W każdym cyklu każda ZDROWA para ma szanse 30% na ciążę, więc to, że się Tobie nie udało w pierwszym cyklu to absolutnie nic strasznego i rzadko kiedy się tak kobietom udaje. Przepraszam, ale okres raz na trzy miesiące to nie jest nic normalnego i „taka Twoja uroda”. Na bank trzeba się temu przyjrzeć. Zbadalas wszystkie możliwe hormony?Tak, wiem Jeżeli się teraz nie uda to jestem już umówiona do lekarza i będziemy bardziej medycznie się temu przyglądać. W poprzednie ciąże zaszłam bez problemu przy takiej samej sytuacji. Po prostu pytam czy ten cykl jest stracony czy może być tak, że jest to za wcześnie. Na innych grupach dziewczyny po prostu chwalą się testami na tydzień przed okresem, a u mnie nic :/
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Szczerze uważam tak samo ale przerobiłam już tyle lekarzy w Warszawie, że w pewnym momencie mi się nie chciało wysłuchiwać że tak mam i nic Pani nie poradzę. Tak, przebadane mam wszystko w wzdłuż i wszerz. Mając za sobą dwie udane, zdrowe ciąże nie był to dla mnie tak palący temat. Jak macie na zaś kogoś dobrego do polecenia z Warszawy czy okolic (powiedzmy do 100km) to zapiszę sobie na zaśW każdym cyklu każda ZDROWA para ma szanse 30% na ciążę, więc to, że się Tobie nie udało w pierwszym cyklu to absolutnie nic strasznego i rzadko kiedy się tak kobietom udaje. Przepraszam, ale okres raz na trzy miesiące to nie jest nic normalnego i „taka Twoja uroda”. Na bank trzeba się temu przyjrzeć. Zbadalas wszystkie możliwe hormony?
Pod kątem pcos jesteś przebadana?Szczerze uważam tak samo ale przerobiłam już tyle lekarzy w Warszawie, że w pewnym momencie mi się nie chciało wysłuchiwać że tak mam i nic Pani nie poradzę. Tak, przebadane mam wszystko w wzdłuż i wszerz. Mając za sobą dwie udane, zdrowe ciąże nie był to dla mnie tak palący temat. Jak macie na zaś kogoś dobrego do polecenia z Warszawy czy okolic (powiedzmy do 100km) to zapiszę sobie na zaś
@olka11135 a wracając do Twojego testu - jeśli faktycznie owulacja była 02.09 to jesteś dopiero 9 dni po owu i zarodek ma jeszcze czas aby się zagnieździć. Test wykonany 14 dpo jest wiarygodny.
olka11135
Tak - wszystkie badania pod tym kątem (tj. glukoza, insulina, testosteron, progesteron, tsh itd.) mam w normie. A i u mnie NPR to też wykonywanie testów owulacyjnych (bo ja nie jestem wierząca tylko po prostu nie chcę brać leków antykoncepcyjnych)Pod kątem pcos jesteś przebadana?
Ok, rozumiem że lh, fsh i estradiol też. A AMH, dheas, shbg? Miałaś robione usg przed owulacją, w trakcie i po? Jajniki wyglądają normalnie? Sorki, że tak dopytuję, ale okres co 3 miesiące brzmi po prostu źle, tym bardziej jeśli planuje się ciążę.Tak - wszystkie badania pod tym kątem (tj. glukoza, insulina, testosteron, progesteron, tsh itd.) mam w normie. A i u mnie NPR to też wykonywanie testów owulacyjnych (bo ja nie jestem wierząca tylko po prostu nie chcę brać leków antykoncepcyjnych)
olka11135
Ależ ja Cię doskonale rozumiem, bo tak jak napisałam dla mnie też nigdy nie było to normalne - mimo zbywania przez lekarzy. Tak, wszystko miałam robione włącznie z USG. Raz miałam torbiel (11 lat temu) ale wchłonęła się w pierwszej ciąży i już nigdy więcej nic się takiego nie działo. Według lekarzy wszystko wygląda idealnie i wręcz są w szoku (tym bardziej że jestem weganką i najchętniej zrzucili by wszystko na brak zwierząt w diecie )Ok, rozumiem że lh, fsh i estradiol też. A AMH, dheas, shbg? Miałaś robione usg przed owulacją, w trakcie i po? Jajniki wyglądają normalnie? Sorki, że tak dopytuję, ale okres co 3 miesiące brzmi po prostu źle, tym bardziej jeśli planuje się ciążę.
A położyli Cię na kilka dni do szpitala na jakąś głębszą diagnostykę?Ależ ja Cię doskonale rozumiem, bo tak jak napisałam dla mnie też nigdy nie było to normalne - mimo zbywania przez lekarzy. Tak, wszystko miałam robione włącznie z USG. Raz miałam torbiel (11 lat temu) ale wchłonęła się w pierwszej ciąży i już nigdy więcej nic się takiego nie działo. Według lekarzy wszystko wygląda idealnie i wręcz są w szoku (tym bardziej że jestem weganką i najchętniej zrzucili by wszystko na brak zwierząt w diecie )
Tak czy inaczej, zrób test za 5 dni i będziesz miała jasność. Nie wiem czy wiesz, ale do zagnieżdżenia zarodka dochodzi między 6 a 12 dpo (najczęściej ok 8 dpo) a następnie potrzeba około dwóch dni żeby bhcg zostało wykryte przez test domowy (najlepiej o czułości 10), więc masz jeszcze czas na pozytywny test w tym cyklu.
olka11135
A położyli Cię na kilka dni do szpitala na jakąś głębszą diagnostykę?
Tak czy inaczej, zrób test za 5 dni i będziesz miała jasność. Nie wiem czy wiesz, ale do zagnieżdżenia zarodka dochodzi między 6 a 12 dpo (najczęściej ok 8 dpo) a następnie potrzeba około dwóch dni żeby bhcg zostało wykryte przez test domowy (najlepiej o czułości 10), więc masz jeszcze czas na pozytywny test w tym cyklu.
Nie, lekarz mnie wyśmiał jak mu mówiłam że może warto się temu głębiej w szpitalu przyjrzeć i powinnam się cieszyć bo przecież kobiety marzą o braku miesiączki. Ale to było jeszcze przed "zamknięciem" szpitali I tak wiem - ale jestem w gorącej wodzie kąpana. Gdyby nie wyjazd pewnie zrobiłabym betę tak jak w poprzednich ciążach i miałabym wcześniej jasną sytuację. Dziękuję :*
reklama
No to fajny lekarz Koniecznie się tym zajmij, bo nawet wkurzające będzie to, że będziesz miała 3 razy mniej szans na ciąże niż inna kobieta. Beta zbadana dzisiaj też mogłaby niczego nie wykazać. Jak jesteś niecierpliwa to oczywiście rób testy codziennie, ale z założeniem, że do 14 dpo jeszcze wszystko może się wydarzyćNie, lekarz mnie wyśmiał jak mu mówiłam że może warto się temu głębiej w szpitalu przyjrzeć i powinnam się cieszyć bo przecież kobiety marzą o braku miesiączki. Ale to było jeszcze przed "zamknięciem" szpitali I tak wiem - ale jestem w gorącej wodzie kąpana. Gdyby nie wyjazd pewnie zrobiłabym betę tak jak w poprzednich ciążach i miałabym wcześniej jasną sytuację. Dziękuję :*
Podziel się: