reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Najlepiej łykać olej z butelki (na zimno) bo tylko tam jest olej nierafinowany, ale pyszne to raczej nie jest i nie jest tak wygodne w użyciu. W kapsułkach trzeba zwracać uwagę na to by było napisane, że jest on tłoczony na zimno (nie wiem czy oby na pewno wszystkie kapsułki taki mają).

reklama
Hej sa tu moze dziewczyny ktore stosowały pigulki antykoncepcyjne dosc długo, jak po nich wyglądają wasze miesiaczki ja odstawilam w styczniu bo staram sie o dzidziusia ,mialam juz 2 okres niemalne co do dnia 31 dni to mnie cieszy....ale martwi mnie długość trwania tych miesiączek 2 dni 😵🙄pierwszy dzien jest bardzo obfity ale drugi juz slaby a 3 ani sladu po okresie czy to normalne bralam 8 lat anty....myslicie ze przy takich miesiączkach moge byc plodna normalnie...wybieram sie do gin ale chciała i wam zapytac o to 🙃

Hej sa tu moze dziewczyny ktore stosowały pigulki antykoncepcyjne dosc długo, jak po nich wyglądają wasze miesiaczki ja odstawilam w styczniu bo staram sie o dzidziusia ,mialam juz 2 okres niemalne co do dnia 31 dni to mnie cieszy....ale martwi mnie długość trwania tych miesiączek 2 dni 😵🙄pierwszy dzien jest bardzo obfity ale drugi juz slaby a 3 ani sladu po okresie czy to normalne bralam 8 lat anty....myslicie ze przy takich miesiączkach moge byc plodna normalnie...wybieram sie do gin ale chciała i wam zapytac o to 🙃
Bardzo ciężko jest to stwierdzić, ja brałam 5 lat u uregulowanie cyklu zajęło mi jakieś 4-5 miesięcy. Z kolei moja szwagierka zaszła w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu anty 🤷🏻‍♀️ każdy organizm jest inny, każdy inaczej reaguje na tabletki anty także poza ginekologiem pozostaje tylko obserwacja siebie 😊

Po długim czasie brania antykoncepcji organizm potrzebuje czasu zeby dojść do siebie. U jednej kobiety bedzie to trwalo polroku, a u innej krócej. Mnie to zajęło 3 cykle kiedyś.

Ja bym sprawdziła u ginekologa grubość endometrium na USG. :)

A co daje sprawdzenie tego? Przyznaje sie ze nie zagłębiałam się do tej pory w takie tematy....
Tak w skrócie to wydaje mi się, że im cieńsze endometrium pod koniec cyklu tym bardziej skąpa miesiączka. Poniżej 7mm w okolicy owulacji może utrudniać zagnieżdżenie.

Oczywiście wszystko może być w porządku, ale przy okazji wizyty u gina warto sprawdzić 🤗

źródło: https://mamaginekolog.pl/ratunku-mam-endometrium/

Załączniki

• IMG_20210314_212812.jpg
    IMG_20210314_212812.jpg
    49,8 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_20210314_212836.jpg
    IMG_20210314_212836.jpg
    87 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
reklama
A aspiryne według własnego zastosowania ??? Bo ja wiem że bierze się acard polocard A jak chcesz to tutaj masz fajny artykuł dość konkretnie rozpisany
Niestety mam rozerwany przełyk i nie pracuje prawidłowo mięśniówka wiec nie połykam tabletek....stąd biorę aspirynę 1/4 tak aby było Ok 80mg. Lekarz powiedział abym tak stosowała... ale ja się obawiam właśnie o żołądek i o to czy to na pewno działa tak samo jak wolno uwalniająca się tabletka dojelitowa.. :(

Do góry