Agnness
Fanka BB :)
Niestety chcąc nie chcąc, nie mamy wpływu na to co się dzieje po owulacji. Czy zarodek się zagnieździ czy nie. Pozostaje nam czekanie. Z tego co dziewczyny pisały to drożność nie jest taka straszna. To że innym starania zajmują bardzo długi czas, nie znaczy że Ty również będziesz czekała miesiącami lub latami aż się uda. Staraj się nie skupiać na niepowodzeniach innych czy swoich, tylko myśl co jeszcze możesz zrobić, aby to poprawić. Negatywne myślenie w niczym nie pomaga, dużo lepiej działać. Oczywiście warto też pamiętać o innych radosnych momentach w życiu i z niego korzystać, a nie podporządkować wszystko pod starania Trzymam kciuki, żebyś szybko ujrzałaDlatego że to mój pierwszy cykl starań i jesli przyjdzie okres to ostatni przed drożnością jajowodów Jestem też przerażona jak czytam ile czasu niektórym zajmują starania, tym jak trudno jest zajść w ciąże nawet jeśli teoretycznie wszystkie wyniki badań są w porządku. W życiu bym się nie spodziewała, że tak ciężko jest zajść w ciąże, a później ją utrzymać.. Dopiero kiedy sama zaczęłam się starać dowiaduje się, że większość moich koleżanek też wcale nie miała łatwo. Jednej po kilkunastu latach udało się dopiero przez in vitro, kolejna miała już do tej metody 3 bezskuteczne podjescia, a jeszcze następna straciła ciąże bo przestało bić serduszko..