reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Niestety mam rozerwany przełyk i nie pracuje prawidłowo mięśniówka wiec nie połykam tabletek....stąd biorę aspirynę 1/4 tak aby było Ok 80mg. Lekarz powiedział abym tak stosowała... ale ja się obawiam właśnie o żołądek i o to czy to na pewno działa tak samo jak wolno uwalniająca się tabletka dojelitowa.. :(
A nie myślałaś by zaopatrzyć się w ten sprzecik do kruszenia tabletek ?? I acard rozdrobnic wsypać do szklanki z wodą i po kłopocie. Nie potrafię Ci powiedzieć co do aspiryny

Dziewczyny sprawdzały Wam się testy owulacyjne z allegro? Ja dwa miesiące używałam takich z apteki i udało mi się za każdym razem wyłapać pik ale są dość drogie więc kupiłam na allegro i tymi nie udało mi się wyłapać piku albo nie było owulacji.

Czyli wiedzialas prawie od samego poczatku, ze to ciaza? 😍 Gratuluje maluszka ♥️
Wlansie wiele dziewczyn ode mnie z pracy mowilo, ze dlugo nie wiedzialo, ze jest w ciazy. Jedna w 5 miesiacu sie dowiedziala 😂
A sa tez dziewczyny, ktore znaja swoje cialo i szybko wylapuja jakies nietypowe objawy. Ale zdaje sobie sprawe, ze bardzo latwo o sugestie i ciaze urojona ☹️
Ja uwielbiam u siebie tą nutkę " tak się jeszcze nie czułam" 😂😂😂 teraz po prawie 2 latach myślę " oooo tak miałam na początku" , " tak w grudniu", " tak w maju" 😂😂😂 i natychmiast przestaję się nakręcać 😁

Dziewczyny sprawdzały Wam się testy owulacyjne z allegro? Ja dwa miesiące używałam takich z apteki i udało mi się za każdym razem wyłapać pik ale są dość drogie więc kupiłam na allegro i tymi nie udało mi się wyłapać piku albo nie było owulacji.
U mnie sprawdzają się w 100% (jeśli mówimy o tych samych, 50 sztuk + 5 ciążowych za 20 parę zł). Ja mam zazwyczaj dość wysoki poziom LH a te testy mają czułość 25, więc u mnie są idealne. Może Ty masz niski poziom LH, więc u Ciebie lepiej sprawdza się testy o czułości 10.

U mnie sprawdzają się w 100% (jeśli mówimy o tych samych, 50 sztuk + 5 ciążowych za 20 parę zł). Ja mam zazwyczaj dość wysoki poziom LH a te testy mają czułość 25, więc u mnie są idealne. Może Ty masz niski poziom LH, więc u Ciebie lepiej sprawdza się testy o czułości 10.
No nic może owulacja będzie później, jeszcze będę sprawdzac parę dni. Dziś mam 19dc.

U mnie tez się sprawdzały i wyłapywały peak choć słabiej się odbarwiały niż te z domowego laboratorium.

Ktore testy owulacyjne maja czulosc 10 ? Tez kupilam ten zestaw co piszecie bo tanio i duzo 🤣 a wczesniej kupowalam facelle z rossmanna ale one troche drogo wychodza.
zastanawiam sie czy u mnie te o czulosci 25 sie sprawdza bo w sumie nie wiem jaka czulosc maja te z facelle ale mi chyba dobrze wylapuja.

reklama
Ktore testy owulacyjne maja czulosc 10 ? Tez kupilam ten zestaw co piszecie bo tanio i duzo 🤣 a wczesniej kupowalam facelle z rossmanna ale one troche drogo wychodza.
zastanawiam sie czy u mnie te o czulosci 25 sie sprawdza bo w sumie nie wiem jaka czulosc maja te z facelle ale mi chyba dobrze wylapuja.
Kiedyś znalazłam zdjęcie opakowania facelle, na którym było napisane, że są czułości 10 i wg mnie tak właśnie jest bo tam zawsze miałam bardziej widoczne kreski niż na tych z Allegro.

Do góry