reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej dziewczyny ja znowu przyszłam się wyżalić 😞 Wpadłam dziś w panikę myśląc co będzie jeśli mi się nie uda w którymś z tych dwóch cykli które dał mi lekarz.. I jak tej pory myślałam o in vitro z nadzieja i spokojem to teraz zaczynam być przerażona. Okres mam mieć w sobotę a ja dziś po południu, w 10dpo zrobiłam test 🤦‍♀️🤦‍♀️ Wiem ze to trochę za wcześnie ale miałam małą nadzieje chociaż na cień cienia a była biel jakiej świat nie widział. Tak wiec zapewne do okresu żadnej nocy normalnie nie prześpie, mam parszywy humor i chyba zaczyna mnie łapać przeziębienie 😭Marze żeby się obudzić na wiosnę..
Masz jeszcze trochę czasu do testowania, bądź dobrej myśli, przez te kilka dni może się wiele wydarzyć ☺️

Hej dziewczyny ja znowu przyszłam się wyżalić 😞 Wpadłam dziś w panikę myśląc co będzie jeśli mi się nie uda w którymś z tych dwóch cykli które dał mi lekarz.. I jak tej pory myślałam o in vitro z nadzieja i spokojem to teraz zaczynam być przerażona. Okres mam mieć w sobotę a ja dziś po południu, w 10dpo zrobiłam test 🤦‍♀️🤦‍♀️ Wiem ze to trochę za wcześnie ale miałam małą nadzieje chociaż na cień cienia a była biel jakiej świat nie widział. Tak wiec zapewne do okresu żadnej nocy normalnie nie prześpie, mam parszywy humor i chyba zaczyna mnie łapać przeziębienie 😭Marze żeby się obudzić na wiosnę..
Nie znam całej historii, ale tak jak dziewczyny już mówiły, ze jeszcze jest czas. Trzymam za ciebie kciuki, więcej spokoju i pozytywnych myśli 🙂!

A proszę powiedzcie mi jeszcze jeśli pęcherzyk miał 24mm w momencie zastrzyku to pewnie na następny dzień pękł tak? Bo w piątek zastrzyk miałam a w sobotę popołudniu takie kłucie i ciągniecie w jajniku przy stosunku i później przy sikaniu 🤓🤓🤓 czy to mogło być już pęknięcie? Stresuje się i liczę na ten cykl. Pierwszy raz z zastrzykiem. Jak nie wyjdzie to po okresie mam sono hsg 🙉🙈

Hej, wczesniej gdzieś widziałam post Gryfin odnośnie niskiego żelaza i właśnie chciałam spytać czy są wśród Was osoby niejedzace mięsa, wegenatrianki lub weganki? I czy udalo się Wam zajść w ciążę czy zmienialyacie dietę w trakcie starań, lub już w ciąży?
Ja sama nie jem mięsa, wprawdzie nie miałam problemów z brakiem żelaza, ale mój były lekarz powtarzał ze przez to mogą być problemy z zajściem w ciążę.. Ze dieta jest ważna a najlepsza to śródziemnomorska.

Hej dziewczyny ja znowu przyszłam się wyżalić 😞 Wpadłam dziś w panikę myśląc co będzie jeśli mi się nie uda w którymś z tych dwóch cykli które dał mi lekarz.. I jak tej pory myślałam o in vitro z nadzieja i spokojem to teraz zaczynam być przerażona. Okres mam mieć w sobotę a ja dziś po południu, w 10dpo zrobiłam test 🤦‍♀️🤦‍♀️ Wiem ze to trochę za wcześnie ale miałam małą nadzieje chociaż na cień cienia a była biel jakiej świat nie widział. Tak wiec zapewne do okresu żadnej nocy normalnie nie prześpie, mam parszywy humor i na dodatek chyba zaczyna mnie łapać przeziębienie 😭W ogóle marze żeby się obudzić na wiosnę..
Ja też nie lubię białych testów, a trochę ich w życiu widziałam 😬 i zdarzały się łzy z tego powodu. In vitro to jednak nadal szansa. Może warto ją też docenić? Może po prostu psychicznie masz gorszy czas. Uważam że człowiek jakoś odnajduje się zwykle w nowej sytuacji. Jeśli dobrniesz do in vitro ( życzę Ci aby zaskoczyło naturalnie wcześniej 🤗) to też sobie poradzisz. Popraw sobie czymś humor, może jutro spojrzysz na swoją sytuację łaskawszym okiem😉💛

Hej, wczesniej gdzieś widziałam post Gryfin odnośnie niskiego żelaza i właśnie chciałam spytać czy są wśród Was osoby niejedzace mięsa, wegenatrianki lub weganki? I czy udalo się Wam zajść w ciążę czy zmienialyacie dietę w trakcie starań, lub już w ciąży?
Ja sama nie jem mięsa, wprawdzie nie miałam problemów z brakiem żelaza, ale mój były lekarz powtarzał ze przez to mogą być problemy z zajściem w ciążę.. Ze dieta jest ważna a najlepsza to śródziemnomorska.
Ludzie jedzą za dużo mięsa. Jedzenie go codziennie nie jest korzystne. Nie mówię że wcale😜 Myślę że wege mają dzieci, a niejedzenie mięsa nie szkodzi jeżeli wyniki są ok😉

Ja mam od zawsze problem z zelazem 😔a jeszcze gorsze jest to ze mam okropny problem z przyjmowaniem zelaza, w sensie lekow czy suplementow. Zaraz sa bole brzucha, zaparcia, mdlosci i wymioty. W ciazy mialam braki duze i nie moglam brac, sam lekarz mi odstawil bo nie dawalam rady. Nie wiem czy sama dieta jestem w stanie zelazo podbic ? Czy moze znacie dobre specyfiki co sa delikatniejsze dla zoladka ? Chyba ze tylko ja mam takie problemy i taka moja uroda🤔

reklama
2 pęcherzyki to już jest dużo, dlatego lekarz tak powiedział. 18mm to pęcherzyk dominujący i pewnie on pęknie. Gdybyś miała 14 pęcherzyków na jednym i 18 na drugim to było by kiepsko...
Hej, tak czytam i mam pytanie... bylam u gina dzisiaj drugi raz bo wczoraj inny gin stwierdził, że mam torbiel 3 cm na prawym jajniku... cos nie chcialo mi sie wierzyc i poszlam do drugiego a ten na usg znalazł 5 pęcherzyków na tym prawym jajniku bez żadnej torbieli i pytal sie mnie czy mialam w tym cyklu stymulacje bo to dziwne, że jest ich az 5, a z tego co ja wiem to może byc ich wiele ale jeden zazwyczaj jest dominujący. Pytał kilka razy bo to dziwne dla niego i, że takiw kobiety jak ja, które mają 5 pęcherzyków mają piecioraczki xd no jak on to mogl stwierdzić skoro raczej 5 na raz nie pęka i nie uwalnia komórek jajowych nie? Prosze o wyprowadzenie mnie z błędu bo jużaama nie wiem co mam myśleć:( jeden mowi o torbieli a drugi o piecioraczkach i komu tu wierzyć... a o pęcherzyku dominującym nie mówił... bo wszystkie 5 są podobnej wielkości i teraz nie wiem co dalej robić czy isc do 3 gina czy czekac... a chciałabym sprawdzić czy do owu dojdzie

Do góry