reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jajnik boli Cie przed w dzień owulacji czy dzień po?:)
Z tego co wywnioskowałam, to w dniu owulacji. (kiedyś kontrolowałam z testami owulacyjnymi). Nie wiem na ile jest to dokładne, ale miesiączka przychodzi prawie zawsze 12 dni po tym bólu. W tym miesiącu sprawdzam u gina jak to będzie wyglądać i czy dobrze myślę ;)

reklama
Z tego co wywnioskowałam, to w dniu owulacji. (kiedyś kontrolowałam z testami owulacyjnymi). Nie wiem na ile jest to dokładne, ale miesiączka przychodzi prawie zawsze 12 dni po tym bólu. W tym miesiącu sprawdzam u gina jak to będzie wyglądać i czy dobrze myślę ;)
To ja miałam w poprzednim cyklu tak samo:)

Kupiłam oeparol, tylko nie wiem, czy jedna dwa razy dziennie (1020mg na dobe) czy dwie dwa razy dziennie (2040mg na dobe) bo pisałyście w sumie, że od 1500mg do 3000mg jest okej:)
Ja biorę dopiero 6 dni od 1dc, na początku 1x2 tabletki 500mg, a od wczoraj 1x3. I już widzę różnicę, także polecam. Tylko ja mam jakieś inne kapsułki 🤗

To już jest obsesyjne, ale znam to haha jak się z tego wyleczyć?? :D Szczególnie jak jest sie po stratach?? wymienić głowę na inną :D
No ja sie smieje z siebie wiec wiesz :D Poki co, przeszlam jedną biochemiczna ciaze. W tym miesiacu zaczynamy 3 cykl wiec mam nadzieje, ze moze zaskoczyc pozytywnie :D Dla mnie chyba nawet ostatnia szansa zeby urodzic w tym roku, bo mi jakieś dziwne terminy wg aplikacji wyskakują 😅

Dziewczyny z wczorajszego 1dc :) @Kropka29 @angeliskax @Kapozi @Madlein @staraczka_22 @Klauuudia jak tam samopoczucie? Dużo nas rozpoczęło nowy cs! :) Chciałam zapytać kiedy macie spodziewana owulke? bedziecie korzystac z testów owu? No i kiedy macie termin spodziewanych @ w marcu? Liczę na to że posypie się deszcz 2kreseczek na testach :)
Ja akurat się umówiłam na cytologię 8marca to od razu poproszę o przegląd pęcherzyków na wizycie bo wg apek owu wypada mi w okolicach 10-11marca :)
Jeżeli znowu mi się nic nie opóźni to wg aplikacji marcowa @ na 25.03 mam, ale oczywiście mam nadzieję jej nie ujrzeć przez następny rok z wiadomych przyczyn :D i tego wam też dziewczyny życzę!
Miłego dnia!
p.s. dziewczyny które dziś zobaczyły upragnione 2 kreseczki OGROMNE GRATULACJE!!! ❤️ 🥰 🥰 🥰
Tragicznie wczoraj sie czułam, ale dzisiaj juz o wiele lepiej. Ciesze sie wkoncu, drugi dzien nowego cyklu hehe. Powiem Ci, że ja wlasnie nie wiem czy chce korzystac z tych testow czy odpuscic i po prostu skupić się na mężu bez stresu.

Ale zastanawiam sie czy zapisac sie do ginekologa przed owulka czy po owulce. 🤔🤔🤔
Według dwóch aplikacji owulacja wypada mi w 13-14 marzec, a według innej 12. Więc sama nie wie haha. Wiekszosc wskazuje 14 więc mozliwe ze i 14, bo moje cykle są 31/32 dniowe. I @ mi wypada w dniach 26-28.03 ale znajac siebie 28.03 pewnie dostanę (choć cichutko licze na to, ze nie dostanę) 🤩

No ja sie smieje z siebie wiec wiesz :D Poki co, przeszlam jedną biochemiczna ciaze. W tym miesiacu zaczynamy 3 cykl wiec mam nadzieje, ze moze zaskoczyc pozytywnie :D Dla mnie chyba nawet ostatnia szansa zeby urodzic w tym roku, bo mi jakieś dziwne terminy wg aplikacji wyskakują 😅
łączę się w bólu:p ja jeden pusty pęcherzyk i dwa biochemy i ja sie pytam jak nie zwariować? Aktualnie znów beta 97, dziś idę trzeci raz sprawdzic przyrost....i obiecuję więcej tego nie zrobię🙈 Ale kto wie czy wytrzymam. Latka lecą, presja czasu jest nie do zniesienia

U mnie też w dniu owulacji odczuwam taki krótki ból w jajniku (w poprzednim cyklu w lewym miałam dominujący pęcherzyk i właśnie lewy mnie też bolał )

