reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej dziewczyny ja właśnie zrobiłam test noo i znowu negatywny 😢😢 jestem jakieś 4-6dni przed okresem myślicie ze jeszcze może się coś zmienić ?
Co prawda mojej koleżance tez wyszło 4 dni przed @ ale z drugiej strony jest to z nami koleżanka która całą ciążę miała testy negatywne i ja też znam historię ze nawet do 10 tygodnia wychodziły negatywne 😬 ale to są dosyć rzadkie przypadki

Niby 2 ale owulacja nie jest potwierdzona przez gin

Serio? 2dni po owulacji i zrobiłaś test ciążowy? A wiesz ze do zagnieżdżenia dochodzi 6-12dpo i ze dwa dni po nim dopiero może coś wysikasz?

Skoro owu niepotwierdzona to na jakiej podstawie sobie ja wyznaczyłas? Może coś nie tak policzylas [emoji6]

Tak potwierdzona w tym cyklu i to zupełnie przypadkiem się dowiedziałam że ona u mnie wypada w takim terminie. Na początku i tak muszę zrobić kilka innych badań. Powiem szczerze że ginekolog nie mając wg pojęcia o niepłodności wtórnej więcej mnie ukierunkowal niż ci z tą znajomością. Za 3 dni mam kolejna wizytę. Bo nie była bym sobą gdyby @ nie przyszła mi na fotelu u ginekologa 😅😅😅 co do ginekologa to właśnie zmieniłam na takiego zwykłego bo ten poprzedni to tylko kazał Ci 2 tyg przychodzić A na koniec wepchnal mi antykoncepcyjne których mi niestety pod żadnym pozorem brać nie wolno
Masz te owulacje potwierdzone u ginekologa? Bo jak masz fazę lutealna 4-5 dniowa to najpierw musisz ja wydłużyć, zarodek nie ma kiedy się zagnieździć, bo do zagnieżdżenia dochodzi 6-12dpo, to Ty już jesteś w trakcie albo po @. Nic Ci na to lekarz nie powiedział?! Jeśli o tym wie i nic nie robi to go zmień, od razu.

Poczekaj jeszcze. Mnie na 2 dni przed małpa bladzioch straszny, ledwo widoczny się pojawił. A dziś już w dniu miesiączki jest kreseczka.
4-6dni to jeszcze dużo czasu i wszystko może się zmienić.
Trzymam kciuki [emoji1696]
Hej dziewczyny ja właśnie zrobiłam test noo i znowu negatywny [emoji22][emoji22] jestem jakieś 4-6dni przed okresem myślicie ze jeszcze może się coś zmienić ?

Tak potwierdzona w tym cyklu i to zupełnie przypadkiem się dowiedziałam że ona u mnie wypada w takim terminie. Na początku i tak muszę zrobić kilka innych badań. Powiem szczerze że ginekolog nie mając wg pojęcia o niepłodności wtórnej więcej mnie ukierunkowal niż ci z tą znajomością. Za 3 dni mam kolejna wizytę. Bo nie była bym sobą gdyby @ nie przyszła mi na fotelu u ginekologa [emoji28][emoji28][emoji28] co do ginekologa to właśnie zmieniłam na takiego zwykłego bo ten poprzedni to tylko kazał Ci 2 tyg przychodzić A na koniec wepchnal mi antykoncepcyjne których mi niestety pod żadnym pozorem brać nie wolno

Jeśli faktycznie tak jest to musisz wydłużyć fazę lutealna [emoji2368] albo stosuje się terapie hormonalna na wyregulowanie albo bierze duphaston lub luteinę na wydłużenie tej fazy.

reklama
Do góry