reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć, jestem tu nowa. Czytam Was sobie i fajnie, że się wspieracie. Najlepiej jest właśnie pogadać z inną kobietą. Proszę o wypowiedzenie się co o tym sądzicie. Mam 29 lat, regularne miesiączki co 27 dni. W tym miesiącu stosunki bez zabezpieczenia byly 1, 2, 4 i 5 marca. Data ostatniego okresu to 21 luty. Czyli wychodzi, że były w 9, 10, 12 i 14 cyklu. 14 dnia szyjka była już zamknieta, 9 było otwarta. Tyle tylko wiem, bo jakoś specjalnie się nie badałam. Od 14 dnia cyklu mam dyskomfort w podbrzuszu, tak jakby kuło, ciągnęło, lecz nie są to jakieś mocne bóle. Szyjka zamknieta ciągle. Podobno jest możliwość ciąży, ale czy to nie są jakieś torbiele? .. Proszę o wypowiedzenie się, wiem, że muszę iść do ginekologa, ale może któraś z Was tak miała?
A jak badasz szyjke? Możliwe, że jest szansa na to abys byla w ciazy a może i torbiele. My nie jesteśmy w stanie Ci tego powiedzieć - ale ginekolog tak. Dlatego jesli masz możliwość sprawdzić czy to nie torbiele to wizyta u gin. Masz 22 dzień cyklu dzisiaj prawda? To jeszcze 5 dni do @. Ale jeśli poczekasz do środy to zrob sobie bete najpierw zeby wykluczyć ciaze ;)

reklama
Cześć, jestem tu nowa. Czytam Was sobie i fajnie, że się wspieracie. Najlepiej jest właśnie pogadać z inną kobietą. Proszę o wypowiedzenie się co o tym sądzicie. Mam 29 lat, regularne miesiączki co 27 dni. W tym miesiącu stosunki bez zabezpieczenia byly 1, 2, 4 i 5 marca. Data ostatniego okresu to 21 luty. Czyli wychodzi, że były w 9, 10, 12 i 14 cyklu. 14 dnia szyjka była już zamknieta, 9 było otwarta. Tyle tylko wiem, bo jakoś specjalnie się nie badałam. Od 14 dnia cyklu mam dyskomfort w podbrzuszu, tak jakby kuło, ciągnęło, lecz nie są to jakieś mocne bóle. Szyjka zamknieta ciągle. Podobno jest możliwość ciąży, ale czy to nie są jakieś torbiele? .. Proszę o wypowiedzenie się, wiem, że muszę iść do ginekologa, ale może któraś z Was tak miała?
Witaj 😘 przy stosunku bez zabezpieczenia w okolicach owulacji zawsze jest możliwość ciąży 😁
Obiektywnie rzecz biorąc, jeśli nawet zaszłabyś w ciążę podczas pierwszego stosunku w tym cyklu to myślę że po 5 dniach nie odczuwałabyś już "ciążowego" bólu podbrzusza 🤔

A jak badasz szyjke? Możliwe, że jest szansa na to abys byla w ciazy a może i torbiele. My nie jesteśmy w stanie Ci tego powiedzieć - ale ginekolog tak. Dlatego jesli masz możliwość sprawdzić czy to nie torbiele to wizyta u gin. Masz 22 dzień cyklu dzisiaj prawda? To jeszcze 5 dni do @. Ale jeśli poczekasz do środy to zrob sobie bete najpierw zeby wykluczyć ciaze ;)
Po kąpieli wkładam palce 😁 potrafię rozróżnić czy jest wysoko, nisko i czy zamknieta, otwarta. Aktualnie mam wysoko cały czas i wszystko rozpulchnione. Te bóle to takie bardziej laskotanie, raz jeden jajnik, raz drugi. Nie mam tak, że tylko jeden. Poczekam do środy, tak jak piszesz i umówie wizytę 😘

Witaj 😘 przy stosunku bez zabezpieczenia w okolicach owulacji zawsze jest możliwość ciąży 😁
Obiektywnie rzecz biorąc, jeśli nawet zaszłabyś w ciążę podczas pierwszego stosunku w tym cyklu to myślę że po 5 dniach nie odczuwałabyś już "ciążowego" bólu podbrzusza 🤔
Hej😘 no właśnie mam tak pierwszy raz.. Ogolnie nie odczuwam bólu owulacyjnego. Ten ból to takie laskotanie bardziej, raz jeden jajnik, raz drugi.. Mam aktualnie szyjkę wysoko i rozpulchnioną. Poczekam do dnia miesiączki, zobaczymy ☺️

dobra to dam jeszcze sobie szanse na staranie się bez niego a najwyżej zastosuje go w jeszcze kolejnym cyklu gdy się nie uda a teraz po prostu go sobie zamówię bo jestem z uk i nie wiem za bardzo gdzie go znaleźć dzięki 😉
Evening primrose kupisz np. w Holland and Barrett💙

