reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
A tak z ciekawości czy to normalne że ta tarczyca tak skacze że z 3,660 spadło w ciągu miesiąca na 0.888?
Ja tak miałam w styczniu. Ale wyniki robiłam tydzień po tygodniu, bo nie dowierzałam że mam tak wysokie TSH. Podejrzewałam błąd w laboratorium. TSH w pierwszym badaniu 3,285 a w drugim 1,68 i wszystkie pozostałe ft3 ft4 antytpo w normie.

Ja tak miałam w styczniu. Ale wyniki robiłam tydzień po tygodniu, bo nie dowierzałam że mam tak wysokie TSH. Podejrzewałam błąd w laboratorium. TSH w pierwszym badaniu 3,285 a w drugim 1,68 i wszystkie pozostałe ft3 ft4 antytpo w normie.
No właśnie, jak tarczyca dobrze reaguje na leczenie, to nawet dobrze ze tak szybko spada. Tak myśle. Mi tez w 1 miesiąc spadło z około 4.38 na 1. 38

Dziewczyny, ładnie przyszły mi wyniki . Testosteron 45,10 ( norma 6-82). DHEA 156 ( norma 75-370), androstendion jeszcze czekam, prolaktyna w 5 dniu cyklu 22,40 ( norma 4,79-23,3). Zastanawia mnie ta prolaktyna- niby w granicach normy, ale jednak przy tej górnej granicy i się zastanawiam czy nie jest ciut za wysoka. Bo te normy laboratoryjne czasami nijak się maja do rzeczywistości przy staraniach o fasolkę. Dodam tylko, ze niestety przed badaniem spałam około 5 h, bo inaczej się nie dało :/. Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Dziewczyny, ładnie przyszły mi wyniki . Testosteron 45,10 ( norma 6-82). DHEA 156 ( norma 75-370), androstendion jeszcze czekam, prolaktyna w 5 dniu cyklu 22,40 ( norma 4,79-23,3). Zastanawia mnie ta prolaktyna- niby w granicach normy, ale jednak przy tej górnej granicy i się zastanawiam czy nie jest ciut za wysoka. Bo te normy laboratoryjne czasami nijak się maja do rzeczywistości przy staraniach o fasolkę. Dodam tylko, ze niestety przed badaniem spałam około 5 h, bo inaczej się nie dało :/. Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Krótki sen mógł wpłynąć na taką prolaktynę. W jej przypadku ważne jest wszystko, nawet to czy odpoczęłaś po przyjściu do laboratorium przed pobraniem krwi ;)

reklama
Krótki sen mógł wpłynąć na taką prolaktynę. W jej przypadku ważne jest wszystko, nawet to czy odpoczęłaś po przyjściu do laboratorium przed pobraniem krwi ;)
Odpoczęłam po przyjściu, nawet za długo :/. Kolejka była spóźniona o 30 min. Wiec się denerwowałam trochę 😕. Ale maradze się jeszcze z endo i gin i pewnie za miesiąc jeszcze raz zrobię.

Do góry