reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny jestem w 7dc. Mam cykle 28-29 dni, a od końca okresu mam bardzo płodny śluz. Zrobiłam test owulacyjny i jest pozytywny. Testowa ciemniejsza od kontrolnej. To jest w ogóle możliwe. Tak mnie mój organizm robi w jajo?😱 Mierzę temperaturę zobaczymy za kilka dni co to za cuda-wianki🙃

reklama
Ja jestem w drugim cyklu z lametta, ale biorę 2-6dc. W pierwszym cyklu stymulowanym pęcherzyk urósł i pękł. Teraz jestem w drugim cyklu i owulacja mi się przesunęła, byłam wczoraj na monitoringu to pęcherzyk miał 23mm (15dc) dziś testy owu pozytywne, ale czy pęcherzyk pęknie...🤷🏻‍♀️Duphaston biorę 16-25dc. Na mnie lametta działa jeżeli chodzi o wzrost pęcherzyka. Biorę jeszcze dodatkowo formetic na IO.
Dziękuje za wiadomość- poprawiłas mi nastrój 😘

Ja tak miałam w tym cyklu. Poprzedni 27 dni. Ten w 8dc owulacja. Flo wyliczyło więc że cykl będzie 23 dniowy. I 23 dc pozytywny test ciążowy. Trzymam kciuki żebyś miała tak samo [emoji173][emoji173][emoji173]
Dziewczyny jestem w 7dc. Mam cykle 28-29 dni, a od końca okresu mam bardzo płodny śluz. Zrobiłam test owulacyjny i jest pozytywny. Testowa ciemniejsza od kontrolnej. To jest w ogóle możliwe. Tak mnie mój organizm robi w jajo?[emoji33] Mierzę temperaturę zobaczymy za kilka dni co to za cuda-wianki[emoji854]

Też czytałam o Castagnus 🤔 z tego co widzę to bardzo dużo osób chwali, jeśli chodzi o niewielkie odstępstwa od normy.
Zastanawiałam się właśnie czy przy niezbyt podwyższonej prolaktynie ( u mnie 33, przy normie 27) nie możnaby spróbować najpierw z nim, ale jak mówisz, że powinna być ok 20, to chyba jednak mam jej trochę za dużo.. 😂
Odezwij się jak będziesz się czuła po tabletkach, które dostałaś! 😊
dziś pierwsza dawkę wezmę na noc, a za tydzień muszę mieć wyniki zrobione to zrobię przy okazji ten może coś się ruszy choć wątpię 🤣 i zapytam się endo jak będę o ten costagnus ☺️

dziś pierwsza dawkę wezmę na noc, a za tydzień muszę mieć wyniki zrobione to zrobię przy okazji ten może coś się ruszy choć wątpię 🤣 i zapytam się endo jak będę o ten costagnus ☺️
Jak w końcu dodzwonię się, żeby umówić się do mojego gina 😂😂 to też zapytam.
A dostinex przepisał ci gin czy endo? Bo już nie wiem do którego bardziej z tym uderzać, a za bardzo u mnie nie ma takich co mają podwójną specjalizację 😁
Z ciekawości, czy przy okazji prolaktyny nie masz problemów z niedoczynnością tarczycy? Bo u mnie chyba jedno wynika z drugiego :/

Drugi
Ale na pierwszym nie dotarłam na kolejna wizytę sprawdzić Czy pękł bo dopadło mnie przeziębienie - wiec zrobiłam progesteron który wyszedł bliski 7.
Lekarz kazał mi brać duphaston od dzisiaj przez 10 dni - aby się cykl nie rozlegulowal
I od kolejnego cyklu mam brać lamette od 2 do 7 dc i przyjść na monitoring w 12 dc😶
Czy jest tu ktoś kto brał lamette- są efekty??napiszcie
Ja brałam letrozol to ten sam skład i mam dwoje dzieci z niego, przy pierwszym wystarczyła jedna tabletka od 3-7 dc a przy drugim trzeba było wiekszyc dawkę do dwóch tabletek dziennie. Teraz staram się trzeci cykl z tym lekiem o trzecie dziecko 😁
Hej dziewczyny musze się zapytać bo zwariuję pytanie do dziewczyn które poroniły ile czekałyście na @ ja poroniłam 15 grudnia i do dzisiaj jej nie mam i czy jest możliwość zajścia w ciążę zaraz po poronieniu jak jeszcze @ nie było?
Mój cykl po poronieniu trwał 36 dni ale mam koleżankę która zaszła od razu po poronieniu w ciążę , tzn nie doczekała pierwszej miesiączki po poronieniu :-)

Zaczynam właśnie 33 dc, 16 dpo, okresu jeszcze nie mam (ale jestem przekonana, że już lada moment) a testy wychodzą negatywne 🙃
Chciałabym od nowego cyklu zacząć stosować macę, znalazłam taką by była z Peru, pozwolę sobie wkleić link (jeśli nie można to za moment usunę), jednak bardzo zastanawia mnie cena i czy to faktycznie to..
Czy taka maca się nadaje, czy któraś z Was ją stosowała albo jaką polecacie? Od kolejnego cyklu chcę wdrożyć kilka nowych rzeczy i chciałabym by było jak najlepiej a naczytałam się o "cudowności" tego korzenia 🥰

reklama
Jak w końcu dodzwonię się, żeby umówić się do mojego gina 😂😂 to też zapytam.
A dostinex przepisał ci gin czy endo? Bo już nie wiem do którego bardziej z tym uderzać, a za bardzo u mnie nie ma takich co mają podwójną specjalizację 😁
Z ciekawości, czy przy okazji prolaktyny nie masz problemów z niedoczynnością tarczycy? Bo u mnie chyba jedno wynika z drugiego :/
mi zapisała endokrynolog ale wydaje mi się ze ginekolog tez to zaleci. Mam niedoczynnosc i hashimoto, niedoczynnosc mała bo 2,8 max osiągała ale tendencja jest a staram się dojść do 1 i zobaczymy czy to nam wychodzi po zwiększeniu dawki. Właśnie czytałam kiedyś tez, ze jedno łączy się z drugim 😬 jestem ciekawa co jeszcze się człowiek po drodze o sobie dowie 🤷‍♀️🤣

Do góry