reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ja kiedyś wyczytałam to tylko niektóre wybrane pozycje zwiększają szanse na ciąże, ale ostatnio ginekolog powiedziała ze to nie ma znaczenia 🤔
A mam do Was Pytanie. Tsh - jak zbadam? Krew? Czy mocz? Czy moze jeszcze inaczej? Bo tak czytam i czytam to moze i ja sie wybiore zeby zobaczyć jakie mam.

Wlasnie dzisiaj zaczelam 2dc :) Wczoraj jednak przyszła jak bumerang i czuje się zmasakrowana 😂

Miłego dnia kochane! 😍

Z krwi. Mnie też napadła @ z rana, więc będziemy szły podobnie ze staraniami. 😀

reklama
Dokaldnie, pierwszy cykl! Takze zaczynamy drugi. Mąż już się doczekać nie moze 😅 Wlasnie zrobie sobie te badania, zapisałam :)
A jak u Ciebie?
My od dzisiaj dopiero zaczynamy starania w 7 cyklu bo w zeszłym tygodniu musieliśmy się powstrzymywać ze względu na badanie nasienia, termin owulacji na jutro o ile w ogóle będzie, więc od dzisiaj czeka Nas maraton 3 dniowy 😁

Witam Was dziewczynki w 1 dc
W końcu doczekałam się 🐵 na razie żyje 😅

Spokojnie, będziesz żyła. Ale jeśli ten cykl wyjdzie Ci (może i mi 😀, bo też mam dziś 1dc) udany to będziesz miała termin na 1.11. i jak Ci dziecko pozwoli to odwiedzisz cmentarz przed porodem, a potem hop na porodówkę. 😁

I u mnie też prawy jajnik po częściowej resekcji coś działać nie chcę.

Eh i dostałam miesiączkę 3 dni wcześniej już drugi miesiąc tak jest przeważnie miałam cykle co 33 dni a od 2 miesięcy mam co 31 dni z czym to może się wiązać? Staramy się już 6 cykli :(

Eh i dostałam miesiączkę 3 dni wcześniej już drugi miesiąc tak jest przeważnie miałam cykle co 33 dni a od 2 miesięcy mam co 31 dni z czym to może się wiązać? Staramy się już 6 cykli :(
Stres, jedzenie, przyjmowane leki... Tak naprawdę dużo rzeczy może mieć na to wpływ, ale 3 dni to jeszcze nie są duże odchylenia, przynajmniej lekarze nie uznają je za coś złego, ale jeśli się martwisz to najlepiej skonsultuj to ze swoim ginekologiem 😉

Stres, jedzenie, przyjmowane leki... Tak naprawdę dużo rzeczy może mieć na to wpływ, ale 3 dni to jeszcze nie są duże odchylenia, przynajmniej lekarze nie uznają je za coś złego, ale jeśli się martwisz to najlepiej skonsultuj to ze swoim ginekologiem 😉
chyba tak zrobię bo mnie zaczyna martwić, w pierwszej ciąży nie było problemu 1 cykl i jest dzidzia a po 8 latach jakiś problem wynikł może hormony, może za wielkie parcie , ale ciężko odpuścić jak w okół tyle brzuchatek :(

My od dzisiaj dopiero zaczynamy starania w 7 cyklu bo w zeszłym tygodniu musieliśmy się powstrzymywać ze względu na badanie nasienia, termin owulacji na jutro o ile w ogóle będzie, więc od dzisiaj czeka Nas maraton 3 dniowy 😁

Hej kochana, z odpowiedzi wnioskuję, że kochacie się z partnerem codziennie? 🙂ja właśnie nie do końca wiem, jaki harmonogram w tym cyklu zastosować 🤣 w poprzednich cyklach często kochaliśmy się dzień po dniu, teraz myślałam, że będziemy co drugi dzień, natomiast boję się, że może to za mało? Wiele dziewczyn radzi jednak kochać się co dwa dni i już zgłupiałam.

Mam jeszcze do Was jedno, dość dziwne pytanie. Jeżeli uprawiacie seks to staracie się jakoś 'zatrzymać' nasienie w środku? U nas wczoraj wieczorem właśnie doszło do zbliżenia, staram się nie wiercić ale chodzę kilkanaście minut później do toalety. Już wtedy czuje, że trochę tego ze mnie 'wypada', a dzisiaj, po porannej toalecie to juz całkiem dużo było tego na papierze.. 🙄 nie wiem czy ja coś źle robię, czy to normalne. Robicie jakieś wygibasy po stosunku? Świece czy coś? Nie wiem czy jest w tym jakiś sens. Powiedźcie, jak jest u Was, czy powinnam coś robić inaczej, lepiej aby to zostało 'we mnie' 🤣

reklama
U mnie dziś zmęczenie. Wstawanie o 6 nie jest moim żywiołem. U mnie dziś 21 dc. Pierwszy cykl starań po poronieniu. Ciekawe jakie emocje będą mną targać w kolejnych dniach [emoji854]
A tak w ogóle to miłego dnia dla Was dziewczyny [emoji169][emoji6] jakie nastroje? Ktoś dzisiaj testuje? Gdzie te wszystkie podwójne kreseczki? [emoji3166]

Do góry