reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Kochana ile kobiet, tyle przypadków jednej wyszedł parę dni przed terminem @ a drugiej nawet w dniu planowanej @ nie wyjdzie a będzie w ciąży 😉 jeśli Cię to uspokoi to testuj a jeśli znajdziesz w sobie siłę żeby poczekać to też będzie dobrze 😉 a czemu chcesz odejść? Jeśli mogę spytać oczywiście
Praca choć bardzo dobrze płatna kosztuje mnie wiele stresów :(

reklama
Dziewczyny, za tydzień wybieram się do endokrynologa z powodu skoku tsh. Czy warto zrobić jeszcze jakieś inne badania przed tą wizyta oprócz takich podstaw jak tsh, ft3, ft3, atpo, atg, prolaktyna?

Witajcie Drogie Dziewczyny :)
Chciałam Was prosić o radę. Tydzień temu byłam u ginekologa, lekarka powiedziała, że na jej oko owulacja odbędzie się za około 3 dni, tj. niedziela. Test owulacyjny pozytywny wyszedł także w niedzielę. I tutaj moje pytanie, czy jest sens dzisiaj udać się na wizytę? Pani doktor mówiła, że ze względu na plamienia w drugiej połowie poprzedniego cyklu można też przyjrzeć się właśnie tej drugiej połowie na USG, dziś 18dc. Myślicie, że warto i mogę się czegoś dowiedzieć? Badanie nie zaszkodzi w razie gdyby się tym razem udało? Staramy się od listopada.

Witajcie Drogie Dziewczyny :)
Chciałam Was prosić o radę. Tydzień temu byłam u ginekologa, lekarka powiedziała, że na jej oko owulacja odbędzie się za około 3 dni, tj. niedziela. Test owulacyjny pozytywny wyszedł także w niedzielę. I tutaj moje pytanie, czy jest sens dzisiaj udać się na wizytę? Pani doktor mówiła, że ze względu na plamienia w drugiej połowie poprzedniego cyklu można też przyjrzeć się właśnie tej drugiej połowie na USG, dziś 18dc. Myślicie, że warto i mogę się czegoś dowiedzieć? Badanie nie zaszkodzi w razie gdyby się tym razem udało? Staramy się od listopada.
Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć o ewentualnej ciąży to niczego się nie dowiesz bo jest za wcześnie, jeszcze mogło nie dojść do zagnieżdżania o ile doszło do zapłodnienia. Ale jeśli gin sugerowała, że lepiej przyjrzeć się drugiej fazie ze względu na plamienia to idź, badanie nie zaszkodzi.

Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć o ewentualnej ciąży to niczego się nie dowiesz bo jest za wcześnie, jeszcze mogło nie dojść do zagnieżdżania o ile doszło do zapłodnienia. Ale jeśli gin sugerowała, że lepiej przyjrzeć się drugiej fazie ze względu na plamienia to idź, badanie nie zaszkodzi.
Właśnie o sprawdzenie czy w ogóle doszło do owulacji i czy druga połowa cyklu jest ok mi chodziło :) Bardzo dziękuję!

reklama
Do góry