reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Tak i diagnozujesz przez internet nawet jeśli ktoś o to nie prosi. Dziękuję bardzo, ale radzę poczytać dobrze o prolaktynie. Prolaktyna we wczesnej ciąży ma za zadanie wspomagać ciałko żółte w produkcji bardzo ważnego na tym etapie progesteronu. Gdy na tym etapie poziom prolaktyny jest nienaturalnie wysoki lub zbyt niski jest to powód do obaw. Wszystko powinno być zachowane w odpowiednich normach. I wiem dobrze o czym mówię. Nie rozumiem tego wpychania na siłę komuś swoich racji.
temat zakończony :)

reklama
A co dokładnie robiłaś za badania na krzepliwość?
IMG_20211005_185941.jpg
Takie

To one za wiele nie mówią. Mutacja pai uaktywnia się np w ciąży a trombofili też po tych badaniach wcale widać nie musi. Najlepiej zrobić Pakiet, który wyżej podlinkowałam oraz:
przeciwciała antykardiolipinowe igg igm
przeciwciała przeciw beta2glikoproteinie igg igm
antytrombina III
białko c
białko s
antykoagulanst tocznia

to są badania na zespół antyfosfolipidowy.

Nasienie badaliście? Bo być może plemniki są tutaj przyczyną

To one za wiele nie mówią. Mutacja pai uaktywnia się np w ciąży a trombofili też po tych badaniach wcale widać nie musi. Najlepiej zrobić Pakiet, który wyżej podlinkowałam oraz:
przeciwciała antykardiolipinowe igg igm
przeciwciała przeciw beta2glikoproteinie igg igm
antytrombina III
białko c
białko s
antykoagulanst tocznia

to są badania na zespół antyfosfolipidowy.

Nasienie badaliście? Bo być może plemniki są tutaj przyczyną
Tak badaliśmy, były w normie . Najbardziej mnie denerwuje to że wszyscy lekarze mówią że badania dopiero po trzecim poronieniu i żaden nie chce nic robić dopóki nie poronie po raz kolejny 🤷🤬

Tak badaliśmy, były w normie . Najbardziej mnie denerwuje to że wszyscy lekarze mówią że badania dopiero po trzecim poronieniu i żaden nie chce nic robić dopóki nie poronie po raz kolejny 🤷🤬
Niestety tak właśnie jest. Wtedy też przysługuje na nfz jakaś malutka część badań. Osobiście nie czekałam do 3 poronienia a prywatnie pojechałam do pl robić badania. Jeśli plemniki są dobre to zrobiłabym na twoim miejscu najpierw te badania, które wypisałam aczkolwiek skłaniałabym się też ku kariotypom w takiej sytaucji.

Dziewczyny, inofen. Czytałam na necie, że niektórzy biora 2 saszetki dziennie. Biorę jedną. Jak myślicie, można zwiększyć dawke do 2 bez żadnych konsekwencji? Do wizyty u gina jeszcze trochę, a skoro łykam to niech działa [emoji848]
Ja biorę dwie saszetki, ale z tego względu że mam IO i PCOS, normalnie bierze się jedną. Nawet tak jest w ulotce. Pewnie konsekwencji żadnych nie będzie ale ja myślę że powinnaś brać tak jak zalecenie lekarza. A ile kazał Tobie pić dziennie?

reklama
Witam wszystkie staraczki ;)
Mam pytanie. Może któraś miała podobną sytuację.
Staramy się z mężem o dziecko już dłuższy czas. W tym cyklu zaczęłam robić testy owu. 12 DC test wyszedł pozytywny. Od 5 dni czyli od 17 DC mam dziwny ból prawego jajnika. Dwa dni mnie pobolewał, a teraz tylko czuję jakbym coś tam miała. Odczuwam to szczególnie jak kucnę albo leżę na boku.
Cykle mam regularne co 25, 26 dni. Nigdy czegoś takiego nie odczuwałam.
Czy to może być objaw jakiejś choroby?

Do góry