reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Niestety, nie robiłam jeszcze AMH, także w tej kwestii nie pomogę. 🙁 Myśleliście z mężem o klinice leczenia niepłodności? Tam na pewno dostalibyście fachową pomoc i na pewno skierowano by Cię na odpowiednie badania celem zdiagnozowania PCOS. Pewna z dziewczyn podesłała mi tutaj badania, które jej pomogły w stwierdzeniu, czy dolega jej ta choroba, podeślę Ci jeżeli mogłoby Ci to pomóc. 🙂
Dziękuję Ci słonko:* powiem Ci ze jakoś tak nie miałam parcia na dziecko i chyba było mi to na rękę że nie wychodziło. Jednak od roku to i mi się zachcialo :) i dopiero teraz poszłam do lekarza, nie do kliniki niepłodności, tylko do zwykłego ginekologa, z tym że prywatnie, bo wcześniej chodziłam na nfz i rok zajęło pani na nfz ustalenie bezowulacyjnych cykli :( teraz prywatnie lekarz właśnie zlecił badania krwi i w 21 dniu cyklu mam jeszcze kilka wyników do zrobienia i z tymi wynikami na wizytę. Dobrą opinię ma pod kontem właśnie takim, sama mówiła że mam się nie martwić bo już trochę tych dzieci '' zrobiła '' w życiu :D mam nadzieję że u mnie będzie tak samo. :)

Dziękuję Ci słonko:* powiem Ci ze jakoś tak nie miałam parcia na dziecko i chyba było mi to na rękę że nie wychodziło. Jednak od roku to i mi się zachcialo :) i dopiero teraz poszłam do lekarza, nie do kliniki niepłodności, tylko do zwykłego ginekologa, z tym że prywatnie, bo wcześniej chodziłam na nfz i rok zajęło pani na nfz ustalenie bezowulacyjnych cykli :( teraz prywatnie lekarz właśnie zlecił badania krwi i w 21 dniu cyklu mam jeszcze kilka wyników do zrobienia i z tymi wynikami na wizytę. Dobrą opinię ma pod kontem właśnie takim, sama mówiła że mam się nie martwić bo już trochę tych dzieci '' zrobiła '' w życiu :D mam nadzieję że u mnie będzie tak samo. :)

Nie ma za co. Trzeba być dobrej myśli. 🙂 przede mną również wizyta u ginekologa bo tak na 100% nie jestem pewna czy owulacja występuje. Niby testy owulacyjne kilka razy pozytywne, udało mi się złapać peak, bóle jajników również się pojawiają, śluz ale nawet to nie daje pewności. Chciałabym pójść w terminie okołoowulacyjnym, sprawdzić czy są pęcherzyki, rosną i pękają.. 😊

Właśnie wracamy☺️ z tego co mi mąż mówił było ok, bez problemu, ja jednak nawet nie mogłam wejść do budynku 🤷‍♀️ więc czekałam w samochodzie, po pół godziny wrócił, wyniki od 5 do 7 dni roboczych 😉
Ciężkie czasy żeby nawet nie można było wejść do budynku :/ no ale dobrze ze ma to już za sobą. Powiedz mi z tymi wynikami odrazu idziecie do lekarza ? Czy oni na tych wynikach badań piszą jakieś zalecenia typu konsultacja z lekarzem czy coś ?

Ciężkie czasy żeby nawet nie można było wejść do budynku :/ no ale dobrze ze ma to już za sobą. Powiedz mi z tymi wynikami odrazu idziecie do lekarza ? Czy oni na tych wynikach badań piszą jakieś zalecenia typu konsultacja z lekarzem czy coś ?
Wszytko zależy od tego jakie będą wyniki, ale jeśli wszystko będzie w normie to odpuścimy sobie wizytę u androloga (trzeba się osobno umówić) 😉 jeśli w tym cyklu się nie uda, to w kolejnym ja pójdę się przebadać i pójdę do ginekologa 😉

reklama
Wszytko zależy od tego jakie będą wyniki, ale jeśli wszystko będzie w normie to odpuścimy sobie wizytę u androloga (trzeba się osobno umówić) 😉 jeśli w tym cyklu się nie uda, to w kolejnym ja pójdę się przebadać i pójdę do ginekologa 😉
Kurcze, czasy takie ze dajcie spokoj... Dobrze ze na wyniki nie trzeba przez to czekac dluzej niz zwykle. Trzymam kciuki za ten miesiac!

Do góry