Madlein
Fanka BB :)
No to lecimy razem. Ja też dziś 1dc. U mnie w ostatnim cyklu faza lutealna miała 14-15dni. Z tego co wiem normą jest 14-16dni.Witam się z Wami w 1dc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to lecimy razem. Ja też dziś 1dc. U mnie w ostatnim cyklu faza lutealna miała 14-15dni. Z tego co wiem normą jest 14-16dni.Witam się z Wami w 1dc
Norma to 10-16 dniNo to lecimy razem. Ja też dziś 1dc. U mnie w ostatnim cyklu faza lutealna miała 14-15dni. Z tego co wiem normą jest 14-16dni.
Tak jak czytam Wasze wypowiedzi to faktycznie niektóre z Was mają krótszą fazę lutealną. Mój błąd, przepraszam.Norma to 10-16 dni
Pewnie plotki tak masz racje nie do wszystkichno ja też sporo w sumie choć teraz już mam prawie rok przerwy. No właśnie do niektórych krajów nawet nie trzeba testu mieć więc właśnie tak celuję, bo nie chcę dodatkowych kosztów robić.
Co do warunku to były gdzieś jakiś czas temu artykuły o tym, że niby mają coś takiego niektóre linie wprowadzić, ale nie wiem czy przypadkiem nie były to plotki podsycające afery dotyczące szczepionek.
Ja do tej pory miałam 14 dni a w tym cyklu wydaje mi się, że 12.No to lecimy razem. Ja też dziś 1dc. U mnie w ostatnim cyklu faza lutealna miała 14-15dni. Z tego co wiem normą jest 14-16dni.
Ja 16 dniA jak długa macie fazę lutealna? Bo mi się coś w tym cyklu chyba skrocila. Myślałam, że jutro dostanę okres a przyszedł jednak dzisiaj.
Pewnie, że dam ciekawe jest to że zlecił to badanie, gdzie przyszłam do niego po raz pierwszy i taki pakiet startowy sobie zażyczył. Lekarz z polecenia, bardzo długo czekałam żeby się do niego dostać. I przyznam, że dawno tak szczegółowo do mnie doktorek nie podszedł jak w tym wypadku. Mam nadzieję, że będzie mi dane aby za jakiś czas poprowadził moją ciążę. Fingers crossed i lecimy z tematemNie pamietam kiedy była u Ciebie owulacja i jaki cykl, ja plamie czasem już od 1dpo a czasem od 4dpo ale po luteinie wszystko wraca do normy, wiec jakieś nieprawidłowości z progiem mam, tyle ze kilka razy sprawdzany ok. 8dpo zawsze był ok. Może za szybko spada lub za wolno przyrasta na początku i dlatego. Bym się zainteresowała jeśli te plamienia się u Ciebie powtarzają. W okolicy owulacji delikatne plamienia mogą tez być zupełnie normalnym objawem [emoji6]
Aż tez sobie poczytałam i w sumie to chyba zupełnie inny cel tego badania jest. Myślałam, ze robiłaś żeby potwierdzić owulacje/poziom w fazie lutealnej, ale chyba jednak nie. Daj znać co Ci gin o tym powie [emoji3526]
Ja mam około 12 dni, ale to tylko z moich obserwacji (bardzo boli mnie wtedy jajnik). Bez robienia testów i monitoringówA jak długa macie fazę lutealna? Bo mi się coś w tym cyklu chyba skrocila. Myślałam, że jutro dostanę okres a przyszedł jednak dzisiaj.