reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Haha nawet moje się chowają na samą myśl to co dopiero u mężczyzny. Oni są tak wrażliwi, że jak kiedyś byłam w kinie na filmie, w którym wycinali facetowi jajko to wszyscy zaciskali zęby i przymykali oczy. 😁
Tak to prawda, ale powiem Ci, że ja podobnie reaguję na sceny gwałtów lub molestowania w filmach, nie mogę na to patrzeć dosłownie, zamykam oczy i strasznie się stresuje 😳

reklama
U mnie jutro 13 dzień po owulacji myślicie ze test ciążowy mógłby coś wykazać ? Czy są tutaj dziewczyny, ktore testowały tak wcześnie ? Liczę ze zobaczę chociaż cień kreski :( muszę podjąć trudna decyzje w pracy związana z odejściem - jeśli udało się w tym cyklu decyzja będzie prostsza

Po pierwsze bardzo się cieszę, że zdecydowaliście się tak szybko na badanie nasienia, zobacz ile czasu już zaoszczędziliście! ☺️ A dlaczego tak gwałtownie chcecie zacząć odrazu od in vitro? Może warto jeszcze najpierw pomyśleć nad inseminacja? Z tego co kojarzę, żeby podejść do in vitro trzeba spełnić parę warunków i jednym z nich jest właśnie parę nieudanych inseminacji (nie jestem pewna na 100% czy mówię prawdę)
6-8 miesięcy? To bardzo długo, zazwyczaj lekarze mówią że do 3 miesięcy powinno się poprawić 🤔

Dlatego warto wszystko sprawdzić zanim pojawią się starania, żeby wiedzieć na czym się stoi.. Być może z In vitro rzeczywiście trzeba spróbować najpierw inseminacji ale teoretycznie te szanse nie są jakoś ekstremalnie zwiększone, sperma cały czas jest taka sama a ten zabieg też kosztuje. 🙁 chodzi o to, że nigdy nikt nie da nam gwarancji, że się uda, jakość może się poprawić ale nie musi, nawet po 8 miesiącach. Myślę, żeby spróbować samymi suplementami takimi jak Fertilman plus, po 3 miesiącach zrobimy badania i zobaczymy czy cokolwiek drgnęło, jeżeli nie, to pomyślimy o jakimś wspomagaczu.. 🙁 dziewczyny uciekam póki co z forum, muszę trochę odpocząć psychicznie. Mamy jeszcze problemy prywatne, związane z mieszkaniem, rozprawy w sądzie na karku. Rok zaczął się dla nas tragicznie, mieliśmy nadzieję, że karta w końcu się odwróciła a tu problem za problemem i końca nie widać.

Życzę Wam dużo dużo zdrówka, tylko pozytywnych testów i spokoju. Wpadnę czasem pooglądać te Wasze testy z dwoma kreskami jeżeli nie macie mi tego za złe 😊 buziaki

Dlatego warto wszystko sprawdzić zanim pojawią się starania, żeby wiedzieć na czym się stoi.. Być może z In vitro rzeczywiście trzeba spróbować najpierw inseminacji ale teoretycznie te szanse nie są jakoś ekstremalnie zwiększone, sperma cały czas jest taka sama a ten zabieg też kosztuje. 🙁 chodzi o to, że nigdy nikt nie da nam gwarancji, że się uda, jakość może się poprawić ale nie musi, nawet po 8 miesiącach. Myślę, żeby spróbować samymi suplementami takimi jak Fertilman plus, po 3 miesiącach zrobimy badania i zobaczymy czy cokolwiek drgnęło, jeżeli nie, to pomyślimy o jakimś wspomagaczu.. 🙁 dziewczyny uciekam póki co z forum, muszę trochę odpocząć psychicznie. Mamy jeszcze problemy prywatne, związane z mieszkaniem, rozprawy w sądzie na karku. Rok zaczął się dla nas tragicznie, mieliśmy nadzieję, że karta w końcu się odwróciła a tu problem za problemem i końca nie widać.

Życzę Wam dużo dużo zdrówka, tylko pozytywnych testów i spokoju. Wpadnę czasem pooglądać te Wasze testy z dwoma kreskami jeżeli nie macie mi tego za złe 😊 buziaki
Trzymaj się kochana, życzę Ci jak najlepiej! Oby wszystko się Wam poukładało w życiu ❤️✊

Zalecenie lekarza[emoji16] Nam między innymi i to pomogło [emoji38]wiadomo, że nie ma to być woda jak podczas morsowania [emoji4]no to też tylko przez chwilkę
Czytałam badania na ten temat. I faktycznie przynosi to efekty
A tego to nie wiem, a czy to nie za duża różnica temperatur? Biedne się jeszcze przestraszą i pochowają [emoji28] chyba tylko dla odważynych taka kąpiel [emoji3063]

U mnie jutro 13 dzień po owulacji myślicie ze test ciążowy mógłby coś wykazać ? Czy są tutaj dziewczyny, ktore testowały tak wcześnie ? Liczę ze zobaczę chociaż cień kreski :( muszę podjąć trudna decyzje w pracy związana z odejściem - jeśli udało się w tym cyklu decyzja będzie prostsza
Widzę, że nie tylko ja mam decyzje do podjęcia o odejściu. Tylko u mnie to aż zal odejść bo lubie swoją pracę, ale chciałabym coś zmienić. A gdzie indziej nie dostanę takiej umowy jak mam teraz... więc póki co próbuje z dzieckiem 😅😍 Ja na Twoim miejscu bym poczekała do okresu. A jeśli już to może bete bym zrobiła.

reklama
Kochana ile kobiet, tyle przypadków jednej wyszedł parę dni przed terminem @ a drugiej nawet w dniu planowanej @ nie wyjdzie a będzie w ciąży 😉 jeśli Cię to uspokoi to testuj a jeśli znajdziesz w sobie siłę żeby poczekać to też będzie dobrze 😉 a czemu chcesz odejść? Jeśli mogę spytać oczywiście

Do góry