reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Właśnie nie aż tak dużą ze względu na to, że mój kardiolog się nie zgodził 😉 miałam 75, a co do diety to byłam na poście dr Dąbrowskiej a później na diecie o niskim indeksie glikemicznym 😉
Mi Teraz skoczyło tsh do 5,6 jestem na dawce 50 za dwa tygodnie mam wizytę u endo. Mam nadzieję, że szybko mi to spadnie.

Witam w 43 dc, zapalenie przydatkow sie leczy. Dzisiaj byłam na badaniach z krwi i wyniki na wieczór albo jutro rano. Mam strasznie obrzmiale piersi, są takie pełne jak nigdy i czuje takie mrowienie w sutkach😁

Ja kiedyś wyczytałam to tylko niektóre wybrane pozycje zwiększają szanse na ciąże, ale ostatnio ginekolog powiedziała ze to nie ma znaczenia [emoji848]
A mam do Was Pytanie. Tsh - jak zbadam? Krew? Czy mocz? Czy moze jeszcze inaczej? Bo tak czytam i czytam to moze i ja sie wybiore zeby zobaczyć jakie mam.

Wlasnie dzisiaj zaczelam 2dc :) Wczoraj jednak przyszła jak bumerang i czuje się zmasakrowana [emoji23]

Miłego dnia kochane! [emoji7]

Dobrze zrobić cały pakiet tarczycowy, czasem jest problem z tarczyca mimo samego TSH w normie.

Mam za to torbiel endometrialna na prawym jajniku także mogę liczyć tylko na lewy jajnik :) bo z prawego jeszcze jak do tej pory owulacji nie mialam
ja również miałam torbiel endometrialna 8,2 cm. w listopadzie miałam zabieg laparyskopowy, jajnik został tylko że pomniejszony . dwa cykle już miałam z owulacją ale na zdrowym jajniku. w ostatnim cyklu staraliśmy o dzieciątko ale nic z tego nie wyszło. dzisiaj dostałam @ więc czekamy na dni płodne. czy ktoś użytkuje monitor owulacyjny " Clearblue" polecacie ? warto go nabyć. pozdrawiam i życzę każdej dwie równe =

Szkoda, że @ przyszła, ale z tego co pamiętam to był dopiero Twój pierwszy cykl starań? To nie masz się czym martwić 😁 tak TSH z krwi, ale warto też odrazu zrobić FT3, FT4 i anty-TPO i anty-TG, bo sam wynik TSH mało mówi lekarzowi, a czasem może być w normie a reszta zaburzona 😉 tak było u mnie, lata temu 😉
Dokaldnie, pierwszy cykl! Takze zaczynamy drugi. Mąż już się doczekać nie moze 😅 Wlasnie zrobie sobie te badania, zapisałam :)
A jak u Ciebie?

reklama
Do góry