reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ja po raz kolejny nie wytrzymałam i dziś znowu zatestowalam. Wynik niestety negatywny, dzień przed spodziewana @ :(
Pocieszam się faktem ze na twarzy jak nigdy- zero wyprysków i po jednorazowej akcji dwa dni temu narazie nie boli brzuch.
Zawsze może być jeszcze za wcześnie, to nie przekreśla jeszcze tego cyklu, o jakiej czułości robiłaś test? Najlepiej poczekaj dzień lub dwa od dnia spodziewanej miesiączki jeśli się będzie spóźniać 😉

reklama
Cześć dziewczyny ❤️
Ja też z rana popatrzyłam na biel vizira. Miałam w tym miesiącu nie testować, ale do dziś muszę się zgłosić na szczepienie i mój mnie namówił, żebym sprawdziła zanim powiem, że jestem chętna. W sumie 12dpo więc już w miarę wiarygodny wynik, niestety znów się nie udało, popłakałam sobie w rękaw męża jak co miesiąc i idziemy dalej... życie.

Cześć dziewczyny ❤️
Ja też z rana popatrzyłam na biel vizira. Miałam w tym miesiącu nie testować, ale do dziś muszę się zgłosić na szczepienie i mój mnie namówił, żebym sprawdziła zanim powiem, że jestem chętna. W sumie 12dpo więc już w miarę wiarygodny wynik, niestety znów się nie udało, popłakałam sobie w rękaw męża jak co miesiąc i idziemy dalej... życie.
Bardzo mi przykro... Ale 14dpo chyba jest najbardziej miarodajne bo wtedy powinna przyjść @ dobrze mówię? 🤔 Coś czuję, że rękaw mojego męża też bedzie mokry za parę dni... 🥺

Liczę właśnie ze jest jeszcze za wcześnie ☺️ Nie wiem czy duphaston (miał pomoc w zagnieżdżeniu), który skończyłam brać w sobotę nie zrobił swojego i nie namieszał mi w cyklu.. I zastanawiam się dlaczego dwa dni wcześniej obudziłam się z bólem jak na @..
Czułość 10mlU.
Mi się wydaje, że za bardzo się nakręcasz na konkretnie ten cykl. Ja dzisiaj też obudziłam się z bólem jak na @. Nie wiem, kiedy dokładnie miałam owu, bo nie sprawdzałam, ale testować zamierzam w piątek lub w sobotę. Taki ból może oznaczać wszystko i nic. 🤷‍♀️ Spróbuj trochę bardziej wyluzować 😉

Cześć dziewczyny, miłego dnia Wam życzę 😉
u mnie dzisiaj temperatura znowu na wyższe wskoczyła 🙈 szkoda, że wcześniej nie wpadłam na to, żeby mierzyć temp- już bym miała jakiś pogląd jak te wykresy mogą wyglądać. Swoją drogą miałam nadzieję, że uda się na bardziej "książkowe" wersje trafić, a nie takie jakieś odchylenia od normy 😂 no ale jak zawsze nie może być za łatwo 😉

Bardzo mi przykro... Ale 14dpo chyba jest najbardziej miarodajne bo wtedy powinna przyjść @ dobrze mówię? 🤔 Coś czuję, że rękaw mojego męża też bedzie mokry za parę dni... 🥺
tak bo teoretycznie zagnieżdżenie między 6 a 12 dpo, natomiast z tego co wiem to jednak najczęściej dochodzi do niego między 6 a 9 dniem. W pierwszej ciąży zrobiłam w dniu @ test o czułości 25 i były widoczne gołym okiem. Jedna sporo jaśniejsza ale nie trzeba było się szczególnie przyglądać - mój termin @ wtedy to 14dpo, dziś robiłam test o czułości 10, więc uważam że gdybym była to by się chociaż jakiś cień cieni pokazał. Zresztą ja już kiedyś wam pisałam, że ja czekam aż w końcu poczuje to coś. Nie wiem jak to opisać ale ja po prostu wiedziałam że jestem w ciąży. Robię te testy już chyba tylko dla sportu, i żeby @ szybciej przyszła 😭
20.01 umówiłam się do gina, pokaże wyniki i zapytam co dalej. Mam nadzieje ze mi zaproponuje jakiś plan działania, jeśli nie to gin mojej mamy „nazywany bogiem płodności” weźmie mnie pod swoje skrzydła i zrobi diagnostykę w szpitalu. Wolałabym żeby mój się ogarnął, bo mam go blisko, a ten drugi 2h drogi, ale jeśli się inaczej nie da to będę jeździć.

tak bo teoretycznie zagnieżdżenie między 6 a 12 dpo, natomiast z tego co wiem to jednak najczęściej dochodzi do niego między 6 a 9 dniem. W pierwszej ciąży zrobiłam w dniu @ test o czułości 25 i były widoczne gołym okiem. Jedna sporo jaśniejsza ale nie trzeba było się szczególnie przyglądać - mój termin @ wtedy to 14dpo, dziś robiłam test o czułości 10, więc uważam że gdybym była to by się chociaż jakiś cień cieni pokazał. Zresztą ja już kiedyś wam pisałam, że ja czekam aż w końcu poczuje to coś. Nie wiem jak to opisać ale ja po prostu wiedziałam że jestem w ciąży. Robię te testy już chyba tylko dla sportu, i żeby @ szybciej przyszła [emoji24]
20.01 umówiłam się do gina, pokaże wyniki i zapytam co dalej. Mam nadzieje ze mi zaproponuje jakiś plan działania, jeśli nie to gin mojej mamy „nazywany bogiem płodności” weźmie mnie pod swoje skrzydła i zrobi diagnostykę w szpitalu. Wolałabym żeby mój się ogarnął, bo mam go blisko, a ten drugi 2h drogi, ale jeśli się inaczej nie da to będę jeździć.
Też czekam na to coś. Nawet ostatnio pisałam, że bardziej niż na objawy czekam właśnie na to przeczucie...

reklama
Mi się wydaje, że za bardzo się nakręcasz na konkretnie ten cykl. Ja dzisiaj też obudziłam się z bólem jak na @. Nie wiem, kiedy dokładnie miałam owu, bo nie sprawdzałam, ale testować zamierzam w piątek lub w sobotę. Taki ból może oznaczać wszystko i nic. 🤷‍♀️ Spróbuj trochę bardziej wyluzować 😉
Dlatego że to mój pierwszy cykl starań i jesli przyjdzie okres to ostatni przed drożnością jajowodów :( Jestem też przerażona jak czytam ile czasu niektórym zajmują starania, tym jak trudno jest zajść w ciąże nawet jeśli teoretycznie wszystkie wyniki badań są w porządku. W życiu bym się nie spodziewała, że tak ciężko jest zajść w ciąże, a później ją utrzymać.. Dopiero kiedy sama zaczęłam się starać dowiaduje się, że większość moich koleżanek też wcale nie miała łatwo. Jednej po kilkunastu latach udało się dopiero przez in vitro, kolejna miała już do tej metody 3 bezskuteczne podjescia, a jeszcze następna straciła ciąże bo przestało bić serduszko..

Do góry