reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Super artykuł! U Nas się to sprawdziło w poprzednich staraniach [emoji16][emoji16][emoji16]
Dziewczyny znalazłam całkiem fajny artykuł na temat tego jak się przytulać żeby się udało, wklejam link

https://mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/

Wiem, że ten temat od czasu do czasu przewija się przez to forum, może niektórzy dowiedzą się czegoś nowego. Jak nie to możecie zignorować ;)

Dziewczyny znalazłam całkiem fajny artykuł na temat tego jak się przytulać żeby się udało, wklejam link

https://mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/

Wiem, że ten temat od czasu do czasu przewija się przez to forum, może niektórzy dowiedzą się czegoś nowego. Jak nie to możecie zignorować ;)

Tych teorii na temat czasu współżycia jest bardzo dużo. I chyba każdy testuje co się da. 😀 Ostatnio czytałam, że wskazany jest codzienny seks, a nawet dwa razy dziennie, bo 3h po pierwszej ejakulacji plemniki są najszybsze i w ogóle że przy codziennym współżyciu w dni płodne są najszybsze, chociaż codziennie jest ich mniej.
W innej teorii, że najlepiej zachować 4 dni wstrzemięźliwości, wtedy nasienie jest najsilniejsze i działać w dwa najbardziej płodne dni.
Inna z kolei by współżyć co dwa dni.
Ale widzę sporo par, u których sprawdzają się inne metody. Znam osoby wspolzyjace co dwa-3 dni, które zaszły po króliczkach i takie, które rezygnowały z króliczków i zaszły w wyniku rzadszego współżycia. Wszystko zależy od nasienia i warunków u kobiety. Warto popróbować różnie, aż się uda. 😀

No i niestety @ się rozkręciła .. a moje cykle były regularne czy wiecie może co ma wpływ na rozlegulowanie ?

Z tym co 4 dni to pierwsze słyszę bo każde badania wskazują, że plemniki po 3-4 dniach zaczynają się starzeć, a supermanów jest naprawdę mało [emoji16]częściej się okazuje, że facet po prostu się masturbuje i kobiety o tym nie wiedzą No a co za tym idzie jak robi to regularnie to i plemniki regularnie się tworzą[emoji6]
Wiadomo zależne to od plemników i środowiska w macicy tak jak napisałaś, bo i są plemniki które w świetnych warunkach potrafią i 7dni przeżyć, ale to już są naprawdę rzadkie przypadki[emoji6][emoji6][emoji6]

Tych teorii na temat czasu współżycia jest bardzo dużo. I chyba każdy testuje co się da. [emoji3] Ostatnio czytałam, że wskazany jest codzienny seks, a nawet dwa razy dziennie, bo 3h po pierwszej ejakulacji plemniki są najszybsze i w ogóle że przy codziennym współżyciu w dni płodne są najszybsze, chociaż codziennie jest ich mniej.
W innej teorii, że najlepiej zachować 4 dni wstrzemięźliwości, wtedy nasienie jest najsilniejsze i działać w dwa najbardziej płodne dni.
Inna z kolei by współżyć co dwa dni.
Ale widzę sporo par, u których sprawdzają się inne metody. Znam osoby wspolzyjace co dwa-3 dni, które zaszły po króliczkach i takie, które rezygnowały z króliczków i zaszły w wyniku rzadszego współżycia. Wszystko zależy od nasienia i warunków u kobiety. Warto popróbować różnie, aż się uda. [emoji3]

No
No wiem wiem ale nie ukrywam ze łzy poleciały
Kochana pamiętaj że każdy cykl to nowa szansa 😘 mnie też z każdym przyjściem @ serce pęka, nigdy w życiu nie byłam w ciąży i zawsze się zastanawiam czy to w ogóle u mnie jest możliwe abym była... Myślę że każda z nas tutaj ma podobne odczucia i każda z nas cierpi kiedy przychodzi miesiączka 😥 dlatego pamiętaj że nie jesteś sama, wiem że to może małe pocieszenie ale wiedz że na Świecie jest mnóstwo kobiet które rozumieją Cię jak nikt inny ❤ obejrzyj sobie jakiś fajny film, zjedz coś pysznego, przytul się do partnera i uwierz że jutro będzie lepiej ❤

reklama
Kochana pamiętaj że każdy cykl to nowa szansa 😘 mnie też z każdym przyjściem @ serce pęka, nigdy w życiu nie byłam w ciąży i zawsze się zastanawiam czy to w ogóle u mnie jest możliwe abym była... Myślę że każda z nas tutaj ma podobne odczucia i każda z nas cierpi kiedy przychodzi miesiączka 😥 dlatego pamiętaj że nie jesteś sama, wiem że to może małe pocieszenie ale wiedz że na Świecie jest mnóstwo kobiet które rozumieją Cię jak nikt inny ❤ obejrzyj sobie jakiś fajny film, zjedz coś pysznego, przytul się do partnera i uwierz że jutro będzie lepiej ❤
dziękuje bardzo ❤️ nie mam pojęcia czemu się nie udało śluz był idealny rozciągliwy jak białko wiec na pewno to były dni płodne nic nie pozostało jak próbować znów a Ty ile się starasz ?

Do góry