reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej, nie było mnie tu trochę, tak jak pisałam to ostatni cykl starań, okres mi się spóźnia juz trzeci dzień a temperatura nadal w górze :-D Robiłam beta hcg w środę i negatywna. Liczyłam na krótki cykl skoro owu była w 12dc na monitoringu potwierdzona. Może przez tą mace mi się coś poprzestawiało. Raczej fazę lutealna mam stałą. Mógłby ten okres już przyjść a nie trzymać mnie w niepewności. Z mężem stosunki trochę się ocieplily ale nadal podtrzymuję że dwójka dzieci nam starczy.

reklama
Z tym PCO to właśnie tak do końca nie wiem, myślałam, że pomimo badań, najważniejszy jest obraz USG.. A z badań krwi w żaden sposób rzeczywiście mi to nie wychodzi. W sumie, jedyne co to stwierdził lekarz, że dużo drobnych pęcherzyków na nim jest, jak "perły na sznurku" i coś tam jeszcze, ale żeby się tym bardzo nie przejmować, bo nie jest powiększony. No ale ja już oczywiście panika [emoji23][emoji23]
A co do endo to sugerowalam się tym co mówił gin, ale teraz rzeczywiście poczytałam, że jak na cykl bezowulacyjny to jest ok! Boże, jak zwykle sieję panikę. Dziękuję za uspokojenie [emoji847]

Ja wprawdzie nie mam pereł na sznurku, ale mój lewy jajnik tez trochę wyglada na policystyczny. Niemniej wszystkie wyniki, LH, FSH, AMH i inne są zupełnie w normie, wiec mój gin stwierdził, ze „No może nie jest aż tak policystyczny” [emoji23] ale wolimy jak owulacja jest z drugiego, bo są podejrzenia, ze jajeczka mogą tam być lepszej jakości [emoji16] miesiączkuje regularnie, owulacje regularne, nie mam żadnych niepokojących objawów, wiec ja się tym aż tak jednak nie przejmuje [emoji13]

Siema :) pytanko do dziewczyn które miały hsg. Ja mam się zgłosić po miesiączce, dziś 16 d.c.czyli pewnie niedługo :) czy robią lewatywę lub zakładają cewnik? Co jeśli któryś okaże się niedrozny? Czy udrażniają od raz podczas zabiegu? Jakie znieczulenie podają? Czy zabieg jest do zniesienia pod względem bólu (chodź to dla mnie najmniej ważne)? Czy jakieś działania niepożądane, bo planuje jechać 50 km samochodem sama. Bardzo się tym stesuje. Badanie będzie na nfz :) udało mi się, bo prywatnie 600 :O. No najbardziej interesuje mnie co podczas gdy okaże się niedrozny jeden, lub oba.. Czy udrażniają od raz czy jak to wygląda :)
Cześć, ja miałam w zeszłym tygodniu robione hsg. Dostałam leki przeciwbólowe w kroplówce, ale nie jakieś mocne, bo po badaniu chciałam wrócić sama samochodem. Najpierw na fotelu ginekologicznym pozakładali jakieś narzędzia przez pochwę, poczułam tylko 2 uszczypnięcia przy ich zakładaniu. Potem pojechałam na rentgen i tam 3 razy miałam podawany kontrast. Uczucie jak przy bolesnej miesiączce, ale szybko mijało. Także wszystko jest do zniesienia :-) potem jeszcze 3 godziny leżałam z kroplówkami i do domu.
Zabezpiecz się w jakąś podpaskę i coś do mycia, chociażby mokre chusteczki, bo po badaniu ten kontrast po prostu wypływa i jest też troche krwi.
Nie wiem jak to jest, gdy okaże się, że któryś jest niedrożny, bo u mnie było wszystko w porządku.

Cześć dziewczyny! Nie wiem jak to się stało.... 29 dzień cyklu,brak okresu - myślę sikne bo mam 1 test żeby wywołać okres. A tu taka niespodzianka 😁. Byłam pewna że nic z tego , czułam się jak na okres, ostatnie dwa dni jeszcze jakaś połamana , zapalenie pęcherza parę dni temu dokuczało. Tylko piersi bolą od owulacji do dnia dzisiejszego 😍 . Dziękuję wam, dałyście mi nadzieję! Zaraziłam się 🙂🤗❤️ Wam też się uda! U nas 5/6cs. Dziś 4+2.

Cześć dziewczyny! Nie wiem jak to się stało.... 29 dzień cyklu,brak okresu - myślę sikne bo mam 1 test żeby wywołać okres. A tu taka niespodzianka [emoji16]. Byłam pewna że nic z tego , czułam się jak na okres, ostatnie dwa dni jeszcze jakaś połamana , zapalenie pęcherza parę dni temu dokuczało. Tylko piersi bolą od owulacji do dnia dzisiejszego [emoji7] . Dziękuję wam, dałyście mi nadzieję! Zaraziłam się [emoji846][emoji847][emoji3590] Wam też się uda! U nas 5/6cs. Dziś 4+2.
Gratulację! Wszystkiego dobrego dla was :-)
Bardzo zaraźliwy ten CIĄŻVIT-21 [emoji7] Dziewczyny zarażajcie dalej! Dobrze, że chociaż zarażacie pozytywnym myśleniem :-D

Super [emoji7] gratulacje [emoji3059]
Cześć dziewczyny! Nie wiem jak to się stało.... 29 dzień cyklu,brak okresu - myślę sikne bo mam 1 test żeby wywołać okres. A tu taka niespodzianka [emoji16]. Byłam pewna że nic z tego , czułam się jak na okres, ostatnie dwa dni jeszcze jakaś połamana , zapalenie pęcherza parę dni temu dokuczało. Tylko piersi bolą od owulacji do dnia dzisiejszego [emoji7] . Dziękuję wam, dałyście mi nadzieję! Zaraziłam się [emoji846][emoji847][emoji3590] Wam też się uda! U nas 5/6cs. Dziś 4+2.

Z tym PCO to właśnie tak do końca nie wiem, myślałam, że pomimo badań, najważniejszy jest obraz USG.. A z badań krwi w żaden sposób rzeczywiście mi to nie wychodzi. W sumie, jedyne co to stwierdził lekarz, że dużo drobnych pęcherzyków na nim jest, jak "perły na sznurku" i coś tam jeszcze, ale żeby się tym bardzo nie przejmować, bo nie jest powiększony. No ale ja już oczywiście panika 😂😂
A co do endo to sugerowalam się tym co mówił gin, ale teraz rzeczywiście poczytałam, że jak na cykl bezowulacyjny to jest ok! Boże, jak zwykle sieję panikę. Dziękuję za uspokojenie 🤗

Ja miałam rok temu fatalny obraz USG, stwierdzili PCO, bo hormony nie wskazywały na pełny zespół. A teraz w USG czysciutki, niewiadomo dlaczego. Może cukier się unormował. Nie wiem, ale na pewno diagnoza potrafi się zmienić.

Udało mi się zdjęcie załadować 🙂

Załączniki

• 90c7a068-892c-4c3e-8e24-744bfd885bfb.jpg
    90c7a068-892c-4c3e-8e24-744bfd885bfb.jpg
    86,1 KB · Wyświetleń: 161
reklama
Do góry