reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jest możliwość żeby wszystko 5 pękły. Pięcioraczki rodzą się również i z niestymulowanych cykli. Dziwne, że co gin to inna opinia. Patrzysz na usg jak masz robione? Ja zawsze spoglądam na monitor [emoji12]bynajmniej Mój gin tak ma ustawiony monitor, że wszystko widzę [emoji39]
Hej, tak czytam i mam pytanie... bylam u gina dzisiaj drugi raz bo wczoraj inny gin stwierdził, że mam torbiel 3 cm na prawym jajniku... cos nie chcialo mi sie wierzyc i poszlam do drugiego a ten na usg znalazł 5 pęcherzyków na tym prawym jajniku bez żadnej torbieli i pytal sie mnie czy mialam w tym cyklu stymulacje bo to dziwne, że jest ich az 5, a z tego co ja wiem to może byc ich wiele ale jeden zazwyczaj jest dominujący. Pytał kilka razy bo to dziwne dla niego i, że takiw kobiety jak ja, które mają 5 pęcherzyków mają piecioraczki xd no jak on to mogl stwierdzić skoro raczej 5 na raz nie pęka i nie uwalnia komórek jajowych nie? Prosze o wyprowadzenie mnie z błędu bo jużaama nie wiem co mam myśleć:( jeden mowi o torbieli a drugi o piecioraczkach i komu tu wierzyć... a o pęcherzyku dominującym nie mówił... bo wszystkie 5 są podobnej wielkości i teraz nie wiem co dalej robić czy isc do 3 gina czy czekac... a chciałabym sprawdzić czy do owu dojdzie

reklama
Hej, tak czytam i mam pytanie... bylam u gina dzisiaj drugi raz bo wczoraj inny gin stwierdził, że mam torbiel 3 cm na prawym jajniku... cos nie chcialo mi sie wierzyc i poszlam do drugiego a ten na usg znalazł 5 pęcherzyków na tym prawym jajniku bez żadnej torbieli i pytal sie mnie czy mialam w tym cyklu stymulacje bo to dziwne, że jest ich az 5, a z tego co ja wiem to może byc ich wiele ale jeden zazwyczaj jest dominujący. Pytał kilka razy bo to dziwne dla niego i, że takiw kobiety jak ja, które mają 5 pęcherzyków mają piecioraczki xd no jak on to mogl stwierdzić skoro raczej 5 na raz nie pęka i nie uwalnia komórek jajowych nie? Prosze o wyprowadzenie mnie z błędu bo jużaama nie wiem co mam myśleć:( jeden mowi o torbieli a drugi o piecioraczkach i komu tu wierzyć... a o pęcherzyku dominującym nie mówił... bo wszystkie 5 są podobnej wielkości i teraz nie wiem co dalej robić czy isc do 3 gina czy czekac... a chciałabym sprawdzić czy do owu dojdzie
Jasne, że 5raczki się zdarzają. Wystarczy spojrzeć ostatnio na wlkp 🤷‍♀️ ale ciężko mi powiedzieć co się dzieje u Ciebie 🤷‍♀️ to są 2 bardzo skrajne opinie. Ja na USG zawsze słyszę który jest dominujący i zawsze po dostaje foteczke 😅 jedynie co mogę napisać, to ja na Twoim miejscu znalazłabym ginekologa z dobrym sprzętem i poszła. Jeśli nie czujesz potrzeby w tym cyklu to w następnym, jeśli w tym się nie uda 😏 torbiel czasami sama pęka przy okresie 😉

Witam wszystkich po długiej przerwie 👋🏻❤️
Miałam chwilę załamania po tym jak moja ginekolog rozłożyła ręce i stwierdziła że pora udać się do kliniki leczenia niepłodności 🥺
A co gorsza dobił mnie fakt że podczas rutynowych badań krwi wyszły złe wyniki i starania poszły w odstawkę bo nie wiadomo co się ze mną dzieje 😞
Powtórzyłam też badanie tsh zgodnie z tym co sugerowaliście i nie wiem jak to zinterpretować 😬Pomożecie? Wizytę u endo mam za tydzień i nie wiem czy iść czy jest okey 😅

Załączniki

• IMG_20210210_081548.jpg
    IMG_20210210_081548.jpg
    311,9 KB · Wyświetleń: 99
Miałam chwilę załamania po tym jak moja ginekolog rozłożyła ręce i stwierdziła że pora udać się do kliniki leczenia niepłodności 🥺
A co gorsza dobił mnie fakt że podczas rutynowych badań krwi wyszły złe wyniki i starania poszły w odstawkę bo nie wiadomo co się ze mną dzieje 😞
Powtórzyłam też badanie tsh zgodnie z tym co sugerowaliście i nie wiem jak to zinterpretować 😬Pomożecie? Wizytę u endo mam za tydzień i nie wiem czy iść czy jest okey 😅
Hej Liwia, wiesz co, tak patrzę na twoje wyniki i lekarzem nie jestem, ale według mnie nie widzę rzadnych nieprawidłowości 🤷‍♀️. TSH jest ładnie poniżej 1, FT4 tez jest w granicach, to samo FT3. Oczywiście trzeba zawsze skonsultować z endo, ale wszystko według mnie jest ok.

Jest nieźle, ale do Endo idź 🙂

reklama
Hej Liwia, wiesz co, tak patrzę na twoje wyniki i lekarzem nie jestem, ale według mnie nie widzę rzadnych nieprawidłowości 🤷‍♀️. TSH jest ładnie poniżej 1, FT4 tez jest w granicach, to samo FT3. Oczywiście trzeba zawsze skonsultować z endo, ale wszystko według mnie jest ok.
W grudniu tsh wyszło 3,660 i właśnie dziewczyny poleciły bym rozszerzyła badanie o ft3, ft4.
Właśnie lekarz rodzinny też stwierdził że jest okey ale zawsze też wolę tutaj zapytać ☺️ dziękuję za odpowiedź! 😘

Do góry