Właśnie dziewczyny jak to jest z tym badaniem szyjki ? U mnie w ostatnich cyklach dość ciężko było mi określić na podstawie śluzu kiedy mam owulację i uznałam że od tego cyklu spróbuję z badaniem szyjki. Czy u was faktycznie mniej więcej pokrywa się owulacja z miękką, lekko rozwartą szyjką? Niestety temperatury nie jestem w stanie regularnie mierzyć bo pracuję na zmiany :)

Jak tam Twoje samopoczucie dzisiaj? Ktory dzien zaczynasz ? :)
Dziękuje ze pytasz [emoji3526] u mnie w porządku, dziś w pn 10dc, do owu jeszcze z 8 dni pewnie, w piątek partner idzie na badanie nasienia [emoji6] korzystamy póki możemy bo od wtorku do piątku post [emoji13]

Dzięki bo właśnie chciałam zapytać [emoji28]
Tak czułam, ze to pójdzie w ta stronę [emoji16]

Dostałam dziś okresu pierwszy dzień po odstawieniu luteiny po 1,5roku! Jestem taka szczęśliwa w końcu czuję się kobietą. :) Teraz między 7 a 9 dniem cyklu i między 17 a 19 mam zrobić badania hormonalne. Mam nadzieję że jak będę mieć na papierze problemy z progesteronem to lekarz wdroży odpowiednie leczenie i będę mogła starać się o dzidziusia. Wszystko w rękach mojej gin. Prowadziła moją pierwszą ciążę i liczę że i teraz mi pomoże. Z tego co czytałam jeśli chce się starać o dzidziusia to trzeba wziąć luteinę zaraz po owulacji prawda? Ale ja w tym cyklu chyba nie będę mogła tego zrobic ze względu na badania które mam mieć w 17dc a to sfałszuje wyniki badania :( więc chyba starania muszę odłożyć na następny cykl... Jak myślicie ?
Jakie badania masz do zrobienia?

Kochane czy miałyście kiedyś problem z nieprzyjemnym zapachem po stosunku przy staraniu się o dzidziusia?
Ktoś kiedyś miał, ale nie pamietam czy to wyszła infekcja czy coś. Sprawdźcie to.

Właśnie dziewczyny jak to jest z tym badaniem szyjki ? U mnie w ostatnich cyklach dość ciężko było mi określić na podstawie śluzu kiedy mam owulację i uznałam że od tego cyklu spróbuję z badaniem szyjki. Czy u was faktycznie mniej więcej pokrywa się owulacja z miękką, lekko rozwartą szyjką? Niestety temperatury nie jestem w stanie regularnie mierzyć bo pracuję na zmiany :)
Ja się tyle tu naczytałam o niejednoznacznych ustawieniach szyjki, ze nie umiałabym traktować tego jako wyznacznik owu [emoji85] ale może przemawia przeze mnie strach, a historie wynikały z nieprawidłowej interpretacji [emoji2368] może sprobuj od testów owu? Są łatwiejsze w obsłudze i u wielu dziewczyn się sprawdzają całkiem dobrze.

Hej[emoji8] no właśnie mam tak pierwszy raz.. Ogolnie nie odczuwam bólu owulacyjnego. Ten ból to takie laskotanie bardziej, raz jeden jajnik, raz drugi.. Mam aktualnie szyjkę wysoko i rozpulchnioną. Poczekam do dnia miesiączki, zobaczymy [emoji3526]
Ja sobie badam szyjkę, właśnie w cyklu w którym się udało było tam wszystko bardzo rozpulchnione, teraz jestem po łyzeczkowaniu i mam wrażenie że jest cały czas otwarta [emoji2368] to rozpulchnienie jako pierwsze dało mi do myślenia bo zazwyczaj robiło się tam ciasno

Ja sprawdzam szyjkę i robię testy owu i pokrywa mi się to, na 2 dni przed owu szyjka idzie bardzo wysoko do góry i zostaje tam praktycznie do samej @, w dniu owu mam dodatkowo silne bóle brzucha, więc wydaje mi się że jest wszystko ok, ale wiadomo że na 100% powie to tylko lekarz czy doszło do owulacji czy nie

reklama
Ja sobie badam szyjkę, właśnie w cyklu w którym się udało było tam wszystko bardzo rozpulchnione, teraz jestem po łyzeczkowaniu i mam wrażenie że jest cały czas otwarta [emoji2368] to rozpulchnienie jako pierwsze dało mi do myślenia bo zazwyczaj robiło się tam ciasno
A od kiedy mialas te rozpulchnienie?

Do góry