reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Jajnik boli Cie przed w dzień owulacji czy dzień po?:)
Z tego co wywnioskowałam, to w dniu owulacji. (kiedyś kontrolowałam z testami owulacyjnymi). Nie wiem na ile jest to dokładne, ale miesiączka przychodzi prawie zawsze 12 dni po tym bólu. W tym miesiącu sprawdzam u gina jak to będzie wyglądać i czy dobrze myślę ;)

reklama
Z tego co wywnioskowałam, to w dniu owulacji. (kiedyś kontrolowałam z testami owulacyjnymi). Nie wiem na ile jest to dokładne, ale miesiączka przychodzi prawie zawsze 12 dni po tym bólu. W tym miesiącu sprawdzam u gina jak to będzie wyglądać i czy dobrze myślę ;)
To ja miałam w poprzednim cyklu tak samo:)

Kupiłam oeparol, tylko nie wiem, czy jedna dwa razy dziennie (1020mg na dobe) czy dwie dwa razy dziennie (2040mg na dobe) bo pisałyście w sumie, że od 1500mg do 3000mg jest okej:)
Ja biorę dopiero 6 dni od 1dc, na początku 1x2 tabletki 500mg, a od wczoraj 1x3. I już widzę różnicę, także polecam. Tylko ja mam jakieś inne kapsułki 🤗

To już jest obsesyjne, ale znam to haha jak się z tego wyleczyć?? :D Szczególnie jak jest sie po stratach?? wymienić głowę na inną :D
No ja sie smieje z siebie wiec wiesz :D Poki co, przeszlam jedną biochemiczna ciaze. W tym miesiacu zaczynamy 3 cykl wiec mam nadzieje, ze moze zaskoczyc pozytywnie :D Dla mnie chyba nawet ostatnia szansa zeby urodzic w tym roku, bo mi jakieś dziwne terminy wg aplikacji wyskakują 😅

Dziewczyny z wczorajszego 1dc :) @Kropka29 @angeliskax @Kapozi @Madlein @staraczka_22 @Klauuudia jak tam samopoczucie? Dużo nas rozpoczęło nowy cs! :) Chciałam zapytać kiedy macie spodziewana owulke? bedziecie korzystac z testów owu? No i kiedy macie termin spodziewanych @ w marcu? Liczę na to że posypie się deszcz 2kreseczek na testach :)
Ja akurat się umówiłam na cytologię 8marca to od razu poproszę o przegląd pęcherzyków na wizycie bo wg apek owu wypada mi w okolicach 10-11marca :)
Jeżeli znowu mi się nic nie opóźni to wg aplikacji marcowa @ na 25.03 mam, ale oczywiście mam nadzieję jej nie ujrzeć przez następny rok z wiadomych przyczyn :D i tego wam też dziewczyny życzę!
Miłego dnia!
p.s. dziewczyny które dziś zobaczyły upragnione 2 kreseczki OGROMNE GRATULACJE!!! ❤️ 🥰 🥰 🥰
Tragicznie wczoraj sie czułam, ale dzisiaj juz o wiele lepiej. Ciesze sie wkoncu, drugi dzien nowego cyklu hehe. Powiem Ci, że ja wlasnie nie wiem czy chce korzystac z tych testow czy odpuscic i po prostu skupić się na mężu bez stresu.

Ale zastanawiam sie czy zapisac sie do ginekologa przed owulka czy po owulce. 🤔🤔🤔
Według dwóch aplikacji owulacja wypada mi w 13-14 marzec, a według innej 12. Więc sama nie wie haha. Wiekszosc wskazuje 14 więc mozliwe ze i 14, bo moje cykle są 31/32 dniowe. I @ mi wypada w dniach 26-28.03 ale znajac siebie 28.03 pewnie dostanę (choć cichutko licze na to, ze nie dostanę) 🤩

No ja sie smieje z siebie wiec wiesz :D Poki co, przeszlam jedną biochemiczna ciaze. W tym miesiacu zaczynamy 3 cykl wiec mam nadzieje, ze moze zaskoczyc pozytywnie :D Dla mnie chyba nawet ostatnia szansa zeby urodzic w tym roku, bo mi jakieś dziwne terminy wg aplikacji wyskakują 😅
łączę się w bólu:p ja jeden pusty pęcherzyk i dwa biochemy i ja sie pytam jak nie zwariować? Aktualnie znów beta 97, dziś idę trzeci raz sprawdzic przyrost....i obiecuję więcej tego nie zrobię🙈 Ale kto wie czy wytrzymam. Latka lecą, presja czasu jest nie do zniesienia

U mnie też w dniu owulacji odczuwam taki krótki ból w jajniku (w poprzednim cyklu w lewym miałam dominujący pęcherzyk i właśnie lewy mnie też bolał )

