reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Chciałam zrobić takie coś kompleksowe badania, jeszcze przed wizytą u lekarza - planuję za 2 tygodnie iść, już z jakimiś badaniami zrobionymi, żeby zacząć monitoring w tym cyklu już, to mogę też poprosić o skierowanie o tę bardziej specjalistyczne badania. Toxo, cytomegalia, różyczka to takie standardowe I polecane badania, ale czy absolutnie konieczne?
Ja bym te hormony sobie odpuściła, zobaczyła najpierw te glukozę i insulinę z obciążeniem - te badanie dużo wnosi. Ja osobiście AMH miałam robione dopiero po roku. Niektóre badania miałam robić w 3-5 d.c a inne około 20-23 d.c i wtedy badania dają pełen obraz cyklu. Ważne jest też żeby robić je w jednym cyklu, więc może być tak, że potem będziesz musiała je jeszcze raz zrobić. Ja bym zaczęła od znalezienia dobrego lekarza i słuchała co on rodzi. Jeżeli chodzi o Warszawę to mam super panią doktor, nie zamieniłabym jej na żadną inną :)

reklama
Cześć dziewczyny! I ja pozwolę sobie do was dołączyć :) . Mam 36 lat, córkę prawie 10 lat z nieformalnego związku, mąż ma syna 17 lat też z wcześniejszego związku. Od roku jesteśmy małżeństwem i zapragnęliśmy mieć jeszcze jedno wspólne dzieciątko :) . Staramy się od 4 miesięcy, 26dc. Początkiem listopada przeszłam Covid - i od tego momentu moje cykle które zawsze były 28 dniowe - zwariowały - są 32-33 dniowe, okres zdaje się być bardziej kłopotliwy. Przez pierwsze 2 cykle robiłam testy owulacyjne- nigdy nie wyszły pozytywne więc zwątpiłam i zaprzestałam. Wizytę u ginekologa mam 8 lutego - czeka mnie przegląd i cytologia. Mam nadzieję nie nabyć się tu zbyt długo ;) . Pozdrawiam wszystkich i życzę 2 kresek w najbliższym cyklu!

Ja będę testować dopiero na koniec tygodnia, a nie wiem czy nie lepiej na początku przyszłego 😏 nie wiem jak nie myśleć. Ja mam tak, że raz myślę, że się udało, a za chwilę nie ma sobie coś wkręcać i poczekamy na @. Zobaczymy.

Ja będę testować dopiero na koniec tygodnia, a nie wiem czy nie lepiej na początku przyszłego 😏 nie wiem jak nie myśleć. Ja mam tak, że raz myślę, że się udało, a za chwilę nie ma sobie coś wkręcać i poczekamy na @. Zobaczymy.
Ja podobnie, falami do mnie to napływa. Raz nadzieja, że może właśnie się udało i coś we mnie kiełkuje, a potem, że pewnie znowu przyjdzie miesiączka i znowu nadzieja pryśnie..
Ja do piatku jestem na duphastonie i zastanawiam się kiedy testować, czy testować ..

reklama
Do góry