reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Mam 31 lat i dwójkę dzieci, multum testów w pudełku bo jestem z tych niecierpliwych co testują przed dniem @. Wiem że to glupota i z każdym nowym cyklem mowie że koniec za testuje jak się @ spozni kilka dni a potem przychodzi czas po owulacji i wszystkie objawy które mam tylko jak się staram bo jak się nie staram to nic nic jakbym mężczyzna była nawet pms nie mam, w czasie okresu bardzo rzadko odczuwam ból brzucha. To tak krótko o mnie. Staram się o 4 ciążę a 3 dziecko. Niestety druga połowa tego roku nie była dla mnie przyjemna. Nauczyła mnie tylko tego by trzymać język za zębami i chwalić się ciążą po badaniach prenatalnych a nie po pierwszym USG.

My wyciagnelismy takie same wnioski. Współczuję i mocni trzymam kciuki
Mam 31 lat i dwójkę dzieci, multum testów w pudełku bo jestem z tych niecierpliwych co testują przed dniem @. Wiem że to glupota i z każdym nowym cyklem mowie że koniec za testuje jak się @ spozni kilka dni a potem przychodzi czas po owulacji i wszystkie objawy które mam tylko jak się staram bo jak się nie staram to nic nic jakbym mężczyzna była nawet pms nie mam, w czasie okresu bardzo rzadko odczuwam ból brzucha. To tak krótko o mnie. Staram się o 4 ciążę a 3 dziecko. Niestety druga połowa tego roku nie była dla mnie przyjemna. Nauczyła mnie tylko tego by trzymać język za zębami i chwalić się ciążą po badaniach prenatalnych a nie po pierwszym USG.

W bliznie po cc potrafia byc dziury tzw nisze i tam sie dziecko zagniezdzi i to sa dramy dopiero. Jak by cos bylo nie tak to by Ci sie nie dali starac. Niektore baby po cc zachodza od razu po pologu a trzeba min 12 mc odczekac bo macice moze rozerwac! I zyja :D i tak rok po roku 6 ciaz, ze juz w ostatniej to maja macice jak kartka papieru. Ale rwali to hardkorowo. Nie mogli kulturalnie wylyzeczkowac? :p
ja jestem już 4 lata po cc i mam właśnie taką „dziurę”, jest na tyle mała że ponowny zabieg niesie za sobą większe ryzyko ponownego braku ciągłości blizny, niż ryzyko, że ciąża akurat tam się zagnieździ. Ale niestety muszę mieć na uwadze, że tak tez może się stać 😓

reklama
🫂 Każda strata boli, dlatego nie lubie gadania kobiet w takich sytucjach "Ale o co jej chodzi przeciez dzieci juz ma". Nie wazne czy to 3,4,5 dziecko boli.

Do góry