U mnie wyjątkowo dobrze, prawie w ogóle żadnych bóli a zazwyczaj umieram ale to pewnie przez to że przez zęby od wtorku regularnie biorę przeciwbólowe 😌 Ja nie używam testów, wg moich obserwacji domniemaną owu powinnam mieć około 15dc (wtedy zazwyczaj boli mnie któryś z jajników, czasem nawet dość mocno), więc jakoś koło 12.03. A termin @ 26.03, ale z tym może być różnie, podobno po covidzie nie tylko pierwszy cykl może być rozjechany ale też kolejne więc ciężko przewidzieć zarówno co do owu jak i @, dlatego działać będziemy cały cykl, jak się tylko 🐒 skończy :) Po @ planuje się wybrać do położnej na kontrolę podwozia, bo w poprzednim cyklu miałam jakąś małą infekcję i chcę się upewnić że na pewno już wszystko tam w porządku ☺️ Też liczę na wysyp kreseczek 🥰
o to będziemy podobnie testować i owulka też w podobnym czasie :) super! Trzymam kciuki! 🥰

Wczorajszy wieczór był słaby szczerze mówiąc, wieczorem pękłam ale dzisiaj już jest dobrze. Mój mąż mówi, że za bardzo chce 😋😋
Dobrze, że dziś już lepiej!
a jak tu nie chcieć za bardzo jak instynkt włączony to już nie ma trochę :p u mnie przynajmniej tak jest, że jak w końcu instynkt się włączył to już na maksa. Na insta już mam polubiony fajny sklep z rzeczami wyprawkowymi i ogólnie dziecięcymi (super prowadzony w ogóle, bo pokazują na is inne zamówienia i opowiadają po krótce o tym co w srodku, a sklep prowadzony przez położną i również mamę) i się rozczulam nad wszystkimi tymi rzeczami, dodatkowo jak widzę też dzieciaczki to aż serce chwyta :p

Tragicznie wczoraj sie czułam, ale dzisiaj juz o wiele lepiej. Ciesze sie wkoncu, drugi dzien nowego cyklu hehe. Powiem Ci, że ja wlasnie nie wiem czy chce korzystac z tych testow czy odpuscic i po prostu skupić się na mężu bez stresu.

Ale zastanawiam sie czy zapisac sie do ginekologa przed owulka czy po owulce. 🤔🤔🤔
Według dwóch aplikacji owulacja wypada mi w 13-14 marzec, a według innej 12. Więc sama nie wie haha. Wiekszosc wskazuje 14 więc mozliwe ze i 14, bo moje cykle są 31/32 dniowe. I @ mi wypada w dniach 26-28.03 ale znajac siebie 28.03 pewnie dostanę (choć cichutko licze na to, ze nie dostanę) 🤩
ja właśnie wybrałam datę 8marca na cytologię, żeby przy okazji przed owulką sprawdzić czy będzie pęcherzyk itd. wtedy przynajmniej wiadomo co i jak :) bo u mnie owu wypada 10-11marca. więc już by był widoczny możliwy pęcherzyk :)
Ja też dziewczyny liczę, że już 28marca wszystkie będziemy bez okresów szczęśliwe z 2krechami na testach ❤️ ❤️

reklama
Dziewczyny z wczorajszego 1dc :) @Kropka29 @angeliskax @Kapozi @Madlein @staraczka_22 @Klauuudia jak tam samopoczucie? Dużo nas rozpoczęło nowy cs! :) Chciałam zapytać kiedy macie spodziewana owulke? bedziecie korzystac z testów owu? No i kiedy macie termin spodziewanych @ w marcu? Liczę na to że posypie się deszcz 2kreseczek na testach :)
Ja akurat się umówiłam na cytologię 8marca to od razu poproszę o przegląd pęcherzyków na wizycie bo wg apek owu wypada mi w okolicach 10-11marca :)
Jeżeli znowu mi się nic nie opóźni to wg aplikacji marcowa @ na 25.03 mam, ale oczywiście mam nadzieję jej nie ujrzeć przez następny rok z wiadomych przyczyn :D i tego wam też dziewczyny życzę!
Miłego dnia!
p.s. dziewczyny które dziś zobaczyły upragnione 2 kreseczki OGROMNE GRATULACJE!!! ❤️ 🥰 🥰 🥰
No u mnie wczoraj chwile było jeszcze światełko bo brązowe plamienie jak nigdy ale obudziłam się po 5 i mnie prawie zalało ☹️🤷‍♀️ płacz z ramą był a moj jak wrócił z pracy to stwierdził, ze za bardzo chce i nie mogę się obwiniać... hormony regulowane No ale stres mi zamyka dostęp kropka :( teraz nowa praca wiec stres większy znów i chce wierzyć ze mnie zaskoczą ⏸💜❤️

Do góry