reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Zdarzyło się którejś z Was żeby już kilka dni przed owulacją zaczynały boleć Was piersi? Kiedyś miałam tak, że bolały mnie 2-3 dni przed @, teraz zazwyczaj bywa tak że zaczynają mnie boleć już po domniemanej przeze mnie owulacji. A dziś dopiero 12 dc, cykle 29 dniowe, owu zazwyczaj obserwuje tak koło 15-16 dc a mnie już zaczynają delikatnie boleć piersi. Dziś też czasem kłuje mnie w podbrzuszu po lewej stronie, zazwyczaj podobny ból miałam właśnie koło 15-16 dnia, czyżby tym razem owu była tak wcześnie? Aż niemożliwe mi się to wydaje 😱 Miałam w tym cyklu wybrać się na monitoring, ale stwierdziłam że najpierw zobaczę czy mój cykl już wrócił do normy po covidzie i ewentualnie zrobię sobie tylko progra 7dpo więc monitoring odpuściłam, a tu takie anomalie 🙄 Spotkałyście się z tym żeby jajnik bolał podczas rośnięcia pęcherzyka? Oj zdecydowanie w kolejnym cyklu muszę się wybrać na monitoring bo jakieś dziwne rzeczy się dzieją 🙄
Trudno powiedzieć żeby mnie kiedykolwiek jajnik bolał w dosłownym znaczeniu. Co któryś cykl odczuwam jeden lub oba jajniki ale u mnie to chyba raczej jest zawsze już po owulacji i potrafi trwać tydzień? Ale ja tym sygnałom z ciała nie wierzę aż tak, bo "ból" jajnika może być np. od przeciążonego kręgosłupa w odcinku lędźwiowym🤷

reklama
Trudno powiedzieć żeby mnie kiedykolwiek jajnik bolał w dosłownym znaczeniu. Co któryś cykl odczuwam jeden lub oba jajniki ale u mnie to chyba raczej jest zawsze już po owulacji i potrafi trwać tydzień? Ale ja tym sygnałom z ciała nie wierzę aż tak, bo "ból" jajnika może być np. od przeciążonego kręgosłupa w odcinku lędźwiowym🤷

To mnie czasem tak boli, że aż nie jestem w stanie np usiąść, bo czuje jakbym tam miała taką dużą gulę czy coś. Kiedyś jak miałam usg to te bóle pokrywały się z terminem owu i lekarz stwierdził że u niektórych takie bóle występują i nie jest to nic złego. Zazwyczaj to jest jeden dzień i koniec. Dlatego tym razem mnie to zdziwiło, bo jeszcze trochę czasu zostało do domniemanej owu, ale spodziewałam się że kolejny cykl też mogę mieć rozjechany więc jakoś mnie to nie martwi 🙂

To mnie czasem tak boli, że aż nie jestem w stanie np usiąść, bo czuje jakbym tam miała taką dużą gulę czy coś. Kiedyś jak miałam usg to te bóle pokrywały się z terminem owu i lekarz stwierdził że u niektórych takie bóle występują i nie jest to nic złego. Zazwyczaj to jest jeden dzień i koniec. Dlatego tym razem mnie to zdziwiło, bo jeszcze trochę czasu zostało do domniemanej owu, ale spodziewałam się że kolejny cykl też mogę mieć rozjechany więc jakoś mnie to nie martwi 🙂
To może owu już u Ciebie była 😉 ja sama jestem ciekawa swojego cyklu bo test owu miałam pozytywny 6dc. Dzisiaj 19dc. Ostatnie 3 cykle krótkie po 23-24dni.

To może owu już u Ciebie była 😉 ja sama jestem ciekawa swojego cyklu bo test owu miałam pozytywny 6dc. Dzisiaj 19dc. Ostatnie 3 cykle krótkie po 23-24dni.

Ja do tej pory jak w zegarku po 29 dni, przez chorobę mi się tylko ostatni wydłużył, jeśli rzeczywiście owu już była to tak krótkiego to chyba nigdy w życiu nie miałam. Zobaczymy co się będzie działo, chyba badanie proga muszę sobie odpuścić w tym miesiącu. A po jakim czasie od owu zazwyczaj masz @?

Hej dziewczyny!
Wszystkiego co najlepsze z okazji Naszego święta 😊
Ja już swój prezent dostałam, właśnie wracam z wizyty u gina. Pęcherzyk nie pękł w tym cyklu (to już drugi raz z rzędu) ma już 24mm, endometrium 13mm.
I powiem Wam, że może nie jest to zbyt pozytywny prezent, ale ja cieszę się bardzo, bo nareszcie wiem gdzie (najprawdopodobniej) organizm płata mi figla 💕
Czekamy jeszcze do środy, bo dopiero wczoraj miałam pik LH, może zdecyduje się pęknąć. Jeśli nie, w przyszłym cyklu dostanę zastrzyk i zobaczymy co dalej.

reklama
Zdarzyło się którejś z Was żeby już kilka dni przed owulacją zaczynały boleć Was piersi? Kiedyś miałam tak, że bolały mnie 2-3 dni przed @, teraz zazwyczaj bywa tak że zaczynają mnie boleć już po domniemanej przeze mnie owulacji. A dziś dopiero 12 dc, cykle 29 dniowe, owu zazwyczaj obserwuje tak koło 15-16 dc a mnie już zaczynają delikatnie boleć piersi. Dziś też czasem kłuje mnie w podbrzuszu po lewej stronie, zazwyczaj podobny ból miałam właśnie koło 15-16 dnia, czyżby tym razem owu była tak wcześnie? Aż niemożliwe mi się to wydaje 😱 Miałam w tym cyklu wybrać się na monitoring, ale stwierdziłam że najpierw zobaczę czy mój cykl już wrócił do normy po covidzie i ewentualnie zrobię sobie tylko progra 7dpo więc monitoring odpuściłam, a tu takie anomalie 🙄 Spotkałyście się z tym żeby jajnik bolał podczas rośnięcia pęcherzyka? Oj zdecydowanie w kolejnym cyklu muszę się wybrać na monitoring bo jakieś dziwne rzeczy się dzieją 🙄
Piersi bolą mnie dopiero po owulacji ale jajniki to tak 4-5 dni przed już zaczynają.

Do góry