reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Witam wszystkich jestem tu nowa, staram sie od stycznia odstawilam anty po 8 latach brania ,wszystko bylo by pieknie gbyby nie wyszlo mi hashimoto...biore leki na zbicie bo mam na ten moment 3.850 wiec ciezko bedzie zafasolkowac z takim wynikiem....na szczescie miesiaczke juz taka normalna po anty juz mialam wiec cieszy mnie chociaz to ....sa tu mamy z niedoczynnością tarczycy jakies rady.....

Wcale nie musi. 😀 Ja zaszłam w pierwszą ciążę z wysokim TSH w 1 cyklu starań. 😀

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio zobaczyły dwie kreseczki: który cykl był tym szczęśliwym? 😊 Czasem pojawia mi się w głowie myśl, że jakby wszystko było w porządku to by się przecież już dawno udało a tu mimo że dopiero rozpocznę 5 cs to czasem tracę nadzieję 😌
W pierwszą ciążę zaszłam w 3 cs ale w czerwcu poroniłam, od tamtego czasu (odliczając czas do pierwszej miesiączki po poronieniu i miesiące kiedy mój M był w delegacjach), to był 4 cs :)

Ja w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu( poroniona w 8 tyg). Teraz to był tak faktycznie 4 cykl starań gdzie celowalismy w dni około dni owulacji [emoji16]
Mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio zobaczyły dwie kreseczki: który cykl był tym szczęśliwym? [emoji4] Czasem pojawia mi się w głowie myśl, że jakby wszystko było w porządku to by się przecież już dawno udało a tu mimo że dopiero rozpocznę 5 cs to czasem tracę nadzieję [emoji18]

Witajcie. W dn. 11 lutego miałam zabieg łyżeczkowania, ciąża obumarła w 9 tyg. Teraz czekam na pierwszą @ w marcu i zaczniemy starania.
Przygoowalam zestaw badań przed wizytą u gina:
- morfologia (25p.)
- analiza ogólna moczu
- tsh
- żelazo, ferrytyna
- kwas foliowy
- wit. d3
- homocysteina
- trombofilia wrodzona
- prolaktyna (i tu mam pytanie - w którym dniu cyklu zrobić?)
Warto zrobić jeszcze cytomegalię toxoplazmozę i parwovirus. Te wirusy mogą powodować poronienie, a ciężarna ma je bezobjawowo.

W Polsce nie robią na samym początku ciąży badań na toxo i parwovirus? Mi w Niemczech gin od razu to robił zaraz po pozytywnym teście i wyniki były tego samego dnia nawet
Warto zrobić jeszcze cytomegalię toxoplazmozę i parwovirus. Te wirusy mogą powodować poronienie, a ciężarna ma je bezobjawowo.

W Polsce nie robią na samym początku ciąży badań na toxo i parwovirus? Mi w Niemczech gin od razu to robił zaraz po pozytywnym teście i wyniki były tego samego dnia nawet
Ja zrobiłam dopiero po poronieniu. Byłam w 9tc, nie zdarzyłam tych badań zrobić, na drugiej wizycie serduszka już nie było. Ciąża zatrzymała się w 6tc.

reklama
Do góry