ze staramy się o dziecko i zmienił mi leki na takie które nie wpływają na tarczyce ale żaden nie wspomniał o owulacji. Każdy z nich mówił żeby dodatkowo do stałych leków brać ibuprom, ibuprofen albo ketonal. Teraz tak faktycznie myśle ze ostatnio wszystkie odpuściłam bo i tak przestały działać i udało się zajść w ciąże wiec może faktycznie coś w tym być :)

Do góry