reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Proszę o poradę. Robiłam test czynnościowy prolaktyny i wynik przed podaniem metoklipramidu 15,50 (norma 6-29), a po podaniu leku 225,50, czyli 14krotny wzrost. Był to 4 dc. Ginekolog, która mnie prowadzi powiedziała, ze wyniki nie wskazują hiperprolaktynemi i nie wdrożyła leczenia. Jednak internety mówią, ze przyrost więcej niż 10krotny jest już wskaźnikiem do leczenia.
Skonsultowalabym sie z innym lekarzem :)

Cześć Dziewczyny! Chciałam na chwilę wrócić do tematu proga. Mówiłam Wam, że mój prowadzący przepisał zaraz po owu dupaston nie wiedząc jaki mam poziom hormonu. W 4 tyg. poszłam sprawdzić czy pęcherzyk jest na swoim miejscu, miałam wyniki proga 28,5 i bety. Lekarz zmienił duphaston na Utrogestan (3 razy dziennie dopochwowo). Pomimo, ze prog ładny mam brać. Lekarz powiedział, że proga nigdy za dużo, że odgrywa ważną rolę w rozwoju płodu i m.in. wzmacnia mięśnie ściany miednicy. Ten utrogestan przynajmniej naturlany, ale jak przeczytalam ulotkę to głownie po zabiegu invitro się stosuje. Ale biorę, nie zastanawiam się i czekam na kolejne USG ❤️

Pozdrawiam Was i trzymam za każdą kciuki!! 🌺 ✊

Pytałam tez innego lekarza (co prawda na teleporadzie) i tez mówi, ze wynik Ok. Natomiast opis wyników na stronie Diagnostyki (w tym laboratorium robiłam badanie) mówi, ze wzrost po metoklopramidzie nie może być wyższy niż 6krotnosc, a ja mam 14krotnosc. I bądź tu mądry 🤷🏼‍♀️
Innego lekarza poz? Czy ginekologa? Ja bym skonsultowała z endokrynologiem-ginekologiem :)
Moim zdaniem przyrost za duzy.

reklama
Dziewczyny a Wy jak radzicie sobie z różnymi dolegliwościami intymnymi podczas starań, typu infekcje, itp? Często je łapiecie? A mialyscie robione wymazy na ureaplasme i mycoplasme w ramach diagnostyki niepłodności?
Ja nie łapię, ale po paru minutach od stosunku idę do toalety, od dawna nie miałam infekcji, a jak coś minimalnie czuję że trochę swędzi to używam Zenella Med przez 3 dni i przechodzi.
Czy przy staraniu się o dzidzie w dni płodne stosujecie zasadę co dwa dni ?
Nie
Proszę o poradę. Robiłam test czynnościowy prolaktyny i wynik przed podaniem metoklipramidu 15,50 (norma 6-29), a po podaniu leku 225,50, czyli 14krotny wzrost. Był to 4 dc. Ginekolog, która mnie prowadzi powiedziała, ze wyniki nie wskazują hiperprolaktynemi i nie wdrożyła leczenia. Jednak internety mówią, ze przyrost więcej niż 10krotny jest już wskaźnikiem do leczenia.
Ja na kilkunastokrotny wzrost dostałam Mastodynon, niby ziołowy. Pobiorę trochę i sprawdzę efekt. Mój gin też tak trochę machnął ręką, też powiedział że troszkę za wysoko, ale zbytnio tym się nie przejął. Mam bardzo stresującą pracę, on o tym wie, więc to może być nieodłączny element.

Do góry