reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Ja mam dziś dola. Cykl stymulowany Letrozolem dziś 14 dc a testy owu blade od kilku dni robię i ledwo widoczne te drugie kreski nic nie ciemnieją, temperatura skacze góra dół ale cały czas nisko chyba nie będzie owulacji mimo stymulacji. W poprzednim cyklu też stymulowanym byłam na monitoringu to owu potwierdzona w 13dc. Śluzu niby dużo ale wodnisty jest. Chyba cykl na straty :-( Badania hormonów robilam na początku cyklu to idealne wyszły.

Cześć Dziewczyny!
Mam wiele pytań i mało odpowiedzi:(
Zacznę od początku!
Mam 33 lata i staram się o pierwsze dziecko. W sierpniu na dosłownie chwile byłam w ciąży- poronienie, lekarz stwierdził, że z chęcią by zakazał testów ciążowych domowych bo na głowę dostajemy! I chyba niestety ma racje:( po poronieniu w końcu sie podniosłam. To popadłam w obsesje- przynajmniej tak mi sie wydaje ;) i nie wiem jak to zrobic zeby aż tak sie nie spinać? Macie jakiś sposób na przetrwanie od owulacji do testu/ miesiączki? W za 2 tyg. Idę do kliniki niepłodności, większość badań niby mam ok, jedynie prolaktyna lekko podwyższona- 2 lekarz stwierdził ze on lepiej zeby jakiś specjalista zajął sie moim przypadkiem. Aktualnie jestem po owulacji i staraniach i mimo, że minęły 3-4 dni od owulacji czuje sie dziwnie, ale nie mam tych samych objawów co przy pierwszej ciąży :/ odczuwam ból w podbrzuszu jak by jajniki ciągnęły a zwłaszcza prawy, troche dzisiaj pleców, dziaiaj zaobserwowałam białe upławy. Przy pierwszej miałam mega czule piersi i aż sine sutki teraz tego nie mam. Podejrzewam, ze nie doszło do zapłodnienia ale ta niepewność mnie zabija!!!! Jak wytrzymujecie to oczekiwanie!!????!!!

Tez slyszalam, że przyjmuje w Tarnowie.
Ja korzystam z PZU Pomoc i akurat mam za darmo wizyty :) ale nie orientowałam się jak narazie jak to u innych 🙈
właśnie mnie zastanawiało dziś czy są jakieś dodatkowe ubezpieczenia na życia, które pozwalają na leczenie niepłodności, bo na razie wszystkie taką opcje wykluczają 🤪

Właśnie ja miałam objawy skoku progesteronu i zrzuciłam moje skurcze brzucha, obolałe piersi, ból żołądka, jakieś dziwne skoki energii i zmęczenia na duphaston, już pewnie nie raz czytalyscie o mojej wkrętce że przez duphaston ujawnił mi się rąk jajnika [emoji23][emoji23] a później okazało się że @ nie nadeszla. W moim przypadku czułam inplantacje i nawet nie zdawałam sobie sprawy że to właśnie to, tylko panikowała mnie że pewnie jestem ciężko chora [emoji23][emoji23] a z drugiej strony przy bezowocnych cyklach nieraz wydawało mi się że tym razem na pewno udało się bo śluz jest jakiś inny [emoji55] przy tych naszych staraniach to ciężko powiedzieć co jest faktem, a co potrafimy sobie wkręcić [emoji58] bardzo cieszę się że mam już Wojtusia, bo jednak teraz jest mi łatwiej. Starania o pierwsze dziecko są bardzo stresujące, a przynajmniej dla mnie były bo nasza sytuacja nie była do końca jasna. Przy drugim jest jakiś taki większy spokój i już nie robię testu ciążowego co miesiąc [emoji85]
Cześć, ja biorę duphaston drugi cykl, w pierwszym przez dwa/trzy dni mnie mdliło, ale to podobno od piku progesteronu w organizmie, reaguje na to między innymi żołądek.. Ja w poprzednim cyklu miałam prawie wszystkie objawy ciążowe, czytałam o nim na paru forach i to normalne przy tych lekach-dziewczyny pisały, żeby nie brać objawów jako ciążowych, bo można się tylko rozczarować i tylko test z bety lub ciążowy będzie wiarygodny w czasie prawdopodobnej miesiączki [emoji4]

Ja mam dziś dola. Cykl stymulowany Letrozolem dziś 14 dc a testy owu blade od kilku dni robię i ledwo widoczne te drugie kreski nic nie ciemnieją, temperatura skacze góra dół ale cały czas nisko chyba nie będzie owulacji mimo stymulacji. W poprzednim cyklu też stymulowanym byłam na monitoringu to owu potwierdzona w 13dc. Śluzu niby dużo ale wodnisty jest. Chyba cykl na straty :-( Badania hormonów robilam na początku cyklu to idealne wyszły.
No nic pozostaje ci działać i czekać, nic już nie zrobisz

No nic pozostaje ci działać i czekać, nic już nie zrobisz
Niby tak ale nawet starań się w takiej sytuacji odechciewa, poszlabym na monitoring zobaczyć czy coś się dzieje ale akurat w środę święto wypada a tylko wtedy mój gin u nas przyjmuje. Tak to mam 70km do niego. Może i lepiej bo zaoszczedze kasę co ma być to będzie ;-) Cycki do góry następny cykl będzie z korzeniem Maca to może ruszy coś 😁

reklama
Niby tak ale nawet starań się w takiej sytuacji odechciewa, poszlabym na monitoring zobaczyć czy coś się dzieje ale akurat w środę święto wypada a tylko wtedy mój gin u nas przyjmuje. Tak to mam 70km do niego. Może i lepiej bo zaoszczedze kasę co ma być to będzie ;-) Cycki do góry następny cykl będzie z korzeniem Maca to może ruszy coś 😁
No i tak masz myśleć!!!

Do góry