reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Cześć dziewczyny
ale dziś nadrabiała czytania :o :D

Powiedzcie mi proszę jak u Was wyglada ból piersi? Bo ja znów mam dziś taki kłujący co jakiś czas w innym miejscu jakby szczypanie, nie potrafię tego inaczej opisać jak właśnie kłucie, szczypanie i ból jest „rozlany” jak się nachylam to tez gdzieś zakłuje 😣🤯

Cześć dziewczyny
ale dziś nadrabiała czytania :o :D

Powiedzcie mi proszę jak u Was wyglada ból piersi? Bo ja znów mam dziś taki kłujący co jakiś czas w innym miejscu jakby szczypanie, nie potrafię tego inaczej opisać jak właśnie kłucie, szczypanie i ból jest „rozlany” jak się nachylam to tez gdzieś zakłuje 😣🤯
dodam, ze usg miesiąc temu około - OK
A ból jest w każdym miejscu po trochu, raz z prawej, raz z lewej a raz pomiędzy

PMS w udanych cyklach też jest. W ostatniej ciąży którą poroniłam miałam klasyczny PMS - obniżony nastrój i drażliwość, a jednak się udało. Test wyszedł ledwo pozytywny w dniu @.
Ja się nie nastawiam bo miałam pierw jakieś plamienie, później czysto, później znów jednorazowo krew (nawet małpę wpisalam w apke) i znów od 2 dni cisza [emoji2358] pierwszy tak dziwny cykl, a nastrój mam taki dziś, że bez kija lepiej nie podchodzić. Z moim się tak pożarłam, że następne 10cs będzie spisane na straty z powodu cichych dni [emoji81][emoji81][emoji81][emoji81][emoji81][emoji81][emoji81][emoji81]

I teraz się zastanawiam co podziałało w tym cyklu korzystnie, że się udało ❤️ wydaje mi się, że dużo przyczyniły się do tego zioła ojca Sroki nr 3, które zaczęłam pić razem z mężem w tym szczęśliwym cyklu. Ewidentnie czułam pracę jajników i było sporo śluzu, a w poprzednich cyklach tego nie zauważyłam. Także dziewczyny, możecie spróbować! Nic nie zaszkodzi, a mogą pomóc, tym bardziej, że mają dobre opinie i pomogły wielu kobietom zobaczyć upragnione ⏸️ 😀 jakby coś mam do sprzedania za symboliczną kwotę, kupione w zielarni, także sprawdzone źródło. Cała duża torba, ziółka mają niecały miesiąc, a szkoda mi ich wyrzucać, bo na ten moment się nie przydadzą.

Wam też się tak dłuży oczekiwanie do @? Według apki to dopiero 5 marca, a ja już odliczam dni, zaraz zacznę chyba godziny. W tym miesiącu wyjątkowo mocno wyczekuję dnia kiedy będę mogła wykonać test, bo na początku cyklu miałam robione hsg, a lekarz powiedział, że mimo iż okazało się, że drożność jest prawidłowa to i tak w jakimś stopniu wpływa to na zwiększenie szans zapłodnienia w pierwszych cyklach po badaniu. Nawet dał mi po tym kilka dni L4, żebym może coś "wyleżała" [emoji1787]
Ogólnie ten cykl mam jakiś dziwny. Mam 30-32 dniowe cykle, więc owulka według apki wypada dzisiaj, a testy wykazały dwie czerwone kreski w niedzielę, czyli 11 dc. Organizm też mówił swoje, bo miałam od rana wielką ochotę na przytulanki, było też dużo śluzu. Robię codziennie testy, ale od poniedziałku druga kreska jest ledwo widoczna.
2 marca mam wizytę u ginekologa i zobaczymy czy w ogóle coś będzie widać na usg. A jak nic się nie wydarzy, znowu będziemy próbować z clo :-)

Mnie lekarka badanie na toxoplazmoze polecała zrobić jeszcze przed ciążą. Nie jest drogie więc jak macie możliwość, to chyba lepiej zrobić niż się potem w ciąży denerwować jak coś wyjdzie nie tak.

Oczywiście nie jest obowiązkowe ale miałam je wypisane na kartce na równi z tsh, morfologią i glukozą. Sprzątałam wczoraj w torebce i znalazłam tę starą kartkę z wizyty.

reklama
Jeśli masz inhalator w domu to polecam robić 3 razy dziennie inhalacje z solą fizjologiczną. Jeśli nie masz to i tak polecam kupić, bo się przyda później przy maleństwu 😉 Możesz do mnie napisać to ci podam, co mi pediatra poleciła brać, a co jest bezpieczne w ciąży 😉
Odezwalam sie :)

Do góry