U mnie wyjątkowo dobrze, prawie w ogóle żadnych bóli a zazwyczaj umieram ale to pewnie przez to że przez zęby od wtorku regularnie biorę przeciwbólowe 😌 Ja nie używam testów, wg moich obserwacji domniemaną owu powinnam mieć około 15dc (wtedy zazwyczaj boli mnie któryś z jajników, czasem nawet dość mocno), więc jakoś koło 12.03. A termin @ 26.03, ale z tym może być różnie, podobno po covidzie nie tylko pierwszy cykl może być rozjechany ale też kolejne więc ciężko przewidzieć zarówno co do owu jak i @, dlatego działać będziemy cały cykl, jak się tylko 🐒 skończy :) Po @ planuje się wybrać do położnej na kontrolę podwozia, bo w poprzednim cyklu miałam jakąś małą infekcję i chcę się upewnić że na pewno już wszystko tam w porządku ☺️ Też liczę na wysyp kreseczek 🥰
o to będziemy podobnie testować i owulka też w podobnym czasie :) super! Trzymam kciuki! 🥰

Wczorajszy wieczór był słaby szczerze mówiąc, wieczorem pękłam ale dzisiaj już jest dobrze. Mój mąż mówi, że za bardzo chce 😋😋
Dobrze, że dziś już lepiej!
a jak tu nie chcieć za bardzo jak instynkt włączony to już nie ma trochę :p u mnie przynajmniej tak jest, że jak w końcu instynkt się włączył to już na maksa. Na insta już mam polubiony fajny sklep z rzeczami wyprawkowymi i ogólnie dziecięcymi (super prowadzony w ogóle, bo pokazują na is inne zamówienia i opowiadają po krótce o tym co w srodku, a sklep prowadzony przez położną i również mamę) i się rozczulam nad wszystkimi tymi rzeczami, dodatkowo jak widzę też dzieciaczki to aż serce chwyta :p

Tragicznie wczoraj sie czułam, ale dzisiaj juz o wiele lepiej. Ciesze sie wkoncu, drugi dzien nowego cyklu hehe. Powiem Ci, że ja wlasnie nie wiem czy chce korzystac z tych testow czy odpuscic i po prostu skupić się na mężu bez stresu.

Ale zastanawiam sie czy zapisac sie do ginekologa przed owulka czy po owulce. 🤔🤔🤔
Według dwóch aplikacji owulacja wypada mi w 13-14 marzec, a według innej 12. Więc sama nie wie haha. Wiekszosc wskazuje 14 więc mozliwe ze i 14, bo moje cykle są 31/32 dniowe. I @ mi wypada w dniach 26-28.03 ale znajac siebie 28.03 pewnie dostanę (choć cichutko licze na to, ze nie dostanę) 🤩
ja właśnie wybrałam datę 8marca na cytologię, żeby przy okazji przed owulką sprawdzić czy będzie pęcherzyk itd. wtedy przynajmniej wiadomo co i jak :) bo u mnie owu wypada 10-11marca. więc już by był widoczny możliwy pęcherzyk :)
Ja też dziewczyny liczę, że już 28marca wszystkie będziemy bez okresów szczęśliwe z 2krechami na testach ❤️ ❤️

reklama
Dziewczyny z wczorajszego 1dc :) @Kropka29 @angeliskax @Kapozi @Madlein @staraczka_22 @Klauuudia jak tam samopoczucie? Dużo nas rozpoczęło nowy cs! :) Chciałam zapytać kiedy macie spodziewana owulke? bedziecie korzystac z testów owu? No i kiedy macie termin spodziewanych @ w marcu? Liczę na to że posypie się deszcz 2kreseczek na testach :)
Ja akurat się umówiłam na cytologię 8marca to od razu poproszę o przegląd pęcherzyków na wizycie bo wg apek owu wypada mi w okolicach 10-11marca :)
Jeżeli znowu mi się nic nie opóźni to wg aplikacji marcowa @ na 25.03 mam, ale oczywiście mam nadzieję jej nie ujrzeć przez następny rok z wiadomych przyczyn :D i tego wam też dziewczyny życzę!
Miłego dnia!
p.s. dziewczyny które dziś zobaczyły upragnione 2 kreseczki OGROMNE GRATULACJE!!! ❤️ 🥰 🥰 🥰
No u mnie wczoraj chwile było jeszcze światełko bo brązowe plamienie jak nigdy ale obudziłam się po 5 i mnie prawie zalało ☹️🤷‍♀️ płacz z ramą był a moj jak wrócił z pracy to stwierdził, ze za bardzo chce i nie mogę się obwiniać... hormony regulowane No ale stres mi zamyka dostęp kropka :( teraz nowa praca wiec stres większy znów i chce wierzyć ze mnie zaskoczą ⏸💜❤️

Do góry