reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny a jaki bierzecie wiesiołek na poprawę śluzu? Mile widziane konkretne nazwy preparatow i dawkowanie [emoji854] Zażywa się od 1 dc do owulacji tak? Dlaczego później nie można?
Ja mam taki. Dawkowanie 2x2. Biorę pierwszy cykl, więc o efektach się jeszcze nie wypowiem :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 63
reklama
Dziewczyny, macie jakiegoś serio godnego uwagi ginekologa? :( Kraków, okolice, może być nawet i Rzeszów, czy Tarnów.. kogoś kto serio pomoże a nie będzie wyciągał na darmo kasę :(
Ja w Rzeszowie chodze do Magonia, slyszalam slabe opinie no ale zobacze co dalej.
Pewna dziewczyna polecila mi dr Ulman w Rzeszowie i dr Przybycien Kraków.
Ja zobaczę co dalej. Magoń pracuje tez w Parents (slabe opinie strasznie o nich...) i odrazu u mnie zaczął u mnie stymulacje (ok 2 lata nie zabezpieczam sie i nic 🤷🏼‍♀️)

Witam się w pierwszym DC. Mogła ta @ 1 dzień poczekać a nie przyszła akurat na dzień wizyty u gin 🤦‍♀️... równo 28dni po lyzeczkowaniu. Dziwne że żadnych objawów nie miałam wcześniej. Nic to mam nadzieję że ten cykl będzie owocny :D
I jeszcze pocalowalam klamkę u lekarza bo odwołali mi wizytę... kolejna 18go. Masakraaaaa 😭

Mam pytanko, może pomożecie. W którym dni cyklu umówić się na monitoring, gdy mam bardzo długie cykle?? Według moich obserwacji w ostatnich cyklach owulacja była 24/25 dc.. do tego faza lutealna jest też wydlużona. 😤😤
ja bym się przeszła ok 14dc i niech lekarz zobaczy co jest grane. Jeśli do owu będzie daleko to ci każe przyjść za kilka dni sprawdzić czy/ jak pecherzyki rosną.

Hej dziewczyny!

@aquarius89 @MoniB1988 ja nie robiłam inseminacji, ale bardzo się nią interesuje. Do końca 2020 roku był powołany program ochrony zdrowia prokreacyjnego i tam robili inseminacje na nfz. Rozejrzyjcie się w swoich miastach, może miasta mają podobne programy dofinansowania.
Prywatnie sama inseminacja to koszt Ok 700-800zł. Do tego trzeba doliczyć badania i wizyty. Ja zakładałam, ze będzie mnie to kosztować Ok 1000/msc, ale nie mówię tego z własnego doświadczenia, wiec to tak orientacyjne traktujcie
ja też tak sobie przeliczyłam na szybko, żeby wiedzieć wgl na czym to polega i czy nas stać w razie w.
Miałam iść w tym miesiącu na drożność, ale chodzi mi pogłowie coraz częściej pójście do kogoś kto mnie położy i zrobi laparoskopię zwiadowczą z udrażnianiem. Wiem, że mam źle zrośnięta bliznę po cc i obawiam się, że drożność wyjdzie ok, a tam nadal w macicy są zrosty które uniemożliwają mi zajście. Więc narazie pójdę do gina, który trochę bardziej zna się na niepłodności, pracuje w szpitalu i zobaczę co on o tym myśli. Bo ten do którego teraz chodzę nie zaproponował nawet badań hormonów sam z siebie, a to już 6cs🥺

Może lekarz źle obliczył 🤔 Wątpię, żeby badał w trakcie @. Może zadzwoń i się upewnij czy na pewno masz przyjść w tym dniu?
Właśnie , ja tez wątpię nigdy nie miałam badania w trakcie okresu i wydaje mi się to bez sensu bo nawet nie zdążę wziac clo , a chyba chodzi o to żeby zobaczyć jaka reakcja jest po , tak ? Dziękuje ❤️

reklama
Do góry