reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Pierwszy, mam mega nieregularne cykle (OM 12.12.2020 -> 17.03.2021 -> 11.06.2021 -> 20.07.2021) z moich wyliczeń wynika że owulacja powinna była być 02.09
Przepraszam, ale na podstawie czego wyliczylas termin owulacji? Na podstawie tego, że każdy Twój cykl jest inny? Proponuję udać się do ginekologa, zrobić usg (tzw monitoring), zobaczyć czy owulacje w ogóle występują, bo przy tak rozjechanych cyklach możesz owulacji w ogóle nie mieć.

Przepraszam, ale na podstawie czego wyliczylas termin owulacji? Na podstawie tego, że każdy Twój cykl jest inny? Proponuję udać się do ginekologa, zrobić usg (tzw monitoring), zobaczyć czy owulacje w ogóle występują, bo przy tak rozjechanych cyklach możesz owulacji w ogóle nie mieć.
Nie ;) na podstawie NPR

Ale wiesz, że to nie jest żadna wiarygodna metoda i tylko na podstawie usg można stwierdzić, czy owulacja wystąpiła?
Tak, wiem :) Jeżeli się teraz nie uda to jestem już umówiona do lekarza i będziemy bardziej medycznie się temu przyglądać. W poprzednie ciąże zaszłam bez problemu przy takiej samej sytuacji. Po prostu pytam czy ten cykl jest stracony czy może być tak, że jest to za wcześnie. Na innych grupach dziewczyny po prostu chwalą się testami na tydzień przed okresem, a u mnie nic :/

reklama
Tak. Zawsze tak miałam tj. od 12 roku życia. Nie wiadomo czemu tak bo nie mam żadnych innych problemów zdrowotnych

No nie jest to normalna długość cyklu i już dawno powinno to być monitorowane, nie musi to być związane z jakakolwiek inna choroba. Niemniej - kij wie czy w ogóle owulacje miewasz [emoji6] to ze masz już dzieci nic nie znaczy niestety.

Do góry