Moich rodziców kotka też tak robi ze mną w tym cyklu, chodzi za mną, kładzie się na brzuch i ugniata sobie miejsce. Jeden weekend zostałam na noc u rodziców bez męża ( korka męża się boi ) to przespała całą noc ze mną, aż tata był zawiedziony, że z nim nie spala jak co noc. A teraz w niedzielę położyła mi głowę na brzuchu mama robi sobie nadzieję, a ja wiem że to przez CLO, który brałam, więc czuła jak jajniki pracująMoja kotka stroni od uczuć, a w miesiąc w którym zaszłam w ciąże to przyszła w nocy się położyła na klatce piersiowej i spała pół nocy. Wtedy rano wiedziałam, że to na bank ciąża. Wydaje mi się ze to musiał być dzień zagnieżdżenia. Trzymam kciuki!
reklama
Orla
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, a wiedzialyscie, ze podobno mozna wyczuc ciaze przy badaniu pulsu? niby puls sie zmienia i wprawiona pielegniarka, czy lekarz moze to wylapac. Moja kierowniczka w pracy jest pielegniarka i tak wyczula ciaze jednej dziewczyny. Ja sie smialam jak mi to powiedzieli, ale poczytalam i niby jest to mozliwe
Orla
Zaciekawiona BB
To prawda, ale ile ja sie juz nasluchalam dziewczyn, ktore mi mowily, ze do 4 miesiaca mialy okresy w terminie, normalna ilosc i dlugosc plus bol menstruacyjny Nie mam powodu im nie wierzyc, ale tez mi ciezko w to uwerzyc, bo lekarze mowia, ze to nie mozliweJa też już miałam dosłownie wszystkie z objawów ciążowych, a ciąży do dzisiaj brak także sama już na siebie patrzę z przymrużeniem oka jak zaczyna mnie "mdlić" albo jak mam "bolesne i pełne piersi" i sama sobie później tłumaczę że najpewniejszym objawem jest brak miesiączki
KasiaKatarina
Fanka BB :)
Też to słyszałam i powiem Ci że nie wiem czy to takie niemożliwe... Gdzieś czytałam, że jak się zarodek zagnieździ z jednej strony macicy to druga, przeciwległa strona może podlegać "normalnemu" złuszczaniu śluzówki. Na ile w tym prawdy to nie wiem, był to jakiś artykuł medyczny bodajże na stronie kliniki leczenia niepłodności ale za skarby już tego nie znajdę Jednak lekarzem nie jestem, mi też wydaje się to niemalże niemożliwe a podobno się zdarzaTo prawda, ale ile ja sie juz nasluchalam dziewczyn, ktore mi mowily, ze do 4 miesiaca mialy okresy w terminie, normalna ilosc i dlugosc plus bol menstruacyjny Nie mam powodu im nie wierzyc, ale tez mi ciezko w to uwerzyc, bo lekarze mowia, ze to nie mozliwe
Orla
Zaciekawiona BB
Masz racje, wszystko na spokojnie powinno sie odbywac. Od nastepnego cyklu zero obsesjiNo właśnie, każdy organizm jest inny i w zasadzie tylko długotrwałe poznawanie go i jego reakcji jest w stanie coś powiedzieć, chociaż oczywiście szukanie objawów na siłę też nie jest dobre. Tak jak pisałaś wyżej - pierwszym w miarę pewnym objawem jest brak (chociaż to też w pewnych przypadkach nie działa ). Przez te kilka miesięcy starań starałam sobie uświadomić że nakręcanie się i szukanie objawów wyrządza więcej szkody niż pożytku, więc w ostatnim cyklu po prostu odpuściłam obsesyjne myślenie o tym czy się uda czy nie, odpuściłam testowanie wcześniej niż w terminie spodziewanej i jakoś tak na luzie się to odbyło wszystko ☺
Orla
Zaciekawiona BB
No wlansie i jak tu sie nie nakrecac przy takich newsach? niby okres moge dostac, a gdzies z tylu glowy mysl “No a moze w moim przypadku tez tak bedzie, ze okres w ciazy”?Też to słyszałam i powiem Ci że nie wiem czy to takie niemożliwe... Gdzieś czytałam, że jak się zarodek zagnieździ z jednej strony macicy to druga, przeciwległa strona może podlegać "normalnemu" złuszczaniu śluzówki. Na ile w tym prawdy to nie wiem, był to jakiś artykuł medyczny bodajże na stronie kliniki leczenia niepłodności ale za skarby już tego nie znajdę Jednak lekarzem nie jestem, mi też wydaje się to niemalże niemożliwe a podobno się zdarza
KasiaKatarina
Uwierz mi ja też się nakręcam co miesiąc niby wiem, niby umiem logicznie myśleć, niby sama sobie tłumaczę że "to już 3 lata i dałabyś w końcu spokój dopatrywać się ciąży jak nastolatka" ale i tak się dopratruję i ostatnie dnie przed miesiączką spędzam na forum poszukując podobnych objawów w kombinacji z pozytywnymi testamiNo wlansie i jak tu sie nie nakrecac przy takich newsach? niby okres moge dostac, a gdzies z tylu glowy mysl “No a moze w moim przypadku tez tak bedzie, ze okres w ciazy”?
