reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Warto sobie zaplanować jakąś przyjemność albo zadanie do wykonania w okolicach miesiączki. Mi czas szybciej leci. Poza tym pomimo planów ciążowych, równocześnie planuję wyjazd nad morze w czerwcu, jak co roku, odkąd jesteśmy razem ze swoim mężem, i ćwiczę oraz planuję posiłki, żeby super wyglądać 😉 i wtedy nie ma zmiłuj - trening musi być. Dla mnie sport jest idealnym wypełniaczem czasu 👍 ale to może być wszystko naprawdę. Może warto robić coś wspólnie z partnerem?

Dla mnie też. Nie ma że boli albo są święta. Jeszcze ani raz nie odpuściłam. Sport powoduje wytwarzanie endorfin i przyznam na mnie to działa. Mam więcej energii, jestem wyluzowana i lepiej się czuję. 👍😀

Dokładnie ustawowe 30 dni 😉
Żadne 30 dni. Pisze się wniosek o skrócenie zasiłku wychowawczego, że wraca się z dniem .... Następnie w dniu kiedy miało się przyjść do pracy pojawia się L4 z tymze leci podstawa z poprzedniego zasiłku urealniona do obecnej najniższej krajowej. Natomiast jeśli wróci się na pełny miesiąc leci podstawa taka jaka jest po urlopie wychowawczym 😉 wiecie o co chodzi 😉

Żadne 30 dni. Pisze się wniosek o skrócenie zasiłku wychowawczego, że wraca się z dniem .... Następnie w dniu kiedy miało się przyjść do pracy pojawia się L4 z tymze leci podstawa z poprzedniego zasiłku urealniona do obecnej najniższej krajowej. Natomiast jeśli wróci się na pełny miesiąc leci podstawa taka jaka jest po urlopie wychowawczym 😉 wiecie o co chodzi 😉
Pracodawca może się nie zgodzić na powrót od ręki wówczas trwa to właśnie 30 dni.

"Pracownik może też zrezygnować z urlopu wychowawczego bez uzyskania zgody pracodawcy. Musi tylko powiadomić go o swojej decyzji najpóźniej na 30 dni przed terminem zamierzonego podjęcia pracy. W takim przypadku pracodawca nie może odmówić dopuszczenia pracownika do pracy."

ja mówię o sytuacji kiedy pracodawca się nie zgadza, miałam w pracy taką sytuację, że firma nie wyraziła zgody na powrót od ręki żeby wziąć zwolnienie i trwało to właśnie 30 dni.

Pracodawca może się nie zgodzić na powrót od ręki wówczas trwa to właśnie 30 dni.piszac wniosek ustalasz z pracodawcą co i jak. Ale mi chodziło że nie ma obowiązku fizycznego powrotu do pracy. Zwłaszcza jest to niebezpieczne jeśli jesteśmy na etapie planowania i nie wiemy co z tego wyjdzie. Ale jak już łyknie trzeba działać szybko żeby ZUS nie kwestionował parę rzeczy.

U mnie dziś chyba 1dc. Nie wiem czy się cieszę czy nie. Jakby @ nie przyszła to bym się bardzo cieszyła i była spokojna że się udało szybko zajść. Jak przyszła to staram się myśleć o tym że w tym cyklu i kolejnym będzie bezpieczniej zacząć starania bo już będę na intralipidzie od przyszłego tygodnia. Ale ukłucie zawodu poczułam.

Czy to normalne że @ zaczyna się od plamienia brązowego przez pierwsze 8-10 h zanim pojawi się żywa czerwień? Uroda organizmu czy problem z hormonem jakimś? Mam tak odkąd pamiętam.

reklama
U mnie dziś chyba 1dc. Nie wiem czy się cieszę czy nie. Jakby @ nie przyszła to bym się bardzo cieszyła i była spokojna że się udało szybko zajść. Jak przyszła to staram się myśleć o tym że w tym cyklu i kolejnym będzie bezpieczniej zacząć starania bo już będę na intralipidzie od przyszłego tygodnia. Ale ukłucie zawodu poczułam.

Czy to normalne że @ zaczyna się od plamienia brązowego przez pierwsze 8-10 h zanim pojawi się żywa czerwień? Uroda organizmu czy problem z hormonem jakimś? Mam tak odkąd pamiętam.
U mnie tak jest dzień przed @, niewielkie plamienie lekko brązowe oznacza spadek progesteronu i nadchodzącą @

Do góry