reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja mam potworny ból piersi, nie mogę ich dotknac, nie wspomnę o leżeniu. Nigdy tak nie miałam aż mnie to niepokoi.. Jestem ok 2 dni przed terminem miesiączki, czy to na miesiączkę czy może być wczesna ciąża? Bolą strasznie całe piersi, tragedia..

reklama
Ja mam potworny ból piersi, nie mogę ich dotknac, nie wspomnę o leżeniu. Nigdy tak nie miałam aż mnie to niepokoi.. Jestem ok 2 dni przed terminem miesiączki, czy to na miesiączkę czy może być wczesna ciąża? Bolą strasznie całe piersi, tragedia..

Progesteron odpowiada za ból piersi i jest to normalne w drugiej fazie cyklu

Hej Dziewczyny, oficjalnie dołączam do staraczek 2021. Jestem po stracie w lutym 2020 i ciężko było mi podjąć decyzje o tym, aby próbować ponownie, bo bardzo przeżyliśmy z Mężem to, co stało się rok temu...Przez rok przebadałam się od stóp do głów i wyszły mi mutacje w genach PAI-1 oraz w obydwu MTHFR. Dodatkowo dodatnie IGM kardiolipinowe. Lekarz prowadzący zalecił mi kwas acetylosalicylowy a od dodatniego testu Clexane i Encorton, niestety nie mogę przełykać tabletek wiec biorę aspirynę zamiast acardu od czasu starań. Mam nadzieje, że tak można, lekarz stwierdził, abym spróbowała... zaczęliśmy jakieś 3 tygodnie temu...teraz za 8 dni mam mieć okres, ale już teraz czuje się jakoś inaczej... ciągnie mnie podbrzusze jakby kłuje jajnik...mam metaliczny smak, nie mam apetytu, boje się bo z jednej strony tak bardzo chciałabym zajść w ciąże, z drugiej jednak ten strach czy wszystko będzie ok... może nadinterpretowywuje niektóre symptomy nie wiem. W każdym razie dołączam do Was Kochane i zaczynamy się starać o nasze maleńkie szczęście. ❤️

Ja mam tak od kilku cykli, wcześniej ból pojawiał się 2-3 dni przed okresem, teraz zdarza się że pojawia się już nawet jakieś 10-12 dni przed miesiączką (czyli tuż po domniemanej przeze mnie owulacji). Niestety jest to normalne w drugiej fazie cyklu i nie oznacza ciąży.

Hej Dziewczyny, oficjalnie dołączam do staraczek 2021. Jestem po stracie w lutym 2020 i ciężko było mi podjąć decyzje o tym, aby próbować ponownie, bo bardzo przeżyliśmy z Mężem to, co stało się rok temu...Przez rok przebadałam się od stóp do głów i wyszły mi mutacje w genach PAI-1 oraz w obydwu MTHFR. Dodatkowo dodatnie IGM kardiolipinowe. Lekarz prowadzący zalecił mi kwas acetylosalicylowy a od dodatniego testu Clexane i Encorton, niestety nie mogę przełykać tabletek wiec biorę aspirynę zamiast acardu od czasu starań. Mam nadzieje, że tak można, lekarz stwierdził, abym spróbowała... zaczęliśmy jakieś 3 tygodnie temu...teraz za 8 dni mam mieć okres, ale już teraz czuje się jakoś inaczej... ciągnie mnie podbrzusze jakby kłuje jajnik...mam metaliczny smak, nie mam apetytu, boje się bo z jednej strony tak bardzo chciałabym zajść w ciąże, z drugiej jednak ten strach czy wszystko będzie ok... może nadinterpretowywuje niektóre symptomy nie wiem. W każdym razie dołączam do Was Kochane i zaczynamy się starać o nasze maleńkie szczęście. [emoji3590]

8 dni do miesiączki to jeszcze bardzo długo (zakładam, ze owulacje masz potwierdzona w jakiś sposób), jesteś dopiero na początku fazy lutealnej.

Może być i ciąża i nadchodzący okres 😊 Jeśli bolą Cie bardziej niż zazwyczaj to jest szansa że to ciąża ;) robiłaś test ?

Hej Dziewczyny, oficjalnie dołączam do staraczek 2021. Jestem po stracie w lutym 2020 i ciężko było mi podjąć decyzje o tym, aby próbować ponownie, bo bardzo przeżyliśmy z Mężem to, co stało się rok temu...Przez rok przebadałam się od stóp do głów i wyszły mi mutacje w genach PAI-1 oraz w obydwu MTHFR. Dodatkowo dodatnie IGM kardiolipinowe. Lekarz prowadzący zalecił mi kwas acetylosalicylowy a od dodatniego testu Clexane i Encorton, niestety nie mogę przełykać tabletek wiec biorę aspirynę zamiast acardu od czasu starań. Mam nadzieje, że tak można, lekarz stwierdził, abym spróbowała... zaczęliśmy jakieś 3 tygodnie temu...teraz za 8 dni mam mieć okres, ale już teraz czuje się jakoś inaczej... ciągnie mnie podbrzusze jakby kłuje jajnik...mam metaliczny smak, nie mam apetytu, boje się bo z jednej strony tak bardzo chciałabym zajść w ciąże, z drugiej jednak ten strach czy wszystko będzie ok... może nadinterpretowywuje niektóre symptomy nie wiem. W każdym razie dołączam do Was Kochane i zaczynamy się starać o nasze maleńkie szczęście. ❤️
Ja tez jestem po stracie ale niedawnej... i strach jest ciagle z tyłu głowy ale trzeba mieć nadzieje, że wszystko będzie dobrze. A co do syptomów to normalne gdy tak bardzo marzy się o dzieciatku. Życze powodzenia :)

8 dni do miesiączki to jeszcze bardzo długo (zakładam, ze owulacje masz potwierdzona w jakiś sposób), jesteś dopiero na początku fazy lutealnej.
Faza lutealna trwa zwykłe około 14 dni, 8 dni do miesiączki czyli 6 po domniemanej owulacji czyli może dochodzić do zagnieżdżenia zakładając ze doszło do zaplodnienia. Więc coś mozna juz odczuwać. @coca zastanawiam się czemu tak gasisz każdą osobę tu na forum... Mogłabyś być nieco bardziej łaskawsza 😊

reklama
Faza lutealna trwa zwykłe około 14 dni, 8 dni do miesiączki czyli 6 po domniemanej owulacji czyli może dochodzić do zagnieżdżenia zakładając ze doszło do zaplodnienia. Więc coś mozna juz odczuwać. @coca zastanawiam się czemu tak gasisz każdą osobę tu na forum... Mogłabyś być nieco bardziej łaskawsza [emoji4]

Faza lutealna trwa zwykle 10-16 dni, wiec koleżanka może być zarówno 2dpo jak i 8dpo. Nie sprecyzowała wiec domniemam tak samo jak Ty. O jakiej łaskawości mówisz? Jak ktoś pyta czy ból piersi po owulacji jest normalny to co mam napisać, ze to ciąża? Nie będę wszystkim po kolei pisać ze napewno są w ciąży, pisze obiektywnie co to może być i z czego wynikać.

Do góry