reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Od stycznia 2018, także 3 lata już minęły 😩 jako że zaczynając starania miałam 23 lata (mąż 29) nikt nie brał nas na poważnie ze względu na młody wiek. Tułałam się od ginekologa do ginekologa, dostawałam tylko i wyłącznie Klomifen na pobudzenie owulacji ale nie zadziałał. W styczniu tego roku znalazłam klinikę leczenia niepłodności, która potraktowała nas poważnie i wyrozumiale i od tego czasu działamy konkretnie 😊
u mnie tak na prawdę to pierwszy miesiąc choć nie zabezpieczamy się gdzie od października tamtego roku No ale robiliśmy to rzadko No i w losowe dni ten miesiąc żeśmy się przyłożyli czytałam tez o wiesiołku żeby przez cykl go brać czy jest to prawda ?

reklama
u mnie tak na prawdę to pierwszy miesiąc choć nie zabezpieczamy się gdzie od października tamtego roku No ale robiliśmy to rzadko No i w losowe dni ten miesiąc żeśmy się przyłożyli czytałam tez o wiesiołku żeby przez cykl go brać czy jest to prawda ?
Wiesiołek bierze się m.in. na poprawę śluzu (u mnie działa). Bierzesz od 1dc do owulacji. Po owulacji już się go nie zaleca bo może powodować skurcze macicy.

Wiesiołek wpływa na ilość śluzu i jest polecany dziewczynom, które maja go mało. U mnie w sumie zadziałał na zwiększenie ilości biorąc jego maksymalna dawkę [emoji13]

Wiesiołek wpływa na ilość śluzu i jest polecany dziewczynom, które maja go mało. U mnie w sumie zadziałał na zwiększenie ilości biorąc jego maksymalna dawkę [emoji13]
U mnie tak samo. Pierwszy cykl brałam ostrożnie, drugi maksymalną dawkę i śluzu było dużo i bardzo się ciągnął. I też biorę mniej więcej do owulacji :)

W zeszłym cyklu zaczęłam brać dopiero ok 5dc bo czekałam na przesyłkę z apteki i już widziałam, że jakość śluzu była gorsza niż w cyklu poprzednim.

Z tym co 4 dni to pierwsze słyszę bo każde badania wskazują, że plemniki po 3-4 dniach zaczynają się starzeć, a supermanów jest naprawdę mało [emoji16]częściej się okazuje, że facet po prostu się masturbuje i kobiety o tym nie wiedzą No a co za tym idzie jak robi to regularnie to i plemniki regularnie się tworzą[emoji6]
Wiadomo zależne to od plemników i środowiska w macicy tak jak napisałaś, bo i są plemniki które w świetnych warunkach potrafią i 7dni przeżyć, ale to już są naprawdę rzadkie przypadki[emoji6][emoji6][emoji6]

To chodzi o to, że przed dniami płodnymi 4 dni wstrzemięźliwości, żeby je wzmocnić jak do badania nasienia i potem dwa dni płodne działań niby.
Ja z synem tak miałam 4 dni przerwy i 3 dni przed owu codziennie działania i w owu. Ale na każdego może korzystniej działać coś innego.
Z córką w ogóle miałam tylko w owu, bo nie wiedziałam, że się przyspieszy. A wcześniej chyba z tydzień przerwy.

reklama
Do góry