reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

No to czytaj. Miałam 19 lat jak lekarz powiedział, że z moimi jajnikami , tarczycą i Hashimoto to nawet jak zajde to nie donoszę tej ciąży. Po ślubie doszliśmy do wniosku, że jak czeka nas leczenie, straty itd to działamy od razu. W listopadzie odstawiłam tabsy, a w święta Bożego Narodzenia robiłam test bo coś mojemu nie grało. I tym sposobem jestem mamą 2012. Po urodzeniu pierwszego pomyśleliśmy, że z drugim dzieckiem pewnie będą problemy to zaczęliśmy szybko starania. Odstawiłam tabsy i w listopadzie już byłam w ciąży - w pierwszym cyklu. Także choroby tarczycy nie zawsze skazują nas na trudną drogę :) teraz staramy się o trzecie dziecko i znów się boję że coś nie pyknie chociaż nauczona doświadczeniem powinnam już się nie bać.
Czy stosujesz jakieś metody by wspomóc tarczycę? Ja mimo tego, że hormony mam w normie to strasznie wypadają mi włosy i mam spadki nastroju. I czy przygotowywałaś się jakoś do ciąży, czy raczej normalnie na luzie wszystko się odbywało? Mi ginekolog powiedział na pierwszej wizycie jak przyszłam z wynikami, że się dziwi że nie poroniłam 😌

reklama
Czy stosujesz jakieś metody by wspomóc tarczycę? Ja mimo tego, że hormony mam w normie to strasznie wypadają mi włosy i mam spadki nastroju. I czy przygotowywałaś się jakoś do ciąży, czy raczej normalnie na luzie wszystko się odbywało? Mi ginekolog powiedział na pierwszej wizycie jak przyszłam z wynikami, że się dziwi że nie poroniłam 😌

Na wypadające włosy sprawdź tarczycę, żelazo i ferrytynę.

Ja mam świetny pomysł... @Celia89 usuń ten wątek. Załóż nowy 8 zacznijmy od nowa. Bez dram, bez zbędnych słów. Bo tu się taki zbuk zrobił, że nowe dziewczyny mogą tego nie ogarnąć 😉
Ta.. chyba trzeba będzie nad jakimś takim rozwiązaniem pomyśleć. Nie wiem tylko jak się usuwa wątki. :p wrócę to pomyślimy

Mam Hashimoto i niedoczynność ale hormony ok. Żelazo i ferrytyna sprawdzona i też ok. Lekarz powiedział że w takim razie mam brać suplementy na włosy... Ale chciałam znaleźć przyczynę

No dobrze by było znaleźć przyczynę jeśli ferretyna ok. Z supli jak nie jesteś w ciąży to polecam czystą biotynę z www.twojcelto.pl , płukanki z pokrzywy.

Jak sama zauważyłaś, "kiedy to nie wiesz czy doszło do zapłodnienia czy nie" a w dniu spodziewanego okresu powinnaś już wiedzieć czy doszło czy nie doszło robiąc test ciążowy. Zatem długość cykli nie ma tu żadnego znaczenia.
Są kobiety co maja nieregularne cykle. Mam koleżankę, która dowiedziała się o ciąży dopiero w 8 tyg. Bo miała normalne krwawienie. Wcześniej też nie miała mocnych miesiączek.
Ja sama w drugiej ciąży, nie wiedziałam że jestem( nie planowałam jej, to była wpadka) miałam urodziny, koleżanka imieniny potem. Popilysmy. Pytałam się potem lekarza czy to nie zaszkodziło, powiedział że dopóki nie ma łożyska, nie zaszkodzi.

Ale ja byłam i wiecznie się wpierdzielasz tam gdzie nie masz ... Gdzie afera się robi tam ty jesteś.
( Czy staraczki 2020, czy moja afera ze smerfem)
Jesteś moderatorka powinnaś dawać przykład a sama dowalasz do pieca.
Nudne masz towarzystwo u siebie na zamkniętych grupach? To załóż sobie wątek inny.
Ja po prostu lubię się kłócić 😎🤣
P.s. każdy może zostać moderatorem tak btw 🙈

reklama
Do góry