reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, jestem załamana. Odebraliśmy dziś wyniki badań męża nasienia, diagnoza asthenozoospermia, morfologia 0%. Jedziemy w trybie ekspresowym na wizyte u androloga, na 19. Nie mam pojęcia czy możemy to jeszcze jakoś poprawić, suplementować. Dziewczyny, staramy się 6 miesięcy, cieszę się jedynie, że wiemy tak szybko.. Badajcie siebie i partnerów, sprawdzajcie na czym stoicie bo szkoda tracić czasu...

Jeżeli któraś z Was miała podobny problem, styczność z czymś takim, partner choruje na to, piszcie mi proszę co możemy z tym zrobić, aby zostać rodzicami 😭

reklama
Mam 39 lat i jedno poronienie w 6tygodniu w maju zeszłego roku za sobą. Od września zeszłego roku jestem na clo i duphastonie, a od listopada dodatkowo na ovitrelle. Mam niedoczynnosc tarczycy i biorę eurhyrox 25. Dodatkowo mam hiperprolaktynemie ale niezbyt wysoka, no niecałe 23. W tym miesiącu miałam robione hsg i wszystko drożne. A ciąży ani widu ani słychu🥺dzisiaj miałam zrobić test no i wyszedł negatywnie😰to już kolejny miesiąc bez rezultatu i już nawet nie mam siły płakać😰lekarka sugeruje inseminacje w następnym cyklu. Mąż przebadany i jakoś dobra. Diabli wiedza o co chodzi😢
Witaj, chciałabym się dopytać o prolaktyne, ja mam ostatnie badanie z wynikiem 21,93 (limit 5,18-26,53),dopiero teraz idę z tym wynikiem do ginka, bo miałam dwa cykle stymulowane i kazała po nich dopiero przyjść, a badanie robiłam 7dpo, przestrzegałam wszystkich zaleceń przed badaniem.. Mieścił się w normie i nie myślałam nad tym, a jest bliski Twojemu wynikowi 🙄

Ile dni wstrzemięźliwości mieliście przed badaniem?
Dziewczyny, jestem załamana. Odebraliśmy dziś wyniki badań męża nasienia, diagnoza asthenozoospermia, morfologia 0%. Jedziemy w trybie ekspresowym na wizyte u androloga, na 19. Nie mam pojęcia czy możemy to jeszcze jakoś poprawić, suplementować. Dziewczyny, staramy się 6 miesięcy, cieszę się jedynie, że wiemy tak szybko.. Badajcie siebie i partnerów, sprawdzajcie na czym stoicie bo szkoda tracić czasu...

Jeżeli któraś z Was miała podobny problem, styczność z czymś takim, partner choruje na to, piszcie mi proszę co możemy z tym zrobić, aby zostać rodzicami [emoji24]

Dołączam się. 5 dni do @ i już się stresuję. Czuję ciągnięcie w podbrzuszu jak przed @, temperatura utrzymuje się o 0,5 stopnia powyżej normalnej. Mamy córeczkę już o którą też walczyliśmy i teraz już czasem czuje, że nie mam na to sily. Od 4 miesięcy biorę eutyrox 25 i inofem.

Witaj☺️
Robiłaś już jakieś badania? Hormony , drożność, nasienie, monitoring owu?
Drożność jest, nasienie ok, monitoring co miesiąc, rezerwa tez dobra jak na moje 39 lat
Witaj, chciałabym się dopytać o prolaktyne, ja mam ostatnie badanie z wynikiem 21,93 (limit 5,18-26,53),dopiero teraz idę z tym wynikiem do ginka, bo miałam dwa cykle stymulowane i kazała po nich dopiero przyjść, a badanie robiłam 7dpo, przestrzegałam wszystkich zaleceń przed badaniem.. Mieścił się w normie i nie myślałam nad tym, a jest bliski Twojemu wynikowi 🙄
moja gin powiedziała, ze norma wynosi max 20 jeśli starasz się o dziecko. Biorę dostinex 0,5 tabletki raz na 2 tygodnie

Drożność jest, nasienie ok, monitoring co miesiąc, rezerwa tez dobra jak na moje 39 lat

moja gin powiedziała, ze norma wynosi max 20 jeśli starasz się o dziecko. Biorę dostinex 0,5 tabletki raz na 2 tygodnie
Dzięki za odpowiedź, zobaczymy co moja mi odpowie, jak nic to będę drążyć, bo ona nie jest wylewna w słowach... Zawsze mówiła, że wszystko książkowo, a jak się okazało, że mąż ma dobre wyniki to kazała dwa cykle stymulować, żeby zaskoczylo w końcu... I się nie udało...

Jeżeli któraś z Was miała podobny problem, styczność z czymś takim, partner choruje na to, piszcie mi proszę co możemy z tym zrobić, aby zostać rodzicami 😭

Koniecznie daj znać co powiedział lekarz. Niestety nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia ale trzymam kciuki żeby udało się to poprawić! ✊

reklama

O niee, bardzo mi przykro 😔 ale spokojnie myślę, że może mąż da radę poprawić wyniki jakimiś suplementami, które zaleci androlog 🤔 ważne jest też żeby nie kąpał się w gorącej wodzie, nie kładł laptopa na nogach, nosił przewiewną bieliznę, ograniczył alkohol i inne używki jeśli np. pali to naprawdę może pomóc! Daj znać po wizycie!

Do góry