reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
1dc już prawie cały za mną, brak fasolki przetrawiony, więc pora działać. W środę (3dc) idę badać krew. Chciałam sprawdzić następujące: FSH, LH, estradiol, toksoplazmoza, cytomegalia, różyczka, AMH, glukoza, morfologia z rozmazem, CRP, grupa krwi, TSH. Czy coś jeszcze dołożyłybyście do tej listy? Testosteron I prolaktynę badałam cykl temu, lekarka stwierdziła, że w porządku. Androstedion warto zrobić dodatkowo?
Poziom witaminy D i B

Od niespełna tygodnia biorę dupka , dziś 23 dzień cyklu, a ja od wczoraj czuje takie lekkie kłucie prawie że "pod skorą" nad spojeniem łonowym. Zaczynam się martwić bo na okres zbyt wcześnie A już po owulacji. Wiecie czyb implantacja zarodka może dać takie objawy?

Od niespełna tygodnia biorę dupka , dziś 23 dzień cyklu, a ja od wczoraj czuje takie lekkie kłucie prawie że "pod skorą" nad spojeniem łonowym. Zaczynam się martwić bo na okres zbyt wcześnie A już po owulacji. Wiecie czyb implantacja zarodka może dać takie objawy?
Tak jak ja :) dziś 23 d.c. od 26 d.c duphaston. Też mnie lekko kłuje, ale nie jest jakieś to mocne, uciążliwe. Chciałabym aby to było to o czym piszesz, ale boję się nastawiać tak. Będziesz testować?

Ja będę testować dopiero na koniec tygodnia, a nie wiem czy nie lepiej na początku przyszłego 😏 nie wiem jak nie myśleć. Ja mam tak, że raz myślę, że się udało, a za chwilę nie ma sobie coś wkręcać i poczekamy na @. Zobaczymy.
Ja, termin @, mam na piątek ☺️ Ale chyba najszybciej w niedzielę zrobię test, jeżeli się nie pojawi 😊 w pierwszej ciąży, beta w dniu spodziewanej @ wyszła mi negatywna. Dopiero w 2 dni po terminie, na teście o czułości 10, pojawiła się blada kreska. Więc nie ma co za szybko testować 😉

Ja, termin @, mam na piątek ☺️ Ale chyba najszybciej w niedzielę zrobię test, jeżeli się nie pojawi 😊 w pierwszej ciąży, beta w dniu spodziewanej @ wyszła mi negatywna. Dopiero w 2 dni po terminie, na teście o czułości 10, pojawiła się blada kreska. Więc nie ma co za szybko testować 😉
U mnie spodziewana @28-29.01, zwykle po ok. 6 dniach po odstawieniu duphastonu pojawia się @

Tak jak ja :) dziś 23 d.c. od 26 d.c duphaston. Też mnie lekko kłuje, ale nie jest jakieś to mocne, uciążliwe. Chciałabym aby to było to o czym piszesz, ale boję się nastawiać tak. Będziesz testować?
Ja byłam na Usg na którym wyszło że mam ciałko żółte w 18dc, i od tego dnia od wieczora biorę duphaston. Gina kazała mi dopiero po 14 dniach iść na betę więc to wypadnie 27 stycznia, a że ja nie mogę w ten dzień to pójdę 26 stycznia na betę pomimo że 1 dzień miesiączki wypada mi 24-25 stycznia. Sądzę jednak ze biorąc dupka to miesiączka nie przyjdzie w terminie. W tą niedziele rano planuję zrobić w domu test to będzie 14dni po owulacji więc może już coś wyjdzie. A Ty kiedy zamierzasz testować?

reklama
Ja byłam na Usg na którym wyszło że mam ciałko żółte w 18dc, i od tego dnia od wieczora biorę duphaston. Gina kazała mi dopiero po 14 dniach iść na betę więc to wypadnie 27 stycznia, a że ja nie mogę w ten dzień to pójdę 26 stycznia na betę pomimo że 1 dzień miesiączki wypada mi 24-25 stycznia. Sądzę jednak ze biorąc dupka to miesiączka nie przyjdzie w terminie. W tą niedziele rano planuję zrobić w domu test to będzie 14dni po owulacji więc może już coś wyjdzie. A Ty kiedy zamierzasz testować?
Jeżeli będę robić bete to pewnie 26.27.01. Ja byłam w 11 d.c u gina, była ładny pęcherzyk i jak na mnie to super endometrium, więc jestem pełna nadziei :) powiedział, że owu będzie za 2-3 dni, robiłam testy owulacyjne i wg. nich była 15 d.c. Trzymam za Ciebie kciuki :)

Do góry