reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Szanse są, jutro podchodzimy do inseminacji, nie wiem czy jeśli się nie uda to będziemy próbować jeszcze kolejnych czy może już in vitro... Nasienie męża jest dość słabe.. Ale pracujemy nad tym, dieta witaminy itp. Dzisiaj miałam badanie i okazało się że poziom Lh jest za niski więc dostałam zastrzyk na pęknięcie, więc z owulacjątm też słabo.. Dzieci jeszcze nie mamy, skończę w tym roku 31 lat a z mężem razem jesteśmy już 11(w tym 5 lat po ślubie) :)
Trzymam kciuki, ja w środę miałam 1 raz inseminacje więc zostało czekanie. Nie spodziewałam się tego, ale po inseminacji wypatruje każdego dziwnego objawu, ukłucia i innych rzeczy w organizmie.. I ciągle zaczęłam myśleć czy się uda czy nie mimo że dopiero 2 dni minęły , chociaż raczej to co teraz mam w głowie nie wpływa pozytywnie...

reklama
Hej laski. Co sądzicie o takich wynikach? Robione w 2d.c.
Fsh 5,1
Amh 4,91
Lh 8,450
Przeciwciała przeciw tyreoglobulinie TGAb 0,7
Przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej MSAb 0,1

Trzymam kciuki, ja w środę miałam 1 raz inseminacje więc zostało czekanie. Nie spodziewałam się tego, ale po inseminacji wypatruje każdego dziwnego objawu, ukłucia i innych rzeczy w organizmie.. I ciągle zaczęłam myśleć czy się uda czy nie mimo że dopiero 2 dni minęły , chociaż raczej to co teraz mam w głowie nie wpływa pozytywnie...
Oo to trzymam kciuki aby się powiodło! Długo się starasz? Jakiś konkretny problem masz, że zdecydowałaś się na inseminację ? Ja uważam, że to czy zajdziesz w ciążę nie zależy od tego czy będziesz o tym myślała czy nie.. To jest normalne, że chcesz i wsłuchujesz się w ciało.. Moja koleżanka, która zaszła w ciążę, mówiła że gdyby faktycznie psychika miała wpływ to, w ciąży na pewno by nie była, bo w cyklu w którym się udało, po 4 latach o niczym innym nie myślała jak tylko o tym czy jest już w ciąży czy nie.

Hej laski. Co sądzicie o takich wynikach? Robione w 2d.c.
Fsh 5,1
Amh 4,91
Lh 8,450
Przeciwciała przeciw tyreoglobulinie TGAb 0,7
Przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej MSAb 0,1

Hej, nie wiem jak długo się staracie, czy macie jakieś problemy z zajściem natomiast widzę, że mamy podobny objaw, mianowicie różnica między fsh i lh nie powinna być większa niż około 1. Ja mam różnice ponad 2, muszę sprawdzić czy w moim przypadku to o czymś świadczy. Może to być np PCOS. Ale tak jak wspominałam trzeba to po prostu sprawdzić na wizycie u ginekologa, żeby określił jak jego zdaniem wyniki wyglądają. 🙂

Hej, nie wiem jak długo się staracie, czy macie jakieś problemy z zajściem natomiast widzę, że mamy podobny objaw, mianowicie różnica między fsh i lh nie powinna być większa niż około 1. Ja mam różnice ponad 2, muszę sprawdzić czy w moim przypadku to o czymś świadczy. Może to być np PCOS. Ale tak jak wspominałam trzeba to po prostu sprawdzić na wizycie u ginekologa, żeby określił jak jego zdaniem wyniki wyglądają. 🙂
Staramy się 3 lata. Problemem jestem ja. Mąż ma dobre wyniki nasienia. A jakie masz amh? :) z tego co czytam 4,91 jest duże i świadczy o pcos. Lecz dlaczego norma jest do ponad 13? :(

Staramy się 3 lata. Problemem jestem ja. Mąż ma dobre wyniki nasienia. A jakie masz amh? :) z tego co czytam 4,91 jest duże i świadczy o pcos. Lecz dlaczego norma jest do ponad 13? :(

Niestety, nie robiłam jeszcze AMH, także w tej kwestii nie pomogę. 🙁 Myśleliście z mężem o klinice leczenia niepłodności? Tam na pewno dostalibyście fachową pomoc i na pewno skierowano by Cię na odpowiednie badania celem zdiagnozowania PCOS. Pewna z dziewczyn podesłała mi tutaj badania, które jej pomogły w stwierdzeniu, czy dolega jej ta choroba, podeślę Ci jeżeli mogłoby Ci to pomóc. 🙂

Załączniki

• 2576B85F-AFF0-47B3-BA98-55F002FC51D4.jpeg
    2576B85F-AFF0-47B3-BA98-55F002FC51D4.jpeg
    168,7 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Ja witam się tutaj ze szpitalnego łóżka.
Niestety ciąża nie rozwinęła się tak jak powinna więc trzeba to zakończyć 😪
Mam nadzieję że szybko wrócę do formy i dołączone aktywnie do starań w 2021.

Bardzo mi przykro, trzymaj się Kochana, wracaj prędko do formy i do nas na staraczki. Jestem z Tobą 😘👍

Do góry