reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Nie pamiętam ile tabletek dziennie, mam nadzieję, że jedna bo z pamiętaniem o jednej może być problem 😅

Kupiłam mężowi fertiman, sobie pregna start i omegamed dha. Omegamed dha jest z alg a właśnie to jest najlepsze źródło. Nie wzięłam całego zestawu omegamed bo jak dla mnie niepotrzebne jest żelazo i ma mniej składników niż pregna start.

Ta omegamed optimastart też nie ma już żelaza w sobie bo firmy pozbyly sie zelaza jakis czas temu z uwagi na nowe normy witaminowe dla planujących ciążę i ciężarnych.
Tutaj mamy
Kwasy foliowe w wersji aktywnej i normalnej
Jod
Witamina D
DHA z alg ☺️

Jeszcze przed 40. W przyszlym roku bede swietowac 40 urodziny.
Jestem mama juz 2 córek z pierwszego małżenstwa. Ale marzy mi sie dziecko z obecnym partnerem. Niestety jestem po 2 poronieniach. I po 2 skrócily mi sie cykle. W te 2 ciąże, ktore stracilam bez problemu zaszlam. No ale niestety staciłam...
Może za niski progesteron? Konsultowałaś to z ginekologiem?
Kurcze...
Trzymam kciuki abyś 3 raz nie poroniła i abyście mieli razem dziecko.

Ech ręce mi opadają, nie wiem kiedy się Nam uda jak ciągle coś i ciągle coś.

Ja mam całe życie jakiś stan zapalny, bo organizm lubi je wytwarzać tak dla jaj i dwa razy w ciąży byłam szczęśliwie zakończonej. Także na spokojnie lecz i o nic się nie martw. Ludzie zachodzą z przeziębieniami, czasami trudnymi stylami życia i przemęczeniem, po imprezach, z różnymi chorobami. Widocznie te zapłodnienie nie jest aż takie kruche i delikatne. 😀

reklama
Cześć kochane :) ale miałam wczoraj zakręcony dzień ! Wyprawiałam wczoraj urodzony córki .. jeszcze we wtorek przychodzą do niej koleżanki 🙈
Ale cały czas się dziwnie czuje ! Nosz kurka ... a na testach biel .. chyba moja głowa płata mi figle 😒 dziś rano znowu zrobiło mi się słabo .. musiałam zjeść bo inaczej bym nie wstała z łóżka .. w styczniu było to samo 😤 ! Ciagle mi niedobrze, kłuje mnie ciagle albo z lewej strony albo z prawej albo na środku 😒 ... Niepotrzebnie założyłam sobie że na grudnia będzie nas o jedno więcej ... bo teraz wszystko analizuje ... Przutulcie !!

Do góry