reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

To będziesz miała już fajnego pomocnika przy maleństwie [emoji3059]oby ten 2 cykl był szczęśliwym i to ładne jajeczko zaskoczyło Ciebie pozytywnie[emoji4]
Ja to nawet nie wiem kiedy ma przyjść @
Chce jutro testować bo teoretycznie to 14/13 dpo. Ale tylko teoretycznie. Mierze też temperaturę, robię testy owu i sprawdzam śluz i według całej reszty cykl mam tak pomieszany, że jeżeli coś z tego wyjdzie to chyba będzie cud. W poprzednich dwóch razach było wszystko idealnie, a teraz wszystko na opak. Moje cykle ogólnie są bardzo nieregularne, ale wynika mam w porządku. A clo brałam ze względu na złe wyniki męża. Jak to Mój gin tłumaczy żeby wszystko było wrażliwsze na plemniki[emoji12]
Czy pomocnik, to się dopiero okaże. Na razie jest walka, o sprzątanie zabawek 😅 Dla mnie, cykle to jest magia tajemna 😆 Mam wrażenie, że kichnę raz za dużo i cały cykl rozregulowany 😃 Mam nadzieję, że pomimo pomieszanego cyklu, udało się Wam trafić i będzie cud 🤰

reklama
Zakupiłam sobie testy owulacyjne, nigdy wcześniej nie miałam z tym doczynienia, chce sobie sprawdzić czy w tym miesiącu wystąpi u mnie owulacja (jestem 2 tygodnie po CP zakończonej laparoskopią).Czy ja dobrze rozumiem ze jeżeli ta druga kreska jest widoczna ale zdecydowanie bledsza od kontrolnej tzn ze owulacja w danym momencie nie występuje?
Takie same mocne Dwie kreski czyli C oraz T - oznacza,że owulacja wystąpi w ciagu 24h-48h (lub 36 h musisz przeczytac w instrukcji bo nie wszędzie jest podane)
-Jesli kreska T jest ciemniejsza od kreski C również test owulacyjny jest pozytywny (czyli tak samo wystapi jak opisano wyzej)
-Jeśli jest tylko kreska C - negatywny wynik
- Jesli jest kreska C oraz T, ale kreseczka T jest bledsza niż kreska C - wynik negatywny.

Najlepiej wtedy współżyc w ciagu 24 h ale nie później niz 48h

Jak chcesz to wstaw zdjęcie z wykresu temperatur[emoji6]
Chyba na telefonie nie jestem w stanie zrobić screena całego wykresu 😊
Odebrałam też właśnie wyniki z wczoraj 7dpo domniemanej:
- progesteron 17,73 (f.lut 5,16-18,56)
- estradiol 321,25 (f.owul 32,1-517,0) (f.lutealna 36.5-246.0)

Załączniki

• IMG_20210216_144946.jpg
    IMG_20210216_144946.jpg
    64,7 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
Z tego co opisujesz to faktycznie jakby nie pękł. Nawet dziś moja lekarka mówiła do mnie ‚widzisz tu była taka duża czarna plama, a teraz jej nie ma’. Nie masz możliwości skonsultować tego z innym lekarzem?

Ja teraz już od razu ją widzę i cieszę się na jej widok jak dziecko w fabryce prezentów świętego Mikołaja. 😁

Nigdy mnie nie bolaly piersi, sutki i nie swedzialy. Nawet przed @. A tym razem tak jest. Żyły na piersiach, kłucie jajnikow, czasami chwilowy ból krocza, taki jakby skurcz. Ciagniecie na dole brzucha. Jestem zmeczona jak cholera. Moge spac i spać. Nawet kawa nie pomaga. A co do kawy pije ja ale nie smakuje tak dobrze jak kiedyś. Taka jakas jest mgła, cierpka. I najgorsze to chyba zmiany nastrojów. Niedawno pisalam o tym,że podziwiam mojego chlopa bo ja bym sama nie wytrzymala ze sobą. Wystraczy,że czasami cos powiedzial co mi sie nie spodobalo i mialam ochotę płakać. Budzilam się radosna jak skowronek a tu bec nagle bylam wkurzona, krzyczalam i mi wszystko przeszkadzalo. A dzisiaj zauwazylam,że mam troche ciasno w plaszczu w piersiach. Wszedzie tak samo ale w piersiach bardziej czułam wszystko. Taki nacisk. Nie wiem czy coś jeszcze. Smak na wode z ogórków. Trzy dni temu po prostu wstalam wieczorem bo bylam glodna. Podeszlam do lodowki i jak zobaczylam ogorki to az mi slinka poszla. Napilam się wody z ogorkow i to bylo to. Poszlam spać 😂 dużo pije i czasami wstawalam w nocy siku aż 4 razy. Gdzie zazwyczaj nigdy nie wstawalam. Jedynie jak @ była.

To ja zupełne przeciwieństwo - brak jakichkolwiek objawów, poza brakiem @ 🙈

Zakupiłam sobie testy owulacyjne, nigdy wcześniej nie miałam z tym doczynienia, chce sobie sprawdzić czy w tym miesiącu wystąpi u mnie owulacja (jestem 2 tygodnie po CP zakończonej laparoskopią).Czy ja dobrze rozumiem ze jeżeli ta druga kreska jest widoczna ale zdecydowanie bledsza od kontrolnej tzn ze owulacja w danym momencie nie występuje?
ja to przy ostatnim staraniu się zakończonym ciążą (listopad) korzystałam z testów owu i robiłam tak że 2-3 dni przed spodziewaną owu zaczynałam robić testy. jaśniejsza kreska zawsze wychodziła mi dzień przed mocną krechą a następnego dnia czułam po jajniku że jest owu.
więc tj 1 dzień jaśniejsza krecha -> następny 2 dzień wielka krecha -> 3 dzien owu. I wtedy pykło za pierwszym podejściem! niestety ciąża się nie utrzymała :(
od tego cyklu znowu zaczęliśmy starania i było dokładnie tak samo z testami. (potwierdzone u gina)

Owulacja prawdopodobnie wystąpi do 36-48h po pozytywnym teście owulacyjnym, czyli takim, w którym kreska testowa jest tak samo ciemna lub ciemniejsza od kontrolnej. Prawdopodobnie, bo testy owu tylko wskazują na wzrost poziomu LH, ale nie potwierdzają, ze do owu napewno dojdzie. U wielu dziewczyn się sprawdzają (i u mnie, potwierdzone na monitoringach), ale tak samo u sporej ilości dziewczyn nie działają, mimo, ze owulacja się odbywa. Musisz mieć do nich otwarty umysł na początku i po prostu sprawdzić [emoji6] nie wiem jak w Twoim przypadku, czy po CP nie będziesz miała zachwiań hormonalnych, wiec się nie wypowiem.
A no właśnie jestem ciekawa jak to teraz będzie z tym moim cyklem to sobie testuje. Ginekolog w przyszły poniedziałek to napewno się dowiem,ale wiadomo ciekawość jest silna

reklama
dziewczyny ile dni do waszych @? i w jakim czasie robicie testy ciążowe? w dniu spodziewanej @ czy wcześniej? jak tak to ile dni wcześniej?

Do góry