G
gosc198
Gość
.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Do piątku odpocznij sobie bo głową eksploduje od mysliOd rana ból głowy tylko niemiłosierny… bo się stresuje.
Skonsultowalabym sie z innym lekarzemProszę o poradę. Robiłam test czynnościowy prolaktyny i wynik przed podaniem metoklipramidu 15,50 (norma 6-29), a po podaniu leku 225,50, czyli 14krotny wzrost. Był to 4 dc. Ginekolog, która mnie prowadzi powiedziała, ze wyniki nie wskazują hiperprolaktynemi i nie wdrożyła leczenia. Jednak internety mówią, ze przyrost więcej niż 10krotny jest już wskaźnikiem do leczenia.
Ale w poniedziałek się jej pojawiło krwawienie a jest już środa - umnie w 4. Dniu od plamienia początku beta była 30... Dlatego sądzę że jest już sens iśćJeśli to implantacja to Beta dopiero do 2 dni się chyba wytwarza
Pytałam tez innego lekarza (co prawda na teleporadzie) i tez mówi, ze wynik Ok. Natomiast opis wyników na stronie Diagnostyki (w tym laboratorium robiłam badanie) mówi, ze wzrost po metoklopramidzie nie może być wyższy niż 6krotnosc, a ja mam 14krotnosc. I bądź tu mądrySkonsultowalabym sie z innym lekarzem
Innego lekarza poz? Czy ginekologa? Ja bym skonsultowała z endokrynologiem-ginekologiemPytałam tez innego lekarza (co prawda na teleporadzie) i tez mówi, ze wynik Ok. Natomiast opis wyników na stronie Diagnostyki (w tym laboratorium robiłam badanie) mówi, ze wzrost po metoklopramidzie nie może być wyższy niż 6krotnosc, a ja mam 14krotnosc. I bądź tu mądry
Innego ginekologa tylko konsultacja telefoniczna. Źle się wyraziłam.Innego lekarza poz? Czy ginekologa? Ja bym skonsultowała z endokrynologiem-ginekologiem
Moim zdaniem przyrost za duzy.
Ja nie łapię, ale po paru minutach od stosunku idę do toalety, od dawna nie miałam infekcji, a jak coś minimalnie czuję że trochę swędzi to używam Zenella Med przez 3 dni i przechodzi.Dziewczyny a Wy jak radzicie sobie z różnymi dolegliwościami intymnymi podczas starań, typu infekcje, itp? Często je łapiecie? A mialyscie robione wymazy na ureaplasme i mycoplasme w ramach diagnostyki niepłodności?
NieCzy przy staraniu się o dzidzie w dni płodne stosujecie zasadę co dwa dni ?
Ja na kilkunastokrotny wzrost dostałam Mastodynon, niby ziołowy. Pobiorę trochę i sprawdzę efekt. Mój gin też tak trochę machnął ręką, też powiedział że troszkę za wysoko, ale zbytnio tym się nie przejął. Mam bardzo stresującą pracę, on o tym wie, więc to może być nieodłączny element.Proszę o poradę. Robiłam test czynnościowy prolaktyny i wynik przed podaniem metoklipramidu 15,50 (norma 6-29), a po podaniu leku 225,50, czyli 14krotny wzrost. Był to 4 dc. Ginekolog, która mnie prowadzi powiedziała, ze wyniki nie wskazują hiperprolaktynemi i nie wdrożyła leczenia. Jednak internety mówią, ze przyrost więcej niż 10krotny jest już wskaźnikiem do leczenia.