reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Ale ja zakończyłam temat, więc skoro tak jak piszesz ktoś nie chce od CIEBIE pomocy to po co na siłę?! Nie rozumiem... Dla mnie temat zamknięty i tyle.
Okej nie chcesz. Dobrze. Sądzę jednak, że jej potrzebujesz Nie będę w takim razie więcej tego komentować ale obyś nie musiała wspominać moich słów. Miłego wieczoru. Nie pisałam tego abyś źle to odebrała. Po prostu znam masę takich historii jak twoja, którą opisujesz.

Ja bym się łapała każdej pomocy... Nigdy nie wiadomo... 😔 A co to jest to pai i jak się go robi ? Ile kosztuje?
Mutacja pai polega na problemach z zagnieżdżeniem i wywołuje poronienia. Prowadzi też do gęstnienia krwi. Nie jest to trombofilia ale również wpływa w podobny sposób. Badanie można zrobić ze strony testdna.pl. Tam jest pakiet na trombofilię i zawiera badanie na tą mutację między innymi. Przy pai potrzebna jest heparyna oraz acard ale lekarze różnie zalecają. Ja mam zaleconą samą heparynę ale mieszkam zagranicą i tu trochę ciemnota. W pl raczej łączą te 2 leki. Koszt ponad 300 zł ale polecam. U mnie wyjasnil sprawe 2 poronien

Tutaj link. Dużo taniej wychodzi cały pakiet niż robienie osobno w laboratorium. Szybko i rzetelnie. Polecam też sprawdzić poziom homocysteiny u siebie i partnera. Wysoka prowadzi do wad genetycznych i poronień :)

Mutacja pai polega na problemach z zagnieżdżeniem i wywołuje poronienia. Prowadzi też do gęstnienia krwi. Nie jest to trombofilia ale również wpływa w podobny sposób. Badanie można zrobić ze strony testdna.pl. Tam jest pakiet na trombofilię i zawiera badanie na tą mutację między innymi. Przy pai potrzebna jest heparyna oraz acard ale lekarze różnie zalecają. Ja mam zaleconą samą heparynę ale mieszkam zagranicą i tu trochę ciemnota. W pl raczej łączą te 2 leki. Koszt ponad 300 zł ale polecam. U mnie wyjasnil sprawe 2 poronien
A to ja robiłam test na krzepliwość krwii to jak w normie to tego nie trzeba robić ? Ja miałam 2 ciążę , biochemiczna i puste jajo płodowe

Tutaj link. Dużo taniej wychodzi cały pakiet niż robienie osobno w laboratorium. Szybko i rzetelnie. Polecam też sprawdzić poziom homocysteiny u siebie i partnera. Wysoka prowadzi do wad genetycznych i poronień :)
Dzięki, może kiedyś zrobię to ☺️

reklama
Okej nie chcesz. Dobrze. Sądzę jednak, że jej potrzebujesz Nie będę w takim razie więcej tego komentować ale obyś nie musiała wspominać moich słów. Miłego wieczoru. Nie pisałam tego abyś źle to odebrała. Po prostu znam masę takich historii jak twoja, którą opisujesz.
Tak i diagnozujesz przez internet nawet jeśli ktoś o to nie prosi. Dziękuję bardzo, ale radzę poczytać dobrze o prolaktynie. Prolaktyna we wczesnej ciąży ma za zadanie wspomagać ciałko żółte w produkcji bardzo ważnego na tym etapie progesteronu. Gdy na tym etapie poziom prolaktyny jest nienaturalnie wysoki lub zbyt niski jest to powód do obaw. Wszystko powinno być zachowane w odpowiednich normach. I wiem dobrze o czym mówię. Nie rozumiem tego wpychania na siłę komuś swoich racji.

Do góry