reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Wczoraj po pracy byłam tak zmęczona (dziwne, bo pracuje biurowo i nigdy tak nie miałam), że położyłam się po powrocie, około 19 i wstałam dzisiaj o 8 rano! 13 godzin snu. Poza tym od jakiegoś czasu mam przypływy gorąca, temperatura od 36,9 do 37,3 st. Nie wiem czy to choroba, czy coś innego :p:p Jestem w 25dc. Zwykle trwają 27-29dni. Nie wiem kiedy dokładnie miałam owulacje, bo tego nie monitoruje. Zrobiłam dzisiaj rano test po tym długim śnie i po 3 minutach wyszło to:
Zobacz załącznik 1232602
Czy to w ogóle jest możliwe, żeby prze terminem @ była taka kreska czy to raczej cień?!
Powtórz jutro rano, bo te kreski są jakieś dziwnie rozlane. Trzymam kciuki [emoji1695]

reklama
Co to znaczy, że po metforminie umierasz? Też lekarz mi zalecił formetic 500, od kilku dni przyjmuje i za każdym razem po przyjęciu mam okropne wzdęcia i skręcanie jelit. Mam nadzieję, że minie.

Tez biorę formetic - już jakiś 4 miesiąc i w sumie chyba przyzwyczaiłam się, ale na początku była masakra. Moja znajoma brała metformine pod inna nazwa i czuła się okropnie, oprócz wzdęc, miała zawroty głowy itp, wiec formetic nie taki najgorszy.

Witajcie 😁
Od jakiegoś czasu Was podczytuje. A teraz chciałabym się przyłączyć.
Mam 35 lat (rocznikowo). Staramy się o pierwsze dziecko.
Antykoncepcję odstawiliśmy w grudniu. W pierwszym cyklu nie kochaliśmy się w okresie około owulacji. Ale od stycznia bardzo się staramy 😁 Aktualnie mam 16dc. Owulacja wg aplikacji powinna być w 18dc. Co wydaje się wielce prawdopodobne patrząc na temperaturę.
Trzymam za Was mocno kciuki.

Witajcie 😁
Antykoncepcję odstawiliśmy w grudniu. W pierwszym cyklu nie kochaliśmy się w okresie około owulacji. Ale od stycznia bardzo się staramy 😁 Aktualnie mam 16dc. Owulacja wg aplikacji powinna być w 18dc. Co wydaje się wielce prawdopodobne patrząc na temperaturę.
Cześć fajnie, że się do Nas odezwałaś 😁 My również za Ciebie będziemy trzymać kciuki ✊✊

No to trzymamy kciuki[emoji4]
Witajcie [emoji16]
Antykoncepcję odstawiliśmy w grudniu. W pierwszym cyklu nie kochaliśmy się w okresie około owulacji. Ale od stycznia bardzo się staramy [emoji16] Aktualnie mam 16dc. Owulacja wg aplikacji powinna być w 18dc. Co wydaje się wielce prawdopodobne patrząc na temperaturę.

Hej 😊 U mnie dziś 13 dc i przypuszczam, że wczoraj była owu. Działaliśmy, także mam nadzieję, że będą pozytywne efekty 💪💪 Ja strasznie się nakręcałam w listopadzie i grudniu, więc rozczarowania były duże, ale w tym cyklu jestem jakaś szczęśliwsza, chyba poukładałam sobie w końcu w głowie, że nawet jeśli jeszcze trochę dłużej będziemy we dwoje, to i tak jest pięknie 💛 Miłego weekendu dla Was! 😘

Co to znaczy, że po metforminie umierasz? Też lekarz mi zalecił formetic 500, od kilku dni przyjmuje i za każdym razem po przyjęciu mam okropne wzdęcia i skręcanie jelit. Mam nadzieję, że minie.
Na samym początku mialam okropne wzdęcia, nudności, zdarzały się wymioty, biegunka i jadłowstręt. Od tego wszystkiego bylo po prostu słabo 🙊🙈
Ale minęło u mnie po paru tygodniach, najpierw brałam 1x1 po 850 ale docelowo mialam brac 2x1 i udało mi się wejść juz na ten poziom, ale było bardzooo ciężko u mnie. Kluczowe mi się wydaje, przynajmniej u mnie, było i jest, zazywanie po posiłku, a nie w trakcie albo przed.
500 raz dziennie to trochę mala dawka z tego co wiem, ponoc przy 850 x2 sa efekty, mozna brać nawet 3x1 po 850 ale nie muszę jak narazie i przede wszystkim nie chce 😆
Dodam że nie mam najgorszych wyników z IO :)

reklama
Ciąży na pewno nie będzie widać, jedynie rozpulchnioną macice ale ona taka jest również przed @ także w kwestii ewentualnej ciąży niczego się nie dowiesz z usg przed terminem @. Jedynie badanie z krwi beta hcg może Ci coś podpowiedzieć.
Ohh no cóż 🤷🏼‍♀️ Pozostaje czekać zatem do 06/02 albo poproszę o skierowanie na betę :) dzisiaj jestem jakaś wyjątkowo spokojna w tym temacie wiec może nawet wytrzymam do terminu @ z testowaniem 😝

Do góry