reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny mam pytanie takie z kategorii trochę głupich ale jak to jest u Was z bólem piersi przed @? Kiedy ustępuje? Zawsze tak samo czy zdarzają się odchyly?
Nie dość, że różnie zaczynają boleć i przestają, to dodatkowo różnie bolą 😅 czasami całe, a czasami od środka, czasami same sutki, innym razem z boku itd itd itd 😉

reklama
@BalbinaKwiat a czemu ty nie śpisz? ja będę tego żałować jutro mój dzidzi się wyśpi i ganiaj cały dzień i bądź kreatywna mamą. Dzisiaj wykminił że krzesła się przecież przesuwają i można się wspinać na nie, ani chwili juz nie mogę spuścic oka z niego

Przed ciążą miałam i to raczej zawsze podobnie wyglądało, ustepowal z początkiem @. Po ciąży nie wiem co to ból piersi czy uczucie pełnych piersi zarówno przy owulacji jak i przed @.
Dziękuję za odpowiedź [emoji4] u mnie zawsze przestawaly boleć piersi i za chwilę dostawałam @. Dzisiaj przyszła małpa a piersi bolą jeszcze bardziej i martwię się że coś jest nie tak i może w ten sposób organizm daje znać o chorobie... albo pogadam w paranoję [emoji2356]

Nie dość, że różnie zaczynają boleć i przestają, to dodatkowo różnie bolą [emoji28] czasami całe, a czasami od środka, czasami same sutki, innym razem z boku itd itd itd [emoji6]
U siebie też to zauważyłam, zdarza się że czasami nawet nie bolą [emoji16] jednak jeśli już bolaly to ból ustepowal a za chwilę przychodził @ i to był poniekąd znak że nadchodzi. A dzisiaj pomimo 1dc bolą jeszcze bardziej. Czy to normalne? Brakuje mi jeszcze problemów z piersiami [emoji2356]

Chyba nie czytałaś ulotki?[emoji16][emoji16] Ja jak przeczytałam przed wzięciem tabletek to wydawało mi się że pewnie umrę zanim wybiorę je do końca [emoji23] tam są min udary, wady zastawek, nowotwory i wiele innych takich o których człowiek wolałby nie wiedzieć w trakcie brania [emoji85][emoji85] w dodatku jest to tak napisane, że pojawiają się one najczęściej przy dawkach i częstotliwości brania stosowanych przy zatrzymaniu laktacji. Teraz nie pamiętam ale chyba w ulotce było napisane że te tabletki spowodowały 1\nie pamiętam ile zgonów przy zatrzymaniu laktacji[emoji85][emoji85] ja tam byłam spanikowana [emoji16][emoji16] o tych odległych skutkach nic Ci nie napiszę bo już nie pamiętam, a dla własnego spokoju już nie chce zaglądać do tej ulotki [emoji6]
a jakie skutki może zostawić?
ja też to brałam na zatrzymanie laktacji po straconej ciąży ale czułam się jakby mi ktoś w głowę walną byłam nie do życia odstawiłam laktacja znowu ruszyła i lekarz znowu kazał brać ten lek to masakra dla mnie był

Dzisiaj była u mnie moja mama i mojego słodziaka miałam z głowy, mogłam ogarnąć dom i tak ogarnialam, że teraz dopiero mam chwilę dla siebie [emoji16] no i oczywiście wciagnelyscie mnie [emoji38] nawiasem dodam że u nas mały właśnie zmaga się z ząbkowaniem [emoji1][emoji1] właśnie coś się przebudza także ja uciekam [emoji4] owocnej nocy wszystkim [emoji8]
@BalbinaKwiat a czemu ty nie śpisz? ja będę tego żałować jutro mój dzidzi się wyśpi i ganiaj cały dzień i bądź kreatywna mamą. Dzisiaj wykminił że krzesła się przecież przesuwają i można się wspinać na nie, ani chwili juz nie mogę spuścic oka z niego

Chyba nie czytałaś ulotki?[emoji16][emoji16] Ja jak przeczytałam przed wzięciem tabletek to wydawało mi się że pewnie umrę zanim wybiorę je do końca [emoji23] tam są min udary, wady zastawek, nowotwory i wiele innych takich o których człowiek wolałby nie wiedzieć w trakcie brania [emoji85][emoji85] w dodatku jest to tak napisane, że pojawiają się one najczęściej przy dawkach i częstotliwości brania stosowanych przy zatrzymaniu laktacji. Teraz nie pamiętam ale chyba w ulotce było napisane że te tabletki spowodowały 1\nie pamiętam ile zgonów przy zatrzymaniu laktacji[emoji85][emoji85] ja tam byłam spanikowana [emoji16][emoji16] o tych odległych skutkach nic Ci nie napiszę bo już nie pamiętam, a dla własnego spokoju już nie chce zaglądać do tej ulotki [emoji6]
no chyba nie czytałam może i lepiej bo do tej pory bym się doszukiwała 😉

reklama
Dziękuję za odpowiedź [emoji4] u mnie zawsze przestawaly boleć piersi i za chwilę dostawałam @. Dzisiaj przyszła małpa a piersi bolą jeszcze bardziej i martwię się że coś jest nie tak i może w ten sposób organizm daje znać o chorobie... albo pogadam w paranoję [emoji2356]
Oczywiście każdy organizm jest inny, ale podam Ci mój przykład: czasem piersi bolały mnie bardziej, czasem mniej, ale ZAWSZE ból piersi mijał wraz z wystąpieniem okresu. W marcu ubiegłego roku 7 dni po wystąpieniu krwawienia cycki nadal mnie napieprzały, więc tchnęło mnie by siknąć na test a tam dwie grube krechy. Na drugi dzień beta 900, 3 dni później beta 200. To moja historia, u Ciebie może być inaczej, ale mnie właśnie ten ból piersi bardzo zastanawiał. Oby u Ciebie wszystko było ok!

Do góry