Orla
Zaciekawiona BB
Hahahha chyba taka nasza naturaUwierz mi ja też się nakręcam co miesiąc niby wiem, niby umiem logicznie myśleć, niby sama sobie tłumaczę że "to już 3 lata i dałabyś w końcu spokój dopatrywać się ciąży jak nastolatka" ale i tak się dopratruję i ostatnie dnie przed miesiączką spędzam na forum poszukując podobnych objawów w kombinacji z pozytywnymi testami
Ale sluchaj, naprawde wszystko moze sie zdarzyc.. Moja kuzynka w wieku 36 lat postanowila miec drugie dziecko (po 17 latatach od pierwszego) majac tylko jeden jajnik, ktory w dodatku byl torbielowaty i praktycznie ledwo zipiał. No ale zaszla skubana. I to dwa razy, bo jeszcze 4 lata temu urodzila kolejne, a ma juz 50 lat
My to przynajmniej sie staramy i ewentualna ciaza jest mozliwa, wiec takie przeszukiwanie internetu tez mozna zaackeptowac, ale moja kolezanka na przyklad? Mega inteligentna dziewczyna, a martwila sie, ze jest w ciazy bedac dziewica I tez caly internet przekopany wtedy
KasiaKatarina
Kurczę niektórzy to mają szczęście no nic, głęboko w to wierzę że i nam się uda i nie zagrzejemy tu długo miejscaHahahha chyba taka nasza natura
Ale sluchaj, naprawde wszystko moze sie zdarzyc.. Moja kuzynka w wieku 36 lat postanowila miec drugie dziecko (po 17 latatach od pierwszego) majac tylko jeden jajnik, ktory w dodatku byl torbielowaty i praktycznie ledwo zipiał. No ale zaszla skubana. I to dwa razy, bo jeszcze 4 lata temu urodzila kolejne, a ma juz 50 lat
My to przynajmniej sie staramy i ewentualna ciaza jest mozliwa, wiec takie przeszukiwanie internetu tez mozna zaackeptowac, ale moja kolezanka na przyklad? Mega inteligentna dziewczyna, a martwila sie, ze jest w ciazy bedac dziewica I tez caly internet przekopany wtedy
Ale ciąża u dziewicy chyba że doszło do przypadkowej inseminacji, jak w Jane the Virgin, nie wiem czy znasz, taka telenowela na Netflixie
reklama
Orla
Zaciekawiona BB
To prawda, niektorzy maja duzo szczesciaKurczę niektórzy to mają szczęście no nic, głęboko w to wierzę że i nam się uda i nie zagrzejemy tu długo miejsca
Ale ciąża u dziewicy chyba że doszło do przypadkowej inseminacji, jak w Jane the Virgin, nie wiem czy znasz, taka telenowela na Netflixie
Tez mam taka nadzieje, ze “dostaniemy” po fasolce
Hahahhaha no wlansie ona tez sie z siebie pozniej smiala, bo jak to niby mozliwe Jakies tam macanki byly, ale bez konkretnwgo dzialania Widzialam ten tytul, ale nigdy nie ogladalam Warto obejrzec?
Podziel się: