reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie ❤️ jest okej i psychicznie i fizycznie bałam się bardzo że będzie gorzej.
Teraz tylko mam nadzieję że uda sie farmakologicznie i nie czeka mnie zabieg.
Nastepnym razem bedzie lepiej! Nie chce pisać "widocznie nie ten czas" czy "dzieciatko wie kiedy sie pojawic" bo to glupie, ale mocno wspieram i tule! Obys uniknela zabiegu! 😘

Oo to trzymam kciuki aby się powiodło! Długo się starasz? Jakiś konkretny problem masz, że zdecydowałaś się na inseminację ? Ja uważam, że to czy zajdziesz w ciążę nie zależy od tego czy będziesz o tym myślała czy nie.. To jest normalne, że chcesz i wsłuchujesz się w ciało.. Moja koleżanka, która zaszła w ciążę, mówiła że gdyby faktycznie psychika miała wpływ to, w ciąży na pewno by nie była, bo w cyklu w którym się udało, po 4 latach o niczym innym nie myślała jak tylko o tym czy jest już w ciąży czy nie.
@Biedroneczka28 dajesz mi nadzieje z tym mysleniem o ciazy. 😅

Cześć dziewczyny, dzisiaj 40 dc a że bóle są dalej to wybrałam się do ginekologa w przychodzi na NFZ,kobieta nieczula podczas badania ale stwierdziła zapalenie przydatkow, dostałam doxycyclinum antybiotyk i diclac, dala skierowanie na badania beta, morfologia,mocz,crp na poniedziałek a we wtorek mam przyjść bo nie wyklucza ciąży i dlatego nie dala mi nic na wywołanie okresu, czy zapalenie przydatkow może opóźnić okres? A skoro tego nie wyklucza to czemu dala akurat ten antybiotyk? Dopiero w domu doczytałam że jest szkodliwy, nie nakręcam się ciąża tylko się zastanawiam i nie wiem

Obgadam na pewno. Wlasnie ja nigdy nie mialam plamien w srodku cyklu, wtedy na pewno bym zwrocila wieksza uwage na progesteron

Ja plamilam kilka dni przed miesiączka, od połowy ubiegłego roku coraz bardziej te plamienia zbliżały się do owu , wiec się wydłużały. Nikt wcześniej tego z progiem nie łączył, jeden gin bez badań stwierdził ze widać taka moja natura [emoji2368] na szczęście wróciłam do kogoś sprawdzonego kto zaczął coś w tym kierunku działać a nie olewać wszystko co się dzieje [emoji12] trzymam kciuki!!

Cześć dziewczyny, dzisiaj 40 dc a że bóle są dalej to wybrałam się do ginekologa w przychodzi na NFZ,kobieta nieczula podczas badania ale stwierdziła zapalenie przydatkow, dostałam doxycyclinum antybiotyk i diclac, dala skierowanie na badania beta, morfologia,mocz,crp na poniedziałek a we wtorek mam przyjść bo nie wyklucza ciąży i dlatego nie dala mi nic na wywołanie okresu, czy zapalenie przydatkow może opóźnić okres? A skoro tego nie wyklucza to czemu dala akurat ten antybiotyk? Dopiero w domu doczytałam że jest szkodliwy, nie nakręcam się ciąża tylko się zastanawiam i nie wiem
Jakaś dziwna ta doktor. Dala antybiotyk wiedzac ze jest szkodliwy mimo ze nie wyklucza ciazy? Jezu, wspolczuje ze na nią natrafiłaś! Nie masz mozliwosci zrobienia jutro Bety?

Nawet w ciąży jeśli kobieta choruje lekarz dokonuje wyboru co jest większym ryzykiem - podać lek, który wyleczy matkę ale może (nie musi) wpłynąć na dziecko, czy jednak leku nie podać z możliwością poważnych powikłań dla matki zagrażających zdrowiu i życiu [emoji6] myśle ze dlatego dostałaś antybiotyk. Nie ma pewności czy ciąża jest, a jeśli jest to jednak powikłania są dość problematyczne.

reklama
Do góry